Μαρία Τζομπανάκη – Ορφέας Αυγουστίδης: Η κοινή τους συνέντευξη, το τρακ, το μοιρολόι και τα θερμά λόγια της πεθεράς για τη νύφη
Νέα

Μαρία Τζομπανάκη – Ορφέας Αυγουστίδης: Η κοινή τους συνέντευξη, το τρακ, το μοιρολόι και τα θερμά λόγια της πεθεράς για τη νύφη

Μαρία Τζομπανάκη – Ορφέας Αυγουστίδης: Η κοινή τους συνέντευξη, το τρακ, το μοιρολόι και τα θερμά λόγια της πεθεράς για τη νύφη

Μάνα και γιος τραγούδησαν, θυμήθηκαν ιστορίες και μίλησαν για τις ζωές τους ενώ η ηθοποιός δεν έκρυψε την αδυναμία της στη νύφη της

Τι συμβαίνει όταν μητέρα και γιος συναντιούνται πρώτη φορά τηλεοπτικά, σε μια συζήτηση γεμάτη εικόνες με τρυφερές στιγμές; Η Μαρία Τζομπανάκη και ο Ορφέας Αυγουστίδης ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Προσωπικά» και μοιράστηκαν πολλά.

Αρχικά η Μαρία Τζομπανάκη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη σύντροφο του γιου της, Γεωργία, και μητέρα του παιδιού του. Μάλιστα διηγήθηκε την πρώτη επίσκεψη του Ορφέα στην Αμερική.

«Θα κάνω μερικές αποκαλύψεις. Ήρθε με την καλή του, τη Γεωργία μας. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ μέρες πριν. Εκεί συνειδητοποίησα ότι έφυγε. Έφυγε από το σώμα μου όταν τον γέννησα, όταν σταμάτησα τον θηλασμό, όταν έφυγε από το σπίτι. Είχε σχέσεις, πολύ ζεστός σαν άνδρας… Με κάνεις και ιδρώνω όπως με κοιτάς!» είπε στον γιο της που την επιτηρούσε για το τι θα πει

«Όταν είδα τη συμπεριφορά του στη Γεωργία κατάλαβα ότι είναι ένας κορίτσαρος μια βασίλισσα που θα πάρει τη θέση της πρώην βασίλισσας. Χιλιάδες φορές χαλάλι της. Είναι η χαρά, η αγάπη προσωποποιημένη» είπε χαρακτηριστικά.

Η εφηβεία το Ορφέα Αυγουστίδη και οι σκηνοθετικές οδηγίες στη μητέρα του

Ο ηθοποιός μίλησε για την εφηβεία του και πόσο διακριτική ήταν η μητέρα του παρά το ότι ήταν ζωηρός. Η Μαρία Τζομπανάκη όμως διηγήθηκε ένα περιστατικό όταν άφησε τον γιο της να κάνει πάρτι στο σπίτι τους με την ίδια να παρακολουθεί κρυμμένη στο αυτοκίνητο. Ανακάλυψε ότι ένας από τους φίλους του κρεμόταν από το μπαλκόνι και αποφάσισε να παρέμβει.

Τι συνέβη όταν ο Ορφέας Αυγουστίδης άφησε τον Πυθαγόρα, έναν πύθωνα, με οδηγίες στη μητέρα του τι να κάνει; «Μια μέρα τον χάσαμε. Για μέρες. Τον βρήκαμε στο προσκεφάλι μου» είπε η Μαρία Τζομπανάκη.

Σε ηλικία 10 χρονών ο Ορφέας έδωσε την καλύτερη σκηνοθετική οδηγία στη μητέρα του για έναν ρόλο που μελετούσε.

Πώς ένιωθε ο Ορφέας βλέποντας τους γονείς του να παίζουν; «Πολύ φυσιολογικά γιατί ήταν από πάντα αυτό. Δεν ήταν η μαγεία που με διέγειρε αλλά το αποτέλεσμα της κατασκευής του».

Η εκπομπή πρόβαλλε και την πρώτη τηλεοπτική συνάντηση της Μαρίας Τζομπανάκη με τον μετέπειτα πρώτο της σύζυγο, Ντίνο Αυγουστίδη στη σειρά «Το γυμνό κορίτσι».

«Το ότι βρέθηκα στο θέατρο ήταν μια παράκαμψη αυτών που ήθελα να κάνω. Και ήθελα να είμαι κοντά στους ανθρώπους. Έγινα ηθοποιός από τύχη» είπε.

Η «Καλλιόπη», η την απώλεια των γονιών της και το ριζίτικο που τραγούδησε

«Θα ήθελα να ζουν για να δουν το παιδί του Ορφέα. Στον ρόλο της Καλλιόπης υπάρχουν οι γονείς μου, οι αρχές μου, η ξαδέρφη μου που έφυγε νωρίς. Όλοι αυτοί έχτισαν μέσα μου την αγάπη μου για την Κρήτη και τον πολιτισμό της. Η Καλλιόπη για μένα δεν είναι μια κακιά γυναίκα, είναι ένας άνθρωπος που γαλουχήθηκε τη δική της εποχή σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και έφτιαξε έναν χαρακτήρα που είναι δισυπόστατος και ακραίος. Αγαπάει τον τόπο της και την οικογένεια και μπορεί να φτάσει  και στον φόνο για αυτήν».

«Έχω συμβιβαστεί αλλά πάντα θα μου λείπουν οι γονείς μου. Όταν πέθανε ξαφνικά η μαμά από καρδιά, την άλλη μέρα που την κηδέψαμε εκοίταξα τον ουρανό και ήταν άλλος. Από τότε άλλαξε ο ουρανός για μένα και όταν έχασα και τον δεύτερο άλλαξε και ο ήχος μέσα μου και έγινα μόνο γονέας.

Θέλω να ζήσω μέχρι να μου πει ο γιος μου άντε πήγαινε. Να μην του λείψω, να μην πάρει τέτοιον πόνο.

Του εγγονού μου θα του μάθω πολλά τραγούδια!» είπε.

«Αβίαστα μου έρχονται τα ριζίτικα. Μου έρχεται αυτό που είπα και στον πατέρα μου όταν τον θάψαμε που του το είχα υποσχεθεί, το Μοιριολί» είπε και το τραγούδησε.

Ο Ορφέας μίλησε για το πώς κατάφερε να μάθει Κρητικά με αφορμή την πρώτη του ταινία «Λούφα και παραλλαγή».

Η Μαρία Τζομπανάκη διηγήθηκε πώς ο παππούς της έφυγε για την Αμερική όταν αρνήθηκαν να του δώσουν τη γιαγιά της νύφη και πώς γύρισε θριαμβευτικά με λεφτά και την παντρεύτηκε.

«Γύρισε και την πήρε μόνο με τη νυχτικιά της. Της έφερε τα μουλάρια με τα προικιά από την Αμερική. Ο Μιχαλάκης και η Μαρία. Πήγε στην Αμερική από έρωτα, αφού τον αποκλήρωσε ο πατέρας του, καθαρά από έρωτα για να μπορέσει να πάρει τη γιαγιά μου».

Το σύμφωνο συμβίωσης του Ορφέα και ο γάμος της Μαρίας

Μεταξύ άλλων ο Ορφέας Αυγουστίδης αποκάλυψε ότι έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφό του και η Μαρία Τζομπανάκη ότι δεν θα γυρίσει άμεσα στην Αμερική μετά το τέλος του «Σασμού».

Μιλώντας για τον γάμο της μητέρας του (την πήγε νύφη στον γαμπρό) είπε: «Δεν είναι μία στιγμή που περιμένεις να γίνει. Μεγαλώνοντας δεν το λες, ότι δύο όνειρα έχω, να παντρέψω τη μάνα μου και να γίνω σκηνοθέτης! Έβλεπα τη μαμά μου ευτυχισμένη δίπλα σε έναν άνθρωπο που εκτιμώ. Ήταν κάτι απρόβλεπτο» είπε με χιούμορ.

Για το σύμφωνο συμβίωσης και για το αν θα κάνει κι εκείνος παραδοσιακό γάμο είπε: «Θα κάνουμε το γλέντι μας και τη χαρά μας. Είναι κάτι -γιατί δεν ονειρευόμουνα ποτέ να τα κάνω τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο- που έρχεται πολύ γλυκά. Όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε. Με τον τρόπο μου θα το κάνω»

«Όταν ολοκληρωθεί η σειρά το έχουμε συζητήσει με τον Γιάννη -είναι στην Ελβετία τώρα- είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μας αρέσει στη ζωή μας και στη δουλειά μας. Ταιριασμένοι είμαστε και θα συναντιόμαστε όπου μπορούμε. Γιατί μετά από αυτή τη δουλειά(σ.σ. τον «Σασμό») προκύπτουν πολύ ωραία πράγματα στο θέατρο και θέλω να τα κάνω» είπε η Μαρία Τζομπανάκη.