Μάκης Καλαράς: «Δεν με πικραίνει όταν δεν με αποδέχονται»
Νέα

Μάκης Καλαράς: «Δεν με πικραίνει όταν δεν με αποδέχονται»

Μάκης Καλαράς: «Δεν με πικραίνει όταν δεν με αποδέχονται»

Μαζί με τη σύζυγό του μιλούν για τη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Ο Μάκης Καλαράς και η σύζυγός του, Βικτωρία Καρίνου, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μιλούν για τη γνωριμία τους και τη ζωή τους.

Ο Παραολυμπιονίκης γνωρίστηκε με τη σύζυγό του στην πρώτη καραντίνα και σε σύντομο χρονικό διάστημα παντρεύτηκαν.

Η Βικτωρία, όπως παραδέχτηκε, δεν την εμπόδισε ποτέ η αναπηρία του και δεν ήταν κάτι που «έβλεπε».

«Γνωριστήκαμε στην πρώτη καραντίνα. Τον είδα μέσω της Κατερίνας Βρανά, ενθουσιάστηκα και έστειλα ένα μήνυμα ενθουσιασμού. Δεν μου πέρασε στιγμή από το μυαλό μου ότι θα είμαστε μαζί.

Εγώ έστειλα από τον ενθουσιασμό μου για αυτό που κάνει. Ο Μάκης βαριόταν και το γύρισε μόνος του αλλιώς. Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό, από την αρχή δεν την είδα ποτέ την αναπηρία του. Αλλά είναι ο Μάκης έτσι, δεν με έκανε να δω ποτέ την αναπηρία του», είπε η Βικτωρία.

Στη συνέχεια στη δυσκολία που έχει η κοινωνία απέναντι στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες ανέφερε: «Μην τα περιμένουμε όλα από την κοινωνία. Πρέπει να πάμε και εμείς προς την κοινωνία.

Και εγώ πριν χτυπήσω δεν τους καταλάβαινα και ότι έχουν κάποιες ανάγκες. Με μία σωστή έκπαιδευση και σωστή ενημέρωση, ο ανάπηρος παίρνει το θράσος και βγαίνει προς τα έξω.

Με βλέπεις εσύ ότι είμαι έξω και λες “α, υπάρχεις και εσύ”. Γενικά, δεν με πικραίνει όταν δεν με αποδέχονται. Πάω εκεί που με αποδέχονται».