Λάκης Λαζόπουλος: «Υψηλά ιστάμενο στέλεχος μιας πρεσβείας ξένης χώρας μου είπε ότι “σε έναν χρόνο θα φροντίσουν να σε αποκαθηλώσουν”»
Νέα

Λάκης Λαζόπουλος: «Υψηλά ιστάμενο στέλεχος μιας πρεσβείας ξένης χώρας μου είπε ότι “σε έναν χρόνο θα φροντίσουν να σε αποκαθηλώσουν”»

Λάκης Λαζόπουλος: «Υψηλά ιστάμενο στέλεχος μιας πρεσβείας ξένης χώρας μου είπε ότι “σε έναν χρόνο θα φροντίσουν να σε αποκαθηλώσουν”»

Η σπάνια εξομολόγηση για τη σύζυγό του και την πίεση που της ακούσε

Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν καλεσμένος της Αννίτας Πάνια, «Ανοιχτά» στο Open και έκανε αποκαλύψεις για τον εαυτό του, την καριέρα του αλλά και την απώλεια της συζύγου του.

«Το μυαλό μου ζει στο παρελθόν και στο μέλλον. Φαντάζεται ή θυμάται» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι πέρασε δύσκολα ψυχολογικά όμως μπήκε στο δίλημμα όταν ο γιατρός του του εξήγησε ότι για να θεραπευτεί θα σταματούσε να γράφει καλά.

«Την “άκουσα” καλά. Τα τελευταία χρόνια πέρασα βαριά μαυρίλα. Ό,τι ψυχικά εφόδια είχα τα ξόδεψα όλα. Ήθελα να απομονωθώ.

Ζήτησα βοήθεια από ειδικό.  Ο κ. Στεφανής μου είπε μπορώ να σε θεραπεύσω αλλά ποτέ δεν θα ξαναγράψεις τόσο καλά».

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του και την «απουσία» του από δίπλα της

Ο Λάκης Λαζόπουλος με αφορμή το βιβλίο που έγραψε για τη σύζυγό του που έφυγε από τη ζωή, μίλησε για εκείνη.

«Ζήσαμε τα πάντα. Έκανα αγώνα να την κερδίσω. Την ερωτεύτηκα και την αγάπησα πολύ και την αγαπάω. Περάσαμε τα πάντα.

Μοιάζουμε, όπως κι ο πατέρας μου με τη μάνα μου» είπε.

Αποκάλυψε όμως ότι  πέρασαν δύσκολα κυρίως γιατί εκείνος δεν ήταν πάντα δίπλα της.

«Δεν ανταλλάξαμε μια βαριά κουβέντα ο ένας για τον άλλο.

Υπήρξαν περίοδοι που απομακρυνόμουν και επέστρεφα. Ήταν πάντα η γυναίκα μου. Δεν χωρίσαμε να πάρουμε διαζύγιο. Περάσαμε όλες τις δυσκολίες που περνάει ένα ζευγάρι αλλά με την κατανόηση ότι δεν μπορώ να βρω έναν άνθρωπο να με αγαπήσει τόσο και να ποντάρει τα νιάτα της, τη ζωή της με έναν άνθρωπο που δεν έλεγε κάτι.

Η Τασούλα αντιπαθούσε τη δημοσιότητα.

Στο νοσοκομείο είχε παγώσει ο χρόνος. Τώρα μιλάω γιατί η Τασούλα είχε δύναμη και μου δίνει δύναμη. Γνώριζε ότι θα φύγει. Προσπαθούσε να μας κάνει να συνηθίσουμε.

Νομίζω ότι αυτά που είχα να δώσω τα έδωσα, δεν έδωσα όμως τον έρωτα που περίμενε παραπάνω από μένα, το όνειρό της όπως το είχε φανταστεί.

Να μου μιλάει και να είμαι συγκεντρωμένος. Σπανίως ήμουν μέσα σε μία μας συζήτηση, το μυαλό μου ήταν αλλού. Η κόρη μου μού γυρίζει το κεφάλι για να είμαι συγκεντρωμένος.

Η Τασούλα μου έγραψε γράμματα από το 1978. Έγραφε τα γράμματα αυτά ξέροντας ότι θα φύγει πρώτη. Βλέπω σε αυτά όλον τον χαρακτήρα που πιέζεται όλα αυτά τα χρόνια για να μην με εμποδίσει να κάνω αυτό που ήθελα αλλά και για να μου πει αυτό που αισθανόταν. Την πίεζα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο» εξομολογήθηκε στην Αννίτα.

Το τέλος του «Τσαντιριού» και οι πολιτικές παρεμβάσεις στη σάτιρα

Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε όμως και για το τι συνέβη και «κόπηκε» το «Τσαντίρι» και πόσο έχει πληρώσει την αλήθεια του.

Δεν επιθυμώ να μην είμαι στην τηλεόραση αλλά το επιθυμούν άλλοι. Γενικά υπάρχει μια ησυχία στην τηλεόραση, να μην υπάρχει κάτι που δεν είναι ελεγχόμενο».

Για την κατηγορία ότι έκανε προπαγάνδα είπε:

«Η προπαγάνδα θέλει καθημερινότητα, δεν μπορεί να κάνει προπαγάνδα μια εκπομπή μία φορά την εβδομάδα.

Με πλησίασε ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος μιας πρεσβείας ξένης χώρας -Έλληνας- και μου είπε ότι από την ώρα που βγήκα στην τηλεόραση και ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιδραστικότητα στην Ελλάδα, μην περιμένεις να μείνεις για πολύ καιρό. Σε έναν χρόνο θα φροντίσουν να σε αποκαθηλώσουν.

Δεν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ ποτέ. Ο δρόμος τότε περνούσε από εκεί.

Ο καλλιτέχνης τη στιγμή τη δύσκολη πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Δεν μου αρέσουν οι κωλοτούμπες. Είμαι αυτό που είμαι, το πληρώνω, σου λέω αυτό που πιστεύω, είναι μια υποκειμενική εκπομπή. Μπορείς να με κατηγορήσεις, να με μισήσεις, όμως κάτσε να δεις καλά αυτό που λέω.

Δεν θα μπορούσα να γελοιοποιηθώ σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μου για να αρέσω σε κάποιους. Δεν μπορώ να γίνω σαχλός και Καραγκιόζης» είπε.

«Κωλοτούμπα είναι να πεις ότι δεν τα είπα αυτά και δεν τα εννοούσα. Και τα είπα και τα εννοούσα και δεν με έβαλε κανείς να τα πω. Δεν ήμουν φιλικός με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν φιλικός με τον Τσίπρα.

Πίστεψα στο γεγονός ότι η χώρα εκείνη τη στιγμή περνούσε από εκείνον τον δρόμο όπως πίστεψα ότι περνούσε από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον καιρό που σταμάτησα ήταν η πιο δημοφιλής εκπομπή. Τι να εξηγώ; Πρέπει αυτός ο άνθρωπος να πάει πιο ‘κει για να κάνουμε αυτά» είπε δίνοντας τον λόγο που «κόπηκε».

«Όταν ελευθερωθούν τα πράγματα στα μυαλά των ανθρώπων θα μπορέσω να μιλήσω» είπε ακόμα.

Μιλώντας για τη σάτιρα σήμερα είπε για το Ράδιο Αρβύλα και την υπόθεση Παναγιωτόπουλου:

«Δεν υπάρχουν σατιρικές εκπομπές, τις “εκτέλεσαν” όλες. Οι Ράδιο Αρβύλα υπάρχουν, βαθιά πληγωμένοι. Ο Θέμος Αναστασιάδης “έφυγε”.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ό,τι έκανε το έκανε μυστικά. Δημιουργήθηκε όμως ένα κλίμα. Ήταν μια παρέα και τώρα λείπει ένα δόντι. Χαμογελάς και βλέπεις το πρόβλημα.

Παράλληλα υπάρχει μουρμούρα στα social media. Δουλεύουν στρατιές για να διαμορφώνουν κλίμα.

Την εποχή του “Τσαντιριού” είχα πολλές οχλήσεις και κάποια στιγμή θα τα γράψω. Δεν τους αρέσει να γελάει ο κόσμος. Πέρασα και άγρια όχληση».