Λουτράκι: “Πέπλο μυστηρίου” στην υπόθεση των 4 νεκρών σε καταφύγιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου
Νέα

Λουτράκι: “Πέπλο μυστηρίου” στην υπόθεση των 4 νεκρών σε καταφύγιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Λουτράκι: “Πέπλο μυστηρίου” στην υπόθεση των 4 νεκρών σε καταφύγιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Λέγεται ότι έψαχναν για χρυσό

“Πέπλο μυστηρίου” καλύπτει την υπόθεση τεσσάρων ανδρών που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε σπήλαιο στο Λουτράκι.

Πρόκειται για άτομα που έχαιραν τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας και η είδηση του θανάτου τους σόκαρε τους πάντες στο άκουσμά της.

Την ίδια στιγμή οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον λόγο που βρέθηκαν τα θύματα στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Ωστόσο, ένα σενάριο από αυτά που εξετάζονται – και όπως δείχνουν τα πράγματα το πιο επικρατέστερο – είναι ότι η υπόθεση αφορά κάποιο κυνήγι θησαυρού, καθώς στα Γεράνια Όρη βρίσκονται πολλά καταφύγια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που λέγεται πως κρύβουν μεγάλη ποσότητα χρυσού στα άδυτά τους.

Κατά την ανάσυρση των πτωμάτων διαπιστώθηκε ότι πιθανώς ότι ένας εκ των τεσσάρων προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια μετά από πρόβλημα που προέκυψε, αλλά έχασε τις αισθήσεις του κοντά στην είσοδο της σπηλιάς.

Οι υπόλοιποι βρίσκονταν μέσα στο χώρο της σπηλιάς. Κοντά τους βρέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, τρυπάνι και όπως θα δείτε στα παρακάτω πλάνα που εξασφάλισε η εκπομπή “Μαζί σου” μία γεννήτρια με βενζίνη, η οποία πιθανότατα ήταν η αιτία της τραγωδίας.

https://streamable.com/cdxn09?fbclid=IwAR1WBqdzk58npWAJmFNV_doteRmAY1cKMnUy1O-zyWVoLbLY3P9xFdTnHNM

Οι ιστορίες για κρυμμένους θησαυρούς στην Πελοπόννησο, αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα από τα χρόνια της κατοχής είναι αρκετά δημοφιλείς και δεν παύουν να μεταφέρονται από στόμα σε στόμα μέχρι και σήμερα, εντούτοις η εγκυρότητα τους είναι ανεξακρίβωτη και πιθανώς ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

https://streamable.com/z48yco?fbclid=IwAR3-2nLb7Wtd4KIGIO0i1ihzQ-MhAr4ahJSeT4UFdcS23RL-Ndmhq7gTkUU

Στην εκπομπή μίλησε και ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι συχνή τακτική πολλών να εξορμούν σε παλιά καταφύγια προς αναζήτηση χρυσού ή αρχαίων.

“Γενικότερα στα Γεράνια ψάχνουν για παλιά γερμανικά καταφύγια, ψάχνουν για λίρες και αρχαία. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό που γίνεται σε όλη την Ελλάδα γίνονται και εδώ”.

“Είναι άνθρωποι που πολλές φορές δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα. Είναι άνθρωποι που έιναι επιρρεπείς σε αυτά τα θέματα. Έτσι είναι αυτοί οι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν αρχαία”.

https://streamable.com/e2sj0y?fbclid=IwAR3LJlCZu8uKMGh7wVETjkbVDktPSoqU_iPDL32BJyRfCRFjXv2k3PKBtNE