Μάρκος Σεφερλής: Ένταση στο δικαστήριο με τα λόγια της συνηγόρου της Έλενας Ακρίτα
Νέα

Μάρκος Σεφερλής: Ένταση στο δικαστήριο με τα λόγια της συνηγόρου της Έλενας Ακρίτα

Μάρκος Σεφερλής: Ένταση στο δικαστήριο με τα λόγια της συνηγόρου της Έλενας Ακρίτα

Τι συνέβη;

Στα δικαστήρια ύστερα από περίπου τρία χρόνια βρέθηκαν ο Μάρκος Σεφερλής και η πλευρά της Έλενας Ακρίτα, για την αγωγή που έκανε ο πρώτος στη δεύτερη, εξαιτίας ενός κειμένου που είχε δημοσιεύσει και είχε θίξει την προσωπικότητά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέφερε η εκπομπή της Κατερίνας Κανούργιου, «Super Κατερίνα», εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, τόσο από την πλευρά του Μάρκου Σεφερλή, όσο και από αυτήν της Έλενας Ακρίτα, με την  απόφαση να βγαίνει το λιγότερο σε πέντε μήνες.

Μάλιστα, υπήρξε και ένταση μέσα στην αίθουσα, ύστερα από τα όσα είπε η συνήγορος της δημοσιογράφου και κριτικού.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, χρησιμοποιήθηκαν κάποιες μεμονωμένες λέξεις και ατάκες από τις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή, ως επιχειρηματολογία, ότι ήθελαν να ψέξουν διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ο Μάρκος ακούγοντας αυτά, φορτίστηκε πάρα πολύ έντονα και η συνάδελφός του, Αρετή Ζαχαριάδου, είπε ότι εκείνος είναι δίπλα σε όλους και είναι ο μόνος που δίνει δωρεάν εισιτήρια σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, η πλευρά της Έλενας Ακρίτα, παρουσίασε κάποια λόγια από ένα θεατρικό απόσπασμα πριν  από 25-30 χρόνια, όπου ο Μάρκος Σεφερλής ήταν απλός ένας ηθοποιός και δεν είχε γράψει, ούτε σκηνοθετήσει την παράσταση. Ήταν του Σωτήρη Μουστάκα. Υπήρχε προσπάθεια να μεταφερθεί ως δική του δουλειά και εκεί, σηκώθηκε όρθιος, δεν μπορούσε να παρέμβει, ωστόσο ο δικηγόρος του υπογράμμισε ότι αυτά τα λόγια ήταν άλλου δημιουργού.