Μάκης Δελαπόρτας: «Όταν έκανα τη βιογραφία του Παπαμιχαήλ είπε πράγματα που δεν έπρεπε ούτε καν να τα έχω γραμμένα»
Νέα

Μάκης Δελαπόρτας: «Όταν έκανα τη βιογραφία του Παπαμιχαήλ είπε πράγματα που δεν έπρεπε ούτε καν να τα έχω γραμμένα»

Μάκης Δελαπόρτας: «Όταν έκανα τη βιογραφία του Παπαμιχαήλ είπε πράγματα που δεν έπρεπε ούτε καν να τα έχω γραμμένα»

Όσα είπε στην Ελένη Μενεγάκη

Ο Μάκης Δελαπόρτας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και μίλησε για τα βιβλία του και τις αναμνήσεις του από τους μεγάλους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

«Εγώ ξεκίνησα με το θέατρο και με τους μεγάλους ηθοποιούς. Οι άνθρωποι αυτοί εκτίμησαν πως δεν μετέφερα τίποτα από αυτά που άκουγα. Ήμουν 17 χρονών δεν ήμουν συνομήλικος για να είμαι φιλαράκι τους. Η Αλίκη ήταν η πρώτη που με εμπιστεύτηκε και μου είπε πως “εσύ θα κάνεις την βιογραφία μου”. Είχε δει κάτι κείμενα μου και της άρεσαν. Και μετά συνέχισα με τη Ρένα Βλαχοπούλου».

Ο Μάκης Δελαπόρτας είπε πως γνωρίζει πράγματα για τους ανθρώπους που έχει γράψει την βιογραφία τους, τα οποία δεν πρόκειται να μοιραστεί ποτέ καθώς θεωρεί πως αυτά δεν θα ενδιαφέρουν μετά από χρόνια.

«Κάποια πράγματα και μυστικά θα τα πάρω μαζί μου και δεν θα πω τίποτα. Έχω μπει σε όλα αυτά τα σπίτια και όταν μπαίνει ένα κασετοφωνάκι για να μου διηγηθείς τη ζωή σου πάνω στον ειρμό του λόγου μπορεί να ξεφύγεις και να πεις πράγματα που δεν πρέπει.

Ας πούμε στον Παπαμιχαήλ όταν έκανα τη βιογραφία του, κάποιες φορές θα είχε πιει κι ένα ποτάκι, θα ήταν και στα κέφια του και έλεγε κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε ούτε καν να τα έχω γραμμένα και του έκανα νόημα. Θα συνεχίσω να το κάνω, γι’ αυτό και έχω κάνει 50 βιβλία και όχι 2.

Καταγράφω τα πάντα, ακόμη και τα πάθη  αυτών των ανθρώπων, θα τα περάσω αλλά με έναν τρόπο πολύ δικό μου και θα λειάνω τις γωνίες. Αυτό δεν το κάνουν όλοι γιατί πιστεύουν ότι με ένα σκάνδαλο θα πουλήσουν περισσότερο.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό. Μετά από 100 χρόνια δεν θα ενδιαφέρει κανέναν με ποιον κοιμόταν η Βλαχοπούλου το 1940».

Ο κ. Δελαπόρτας είπε πως μία κυρία τον είχε ρωτήσει κάποτε εάν ήταν αλήθεια πως η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν «σφιχτή» και όπως είπε ο ίδιος ήταν αλλά σε κάποια θέματα γιατί είχε περάσει Κατοχή και είχε πάρει στις πλάτες της 7 αδέλφια και ήταν “σφιχτή” σε πράγματα μηδαμινά.

Μάλιστα διηγήθηκε ένα περιστατικό στη Θεσσαλονίκη για το πώς κατάφερε να φάνε δωρεάν τραγουδώντας ως γκεστ του Γιάννη Σπανού.

Σύμφωνα με τον Μάκη Δελαπόρτα, οι περισσότεροι κωμικοί ηθοποιοί ήταν πολύ κλειστοί και μελαγχολικοί.

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει η βιογραφία του Λάμπρου Κωνσταντάρα και θα ακολουθήσουν πολλών άλλων μεγάλων καλλιτεχνών του ελληνικού κινηματογράφου.