«Λύγισε» ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Δεν πρόλαβα να πω αυτά που ήθελα στον αδελφό μου. Έφυγε γρήγορα»
Νέα

«Λύγισε» ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Δεν πρόλαβα να πω αυτά που ήθελα στον αδελφό μου. Έφυγε γρήγορα»

«Λύγισε» ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Δεν πρόλαβα να πω αυτά που ήθελα στον αδελφό μου. Έφυγε γρήγορα»

Η συγκίνηση για τον χαμό του και το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος», η οποία για την ιστορία, μαγνητοσκοπήθηκε στις 22 Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για το θέατρο και τον καλλιτεχνικό χώρο από τη Ζέτα Δούκα, αλλά και λίγες μέρες προτού ο ηθοποιός μιλήσει ανοιχτά για την παρενόχληση που δέχτηκε στα 19 του.

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε από τον Τάκη Γιαννούτσο και τον Θοδωρή Βαμβακάρη για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης με αφορμή την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα για τον βιασμό της.

«Αναρωτιόταν τι ήταν αυτό που έπαθε; Με βίασε; Για σκεφτείτε για μεγάλους ηθοποιούς να μη μπορούν να μιλήσουν για τον Γουάινστιν. Σαν πιτσιρικάς πέρασα από φλερτ άλλα έντονα και άλλα λιγότερο. Είχα όμως και ένα περιστατικό που σκεφτόμουνα “έτσι είναι αυτή η δουλειά;”.  Στο πλαίσιο μιας διδασκαλίας που είχα παράλληλα με τη σχολή. Όταν έγινε η κρούση η απότομη τα ‘χασα και εξαφανίστηκα. Δεν τον ξαναείδα, δεν με ξαναείδε και τα χασε κι αυτός. Ήμουν 19 χρονών. Το είχα μέσα μου αρκετό καιρό μέχρι να το αποκαλύψω σε μια σχέση που είχα τότε. Έφυγα με τον φόβο ότι δεν θα με πάρει στις δουλειές, μήπως τον παρεξήγησα. Δούλεψα μαζί του και μου ζήτησε μετά από καιρό συγγνώμη και ότι “ξεπέρασα τα όρια” και κατανόησε την κατάσταση που βρέθηκα. Δεν θα μάθω ποτέ αν το έκανε κατά συρροή. Εμένα αυτή η στιγμή μου θύμισε τη Μπεκατώρου. Στο θέατρο υπάρχουν λογιών λογιών άνθρωποι. Έχω ακούσει πολλά και διάφορα, ειδικά από γυναίκες συναδέλφους. Υπάρχουν κανά δυο άνθρωποι στον χώρο -ειδικά ένας που έχω στο μυαλό μου- που δεν το περιμένεις, που είναι σε πιο εξτρίμ καταστάσεις. Εμένα εκείνο το περιστατικό με είχε ταράξει, ήμουν έτοιμος να παρατήσω στη σχολή μου» είπε.

https://streamable.com/pdcist

Ο πρόωρος χαμός του αδελφού του

Από τις πολύ έντονες στιγμές της συνέντευξης ήταν η αναφορά στον πρόωρα χαμένο αδελφό του, την εποχή που έπαιζε στην «Όπερα της πεντάρας».

«Ήταν ένα καλοκαίρι που περιμέναμε τον αδελφό μου γιατί ήταν πολύ άρρωστος με καρκίνο. Τελευταία φορά τον είδα και μετά ταξίδεψα στην Κρήτη. Είμαι στα Χανιά και χτυπάει το κινητό πέντε λεπτά πριν βγω στη σκηνή και βλέπω τον αδελφό μου και καταλαβαίνω αμέσως. Προς τιμήν του παραγωγού και του σκηνοθέτη μου είπαν να μην κάνω την παράσταση. Έπρεπε να παίξω. Το άγχος το είχαν οι άλλοι. Εγώ λίγο ταξίδευα, σαν να αφιέρωνα».

«Πρόλαβες να πεις στον αδελφό σου αυτά που ήθελες;» ήταν η ερώτηση του Θοδωρή Βαμβακάρη.

«Όχι. Με τον αδελφό μου τον Κώστα είχαμε μια κακή σχέση τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους. Δεν πρόλαβα».

«Τι θα ήθελες να του πεις;»

«Θα ήθελα να του πω ένα σ’ αγαπώ» είπε και κόμπιασε γυρνώντας το σε χιούμορ: «Δεν έχω και τι άλλο να σκουπίσω!»

«Έφυγε γρήγορα. Είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας, είχαμε 13 χρόνια διαφορά, ήταν από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου ήρθαμε κοντά πολύ αργότερα. Μετά υπήρχε μια κακή οικογενειακή σχέση και στη συνέχεια και με μένα. Νομίζω ότι θα ήθελα να τα είχαμε βρει αλλά δεν τα βρήκαμε. Ήμουνα πολύ θυμωμένος. Τώρα θα είχα βάλει νερό στο κρασί μου. Για κάποια χρόνια είχα τύψεις. “Πες το με τη σκέψη”. Δεν χρειάστηκα βοήθεια γιατί είχα πάντα αποκούμπι το θέατρο και τη δουλειά. Ήταν μια άλλη εποχή, υπήρχε μια φούσκα που είχαμε μπει και μεις μέσα. Βοήθεια ζήτησα τα τελευταία χρόνια για τον εαυτό μου με ψυχοθεραπεία. Είπα “έχω θέμα, δεν μπορώ να λέω ψέματα στον εαυτό μου”. Υπήρχαν πράγματα που δεν εξωτερίκευα και τα κάλυπτα» είπε.

https://streamable.com/2xjvoi

Η πατρότητα και ο γάμος

Ο ηθοποιός μίλησε στην αρχή της εκπομπής και για τον γιο και τη σύζυγό του, Λένα Δροσάκη, και πόσο τον άλλαξε η πατρότητα.

«Με έκανε ακόμα πιο υπερπροστατευτικό προς τη γυναίκα μου και το παιδί μου η πατρότητα. Είναι ανεπανάληπτο. Εντάσεις υπάρχουν αλλά αν υπάρχει το βασικό στοιχείο “σ΄αγαπάω μ’αγαπάς, σε στηρίζω  με στηρίζεις” όλα γίνονται.

Περάσαμε κάτι ακραίο επειδή νοσηλευτήκαμε, το τρυπήσανε και είναι ένα πλασματάκι και ξαφνικά δίνει κάτι γκάζια και κάνει άλμα ανάπτυξης όπως μας είπε ο παιδίατρος».

https://streamable.com/9clm7h

Η βάφτιση του γιου του θα γίνει μάλλον προς το καλοκαίρι και μάλιστα ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι θα είναι μόλις 20 άτομα, σε αντίθεση με την πρόταση γάμου προς τη σύζυγό του που έγινε δημόσια, στο κέντρο όπου εμφανιζόταν η Άννα Βίσση.

https://streamable.com/05v3j6

Από τις ενδιαφέρουσες στιγμές ήταν όταν τον ρώτησαν οι παρουσιαστές αν του έχουν ζητήσει να αλλάξει όνομα για να κάνει καριέρα.

Διηγήθηκε ένα περιστατικό όταν πήρε τον πρώτο του ρόλο στο Grease οπότε ο Βαγγέλης Λειβαδάς ο θεατρικός επιχειρηματίας  του ζήτησε μεταξύ σοβαρού και αστείο να αλλάξει το όνομά του, όχι όμως το επίθετο αλλά το μικρό του.

Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος στην τηλεόραση ήταν αυτός του Δημήτρη Παπαμιχαήλ δίπλα στην Κατερίνα Παπουτσάκη στον Alpha.

«Είχε γίνει ένα σούσουρο πριν. Το άκουγα εγώ και έλεγα “οι καημένοι ηθοποιοί που θα κάνουν τους ρόλους”! Τον Γιάννη Παπαμιχαήλ τον συνάντησα δυο φορές, μετά δεν τον ξαναείδα. Εκείνη που με βοήθησε πάρα πολύ ήταν η δεύτερη γυναίκα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η Νανά. Με βοήθησε να καταλάβω ότι ήταν ένα μεγάλο παιδί. Έβγαιναν στα πάνελ των τότε εκπομπών, ακόμα πιο αγριευτικές, πολύ γνωστά ονόματα, και λέγανε πολλά. Έτοιμη τροφή να σε κατασπαράξουνε».

https://streamable.com/6sfflu