Live Update – Φωτιά: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στη Μάνδρα – Μάχη με τις φλόγες
Νέα

Live Update – Φωτιά: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στη Μάνδρα – Μάχη με τις φλόγες

Live Update – Φωτιά: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στη Μάνδρα – Μάχη με τις φλόγες

Αναζωπυρώσεις σε Αγία Σωτήρα και Μελετάκι

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, ανάμεσα στη Μάνδρα και τα Μέγαρα, σε περιοχή κοντά σε σπίτια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο και τα εναέρια μέσα να αναμένονται στο σημείο.

Συγκεκριμένα, η περιοχή που καίγεται είναι η Αγία Σωτήρα, με τις φλόγες να μεταδίδονται πολύ γρήγορα λόγω της καύσιμης ύλης που εξακολουθεί να υπάρχει μετά το πρώτο πέρασμα του πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι φλόγες έχουν ήδη τυλίξει ένα σπίτι, ενώ απειλούνται κατοικίες, καθώς η φωτιά επεκτείνεται πολύ γρήγορα στα ξερά κλαδιά και δέντρα.

Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

Οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση από την Αγία Σωτήρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Update

Εκκένωση περιοχών

Οι αρχές έδωσαν εντολή με μήνυμα απο το 112 για εκκένωση από την Αγία Σωτήρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθώς και εκκένωση των οικισμών Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι προς Οινόη.

Αναζωπύρωση και στο Μελετάκι

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Μελετάκι Μεγάρων, με το μέτωπο να κατακαίει το δάσος στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Update

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής ‘Αγιος Παντελεήμων προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό τους και να κατευθυνθούν προς Ερυθρές. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή ‘Αγιος Παντελεήμων, εκκενώστε τώρα προς Ερυθρές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών ».

Εκκενώνεται ο οικισμός Κιάφα καθώς πριν λίγο εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Μάνδρα – Ελευσίνα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κιάφα εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα – Ελευσίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Update

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες και τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού πριν πέσει το σκοτάδι και αποσυρθούν.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται και οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες, μαζί με τους εθελοντές, προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές και τα μέτωπα που συνεχώς ξεπηδούν λόγω των ανέμων, αλλά και να σώσουν όσες περιουσίες οι φλόγες «καταπίνουν» στο πέρασμά τους.

Πηγές από την Πυροσβεστική κάνουν λόγω για μια τεράστια έκταση δάσους στην οποία κινείται η πυρκαγιά, από τη Μάνδρα έως την Οινόη, η οποία φτάνει σε μέγεθος το νησί της Πάρου.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, τα οποία θα αποσυρθούν μόλις πέσει το σκοτάδι, με τους κατοίκους ωστόσο να μιλούν για πολύ μικρότερο αριθμό.