Μαρία Σταματέρη: «Μπαίνω μέσα και βλέπω την Αλίκη ταλαιπωρημένη, μια γυναίκα καθημερινή»
Νέα

Μαρία Σταματέρη: «Μπαίνω μέσα και βλέπω την Αλίκη ταλαιπωρημένη, μια γυναίκα καθημερινή»

Μαρία Σταματέρη: «Μπαίνω μέσα και βλέπω την Αλίκη ταλαιπωρημένη, μια γυναίκα καθημερινή»

Ο γάμος-εξπρές στα 17, ο Σταμάτης Μαλέλης, η περιβόητη συνέντευξη στο αεροπλάνο με τη Βουγιουκλάκη, το τροχαίο που τη σόκαρε και η ανάγκη της να γίνει γιαγιά

Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η δημοσιογράφος Μαρία Σταματέρη. Η γνωστή παρουσιάστρια εκπομπών lifestyle όπως το Gala -που έχει αποσυρθεί από τα τηλεοπτικά πλατό τα τελευταία χρόνια- μίλησε στα «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη.

«Βαριέμαι τις εκπομπές πια, βαριά κουβέντα» είπε αν και παραδέχτηκε ότι θα ήθελε να πάρει συνέντευξη από την Ελεονώρα.

«Στην αρχή ψιλοφρίκαρα με τον κορονοϊό. Ένιωσα πολύ πιεσμένη μέσα στο σπίτι γιατί μου αρέσει να φεύγω. Φοβήθηκα αρκετά, πρόσεχα πάρα πολύ, ακόμα και την κόρη μου την ψέκαζα» είπε ενώ όπως είπε έχει εμβολιαστεί και ότι ο πρώτος της προορισμός θα είναι η γενέτειρά της, η Λήμνος όπου την περιμένει η βάρκα της και το αγαπημένο της ψάρεμα.

«Έφυγα από τη Λήμνο πιτσιρίκα γιατί είχα αυτή την τρέλα. Όταν είσαι νησιώτισσα και βλέπεις τη θάλασσα θέλεις να φεύγεις. Είχα να πατήσω 14 χρόνια. Πήρα μια φίλη μου και πήγαμε. Από την ώρα που πάτησα το πόδι μου μέχρι τη μέρα που έφυγα έκλαιγα από τη συγκίνηση. Παντρεύτηκα στη δευτέρα Λυκείου με κάποιον που έμενε στον Καναδά. Έλληνας. Πολύ καλό παιδί, αλλά ήμουν 17 και ήθελα να σπουδάσω. Θα ερχόταν Ελλάδα. Ένα εξάμηνο κράτησε. Πήγαινα στο σχολείο παντρεμένη. Παντρεύτηκα τα Χριστούγεννα και χώρισα Πάσχα. Έδωσα εξετάσεις και μπήκα στην ΑΣΟΕΕ. Δεν κατάλαβα πώς χώρισα» είπε για τον πρώτο της γάμο-εξπρές.

https://streamable.com/6izb65

Η γνωριμία με τον Σταμάτη Μαλέλη

«Στο δεύτερο έτος της σχολής γνωρίζω τον Μαλέλη. Ήταν πιο μεγάλος. Ήταν φίλος του αδελφού μου. Ήταν κι αυτός στην ΑΣΟΕΕ. Δούλευα σε ένα μπαράκι. Με κυνηγούσε γιατί μαζεύονταν τα αγόρια και έβαζαν βαθμό στις νέες φοιτήτριες. Και μου έβαλαν 10. Και τους είπε ότι θα την παντρευτώ. Πάω μια μέρα σπίτι μου και τον είδα μπροστά μου. Δεν ήξερε ότι ήμουν αδελφή του φίλου του. Ερχόταν κάθε μέρα έξω από το μαγαζί για να πάμε για ποτάκι. Μια μέρα έβρεχε καταρρακτωδώς και βγαίνω και βλέπω ένα Σταμάτη μούσκεμα. Ε, ανέβηκα στη μηχανή και αυτό ήταν. Παντρευτήκαμε αρκετά σύντομα. Στον χρόνο πάνω παντρευτήκαμε, κάναμε την Τέτη. Παντρεύτηκα 8 μηνών έγκυος» είπε για τη γνωριμία της με τον πρώην σύζυγό της, Σταμάτη Μαλέλη.

«Δεν μου αρέσει που η κόρη μας ακολουθεί τα χνάρια μας. Δεν είναι ωραίος χώρος. Όταν έχεις ένα παιδί μοναχοπαίδι θες να είναι σε έναν χώρο πιο γλυκό» είπε για την κόρη της, Δέσποινα Μαλέλη.

Η συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη μέσα στο αεροπλάνο

«Δεν μου λείπει η τηλεόραση αλλά σήμερα που ήρθα εδώ νιώθω πολύ όμορφα, νιώθω ότι ξαναγύρισα στο σπίτι μου. Μου αρέσει να μυρίζω το στούντιο, το πλατό.

Ξεκίνησα ως δημοσιογράφος στο Mega στο δελτίο, μετά στο Ενώπιος Ενωπίω. Με τη Ζήνα Κουτσελίνη κάναμε σκετσάκια στο Πρωινό

Μου έρχεται στο μυαλό η συνέντευξη που είχα κάνει στον Αλέκο Αλεξανδράκη. Ήταν τόσο σωστός, τόσο φιλόξενος, τόσο ζεστός που κόμπλαρα.Ο Δημήτρης Χορν ήταν φοβερή προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο» είπε για μερικές από τις συνεντεύξεις σπουδαίων ηθοποιών που έχει πάρει.

Μία από τις μεγάλες επιτυχίες της ήταν η συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη όταν επέστρεφε από το Μόναχο με τη δυσάρεστη διάγνωση του καρκίνου. Ήταν και η τελευταία της μεγάλης σταρ.

«Ψάχναμε πού θα πάει η Αλίκη. Δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε καθόλου συνέντευξη. Γυρίσαμε. Στο αεροπλάνο στην οικονομική θέση ήταν οι δημοσιογράφοι και μπροστά η Αλίκη με τον Σπυρόπουλο. Παρακαλώ τον Σπυρόπουλο έστω κάτι να μας πει η Βουγιουκλάκη γιατί γυρίζαμε στην Ελλάδα χωρίς καμία δήλωση. Μου λέει “σε 10 λεπτά, θα της μιλήσω και μπες μέσα”. Μπαίνω μέσα και βλέπω την Αλίκη, δεν τη γνώρισα, ταλαιπωρημένη, μια γυναίκα καθημερινή. Μου λέει “ελάτε σε ένα τέταρτο με το συνεργείο να μιλήσω”. Και μπαίνω και με το που ανάβει το φως της κάμερας ήταν μια άλλη Αλίκη. Αυτό που με είχε συγκλονίσει πιο πολύ ήταν αυτή η μεταμόρφωση».

«Gossip μπορεί να έχουν όλες οι εκπομπές, αλλά είναι θέμα και της παρουσιάστριας πώς το διαχειρίζεται» ήταν από τις χαρακτηριστικές της φράσεις για τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί σήμερα οι lifestyle εκπομπές.

«Θέλω να γίνω γιαγιά»

«Έχασα τον σύντροφό μου σε τροχαίο στην Ιταλία και ήταν ένα μεγάλο σοκ. Δούλευα στο Star. Είχαμε κανονίσει να πάω να περάσουμε Χριστούγεννα παρεΐτσα. Φτάνω στο αεροδρόμιο και δεν με περίμενε. Το προηγούμενο βράδυ είχε σκοτωθεί. Τώρα είμαι πολύ καλά. Είμαι γυναίκα που ερωτεύεται με πάθος. Σκορπίνα είμαι. Έχω σύντροφο αρκετά χρόνια. Είμαι σχεσάκιας» είπε για την προσωπική της ζωή.

«Έχω δέκα χρόνια που δεν κάνω το Gala. Μια χαρά είναι που σταμάτησα. Ήπια τα καφεδάκια μου, γύρισα τον μισό κόσμο. Το καλοκαίρι μένεις Ελλάδα. Αφού γυρίσω από Λήμνο θέλω να πάω στην Ιταλία» είπε.

«Η Τέτη (σ.σ. η κόρη της) φέτος αποφάσισε να μείνει μόνη της και δεν με έχει κάνει γιαγιά ακόμη. Είναι 30 χρονών. Από μικρή δεν της είπα ποτέ τι να κάνει και πώς να το κάνει. Αλλά πραγματικά θέλω να γίνω γιαγιά. Θα τρελαθώ! Θα ήθελα να κάνω άλλα 3-4 παιδιά. Να κάνεις Ελεονώρα! Θα με θυμηθείς και αν κάνεις και αν δεν κάνεις. Το παιδί δεν πρέπει να είναι μόνο του, πρέπει να μοιράζεται, να έχει ένα σημείο αναφοράς μέσα στην οικογένειά του. Έκανα μεγάλο λάθος στη ζωή μου που δεν έκανα 2 και 3 και 4 παιδιά. Ήμουν συνέχεια στην άρνηση να κάνω άλλο παιδί».

Πώς φροντίζει τον εαυτό της; «Κατά καιρούς κάνω κανένα μποτοξάκι. Περπάτημα κάνω και λατρεύω το κολύμπι. Ψαρεύω, τρελαίνομαι. Σε όλα τα νησιά που πάω ξέρω πού πουλάνε πετονιές, πού  έχει δολώματα τους ψαράδες, κλείνω σκαφάκια για ψάρεμα. Πρωί πρωί δεν μπορώ να ξυπνήσω αλλά πάω το απόγευμα. Βλακεία μου που δεν έκανα καταδύσεις».

Για το ελληνικό Me Too είπε: «Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που γίνεται. Εγώ μπήκα σε αυτόν τον χώρο ήδη δεσμευμένη με έναν άνθρωπο που ήταν στον χώρο. Δεν με έχει παρενοχλήσει κάποιος. Είμαι και άτομο που δεν καταλαβαίνω. Ότι γίνονται, γίνονται. Είμαι με τα χίλια να υπάρξει σκληρή τιμωρία και χαίρομαι που βγαίνουν οι γυναίκες που μιλάνε. Αλλά υπάρχουν και γυναίκες στον χώρο μας που παρενοχλούν και αυτές. Εμένα δεν τολμούσε να με πειράξει κανείς γιατί θα είχε να κάνει με τον Μαλέλη».

«Δεν ξέρω αν θα ξαναγύριζα στην τηλεόραση για να κάνω κάτι εβδομαδιαίο. Θα ξαναγύρναγα αν έκανα κάτι που δεν θα είχε καμία σχέση με αυτό που έκανα πριν. Συζητάω με τη Σάννυ Μπαλτζή ένα κόνσεπτ, για να τη βοηθήσω» είπε τέλος.

https://streamable.com/uqinnp