Μαρία Σολωμού: «Δεν ένιωθα καμία σύνδεση με το παιδί. Εγώ στον 8ο μήνα κατάλαβα ότι είχα αγόρι γιατί είχε την ίδια στάση ύπνου με τον πατέρα μου»
Νέα

Μαρία Σολωμού: «Δεν ένιωθα καμία σύνδεση με το παιδί. Εγώ στον 8ο μήνα κατάλαβα ότι είχα αγόρι γιατί είχε την ίδια στάση ύπνου με τον πατέρα μου»

Μαρία Σολωμού: «Δεν ένιωθα καμία σύνδεση με το παιδί. Εγώ στον 8ο μήνα κατάλαβα ότι είχα αγόρι γιατί είχε την ίδια στάση ύπνου με τον πατέρα μου»

«Ήμουν διατεθειμένη να μην δω άντρα μέχρι να πάει το παιδί φαντάρος»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά-δες» βρέθηκε η Μαρία Σολωμού, η οποία αναφέρθηκε στην περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και στα σχόλια που έχει ακούσει κατά καιρούς όταν εκφράζει την άποψή της για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

«Πλέον απενεχοποιήθηκε το κομμάτι της εγκυμοσύνης. Όσα σκεφτόμουν τότε, τα ίδια σκέφτομαι και τώρα. Μεγάλωσα πολύ κανονικά που θα κάτσουμε την Κυριακή και θα φάμε οικογενειακά. Δεν υπήρχε κάτι “Μπουμπουλίνας” στο σπίτι. Εγώ όλο αυτό το έβλεπα, το παρατηρούσα και έλεγα ότι δεν γουστάρω να πάω να φάω μαζί τους. Στις μεγάλες παρέες τις μπορώ αλλά μην μου πεις θα φάμε στις 9, θα πάθω εγκεφαλικό.

Για μένα ήρθε ο Μάριος και το ανέτρεψε και ήμουν πάρα πολύ ερωτευμένη. Εμένα το βιολογικό ρολόι δεν χτύπησε! Τον Μάριο δεν τον παντρεύτηκα ποτέ. Ανέτρεψε τη θεωρία του παιδιού. Εγώ δεν ήθελα ούτε παιδί να κάνω. Έβλεπα τριγύρω και δεν καταλάβαινα το συναίσθημα. Δεν ένιωσα ότι θέλω να κάνω παιδί απλά έμεινα έγκυος. Για κάποιο λόγο δεν το συζητήσαμε ποτέ και μεγάλωνε η κοιλιά.

Ξυπνάω μια μέρα και μου καρφώθηκε στο μυαλό ότι είμαι έγκυος χωρίς να έχω καθυστέρηση. Πήγε πήρε τρία τεστ και ήμουν έγκυος. Είπαμε δύο πράγματα. Μήπως να μείνουμε μαζί; Ήμασταν 9 μήνες για να είμαστε μαζί. Εκεί κάπου συζήσαμε και μετά κάναμε μια άλλη συζήτηση. Δεν φαντάζεσαι ποτέ ότι εμείς οι δύο θα παντρευόμασταν; Μου λέει “όχι, όχι” και συνέχισε να διαβάζει», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν ένιωθα καμία σύνδεση με το παιδί. Εγώ στον 8ο μήνα κατάλαβα ότι είχα αγόρι γιατί είχε την ίδια στάση ύπνου με τον πατέρα μου. Έκανα δύο υπέρηχους μόνο. Ήταν δύσκολη η εγκυμοσύνη μου. Κοιμόμουν με την κορτιζόνη την ένεση δίπλα μου γιατί ήμουν φουλ αλλεργική. Και ο γιατρός μου είπε ότι στις αλλεργίες κοιτάνε πρώτα τη μάνα και μετά το παιδί. Η εύκολη εγκυμοσύνη δεν είναι μια κανονική συνθήκη και οι άντρες δεν μπορούν να καταλάβουν τι πάει να πει ορμόνη.

Έχω πάρει τον Μάριο με λυγμούς γιατί είδα ένα ταπεράκι στο ψυγείο γιατί ήταν μόνο του. Έχω κλάψει για πολλά πράγματα στην εγκυμοσύνη. Ήταν τόση η χαρά μου που σταμάτησαν οι αλλεργίες και σταμάτησαν να ισορροπεί που ήταν τόσο ωραία.

Κάποια στιγμή νόμιζα ότι ήμουν τρελή, ότι οι γυναίκες με σιχαίνονται. Περνούσαν και έσκυβαν το κεφάλι. Όλα ξεκίνησαν όταν μια κοπέλα μου έσφιξε το χέρι και έφυγε. Ομερτά!».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ένστικτο του γιου της όταν χώρισε με τον Μάριο Αθανασίου.

«Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο. Μόλις γέννησα και αφού είδαμε ότι το παιδί είχε όλα τα δάχτυλά του και ήταν μια χαρά, είπα “Πάρτε το και κοιμίστε με τώρα!”. Τους πρώτους τρεις μήνες με το μωρό έβγαινα μέχρι το μπαλκόνι.

Δύο χρονών ο Μάριος φεύγει για ένα ταξίδι και μου είπε πώς μόλις γυρίσει από την Κύπρο δεν θα ξανάρθει στο σπίτι. Την ημέρα που πήρε απλά την τσάντα, το ίδιο βράδυ το παιδί πρώτη φορά στη ζωή του, ακούω πατουσάκια, κατέβηκε από την κούνια και πήρε τη θέση του Μάριου στο κρεβάτι. Τον άφησα να κοιμάται στη θέση του πατέρα του ένα χρόνο και η ψυχολόγος να μου πει να το γυρίσω στο δωμάτιό του. Ήμουν διατεθειμένη να μην δω άντρα μέχρι να πάει το παιδί φαντάρος.

Είχαμε πει με τον Μάριο να τον πάρει στην εφηβεία και να δει πώς είναι να μένει με όλη την οικογένεια. Έφυγα εγώ από το σπίτι και ήρθαν σε αυτό. Άφησα κάποια πράγματα στον κάτω όροφο και για τρεις μήνες έμενα μαζί τους».