Λάμπρος Φισφής: «Με τη σύζυγό μου αγοράσαμε στην Ολλανδία βάρκα ενώ δεν είχαμε χρήματα για ενοίκιο»
Νέα

Λάμπρος Φισφής: «Με τη σύζυγό μου αγοράσαμε στην Ολλανδία βάρκα ενώ δεν είχαμε χρήματα για ενοίκιο»

Λάμπρος Φισφής: «Με τη σύζυγό μου αγοράσαμε στην Ολλανδία βάρκα ενώ δεν είχαμε χρήματα για ενοίκιο»

Η ζωή στην Ολλανδία, οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και η γνωριμία με τη σύζυγό του

Ο Λάμπρος Φισφής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για τη ζωή του στην Ολλανδία, τη γνωριμία του με τη γυναίκα του Σάρα αλλά και διηγήθηκε μία αστεία ιστορία με τους γείτονές του.

Ο stand up comedian παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά στα πρώτα του βήματα γιατί το κοινό της Ολλανδίας ήταν αρκετά αυστηρό ως προς το χιούμορ και έπρεπε να βρει τον κατάλληλο τρόπο για να βρει τη σύνδεση ανάμεσά τους.

«Μείναμε 4 χρόνια στο Άμστερνταμ. Δεν είχαμε τόσα λεφτά για να ζήσουμε παραλιακά, δίπλα στο κανάλι. Αγοράσαμε βάρκα, όμως, και επειδή ξέραμε οικονομικά πώς να το χειριστούμε, είχαμε λίγα λεφτά και πήραμε μία βάρκα. Δεν είχαμε λεφτά για το ενοίκιο και πήραμε βάρκα. Κάναμε βόλτες στα κανάλια μέχρι που τη δώσαμε και βυθίστηκε. Ως ξεναγός, τα νερά στα κανάλια είναι πεντακάθαρα και ανακυκλώνεται πλήρως όλο το νερό. Αυτό που φαίνεται ως βρώμικο είναι επειδή ο πάτος έχει χρώμα καφέ. Στο Άμστερνταμ τα ποντίκια κολυμπούν και μάλιστα καλά. Την πρώτη φορά που είδα ποντίκια έπαθα σοκ».

«Η πρώτη μου εμπειρία ήταν πολύ καλή. Η δεύτερη μέχρι την πεντηκοστή ήταν πολύ άσχημα. Ξεκινά μια κατάσταση να δεις τι δουλεύει τι δεν δουλεύει σε ένα δύσκολο κοινό, όπως αυτό της Ολλανδίας. Πρέπει να ξυπνήσεις και να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό το μαρτύριο θα το ξαναζήσεις. Για τρία χρόνια δεν πληρωνόμουν και μετά όταν ξεκινάς να πληρώνεσαι είναι μία μπύρα. Όταν μία ζωή πληρώνεις ποτά και ξαφνικά σου λένε πάρε δύο μπύρες, λες εδώ είμαστε. Η Σάρα ζούσε σε μία παράλληλη κατάσταση που από τη μία έκανε χορό και από την άλλη παράλληλες δουλειές».

«Η γυναίκα μου ήρθε στην Ελλάδα και ζούσαμε μία εδώ μία Ολλανδία, δεν είχαμε και παιδιά τότε. Όλο το όνομα της γυναίκας μου είναι Σάρα Μαρία Άλβες ντα Σίλβα Τοσκάνο, το ζουν οι άνθρωποι. Από τη μία της αρέσει πολύ η Ελλάδα και το νιώθει σαν σπίτι της και από την άλλη δεν είναι η χώρα της και βρίσκει παράξενα πράγματα. Της έκαναν εντύπωση απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα να κάνουν το σταυρό τους τα άτομα στο λεωφορείο και νόμιζε ότι πεθαίνουν. Ή ότι κάποιος σε φτύνει στο ξεμάτιασμα. Οι Πορτογάλλοι έχουν μεσημεριανό διάλειμμα να φάνε ενώ στην Ελλάδα δεν το έχουμε και της φάνηκε περίεργο».

«Στο Άμστερνταμ συγκατοικούσαμε με άλλα τρία άτομα. Η πιο άβολη συναναστροφή που είχαμε με γείτονες ήταν οι απέναντί μας που έβλεπαν κάθε Σάββατο πορνογραφικές ταινίες για τρεις ώρες και αυτοί κυκλοφορούσαν γυμνοί. Και αυτό σου γεννά ερωτήματα και αναρωτιέσαι τι γίνεται; Είναι κριτικοί πορνογραφικών ταινιών; Δεν έμαθα ποτέ για ποιο λόγο το έκαναν αυτό».