Μιχάλης Κεφαλογιάννης: “Αυτός που ενημερώνεται σωστά και δεν πανικοβάλλεται αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις καταστάσεις”
Νέα

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: “Αυτός που ενημερώνεται σωστά και δεν πανικοβάλλεται αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις καταστάσεις”

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: “Αυτός που ενημερώνεται σωστά και δεν πανικοβάλλεται αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις καταστάσεις”

Όσα είπε ο δημοσιογράφος για τον κορονοϊό, την τηλεθέαση και την ευζωία

Στο “Τηλέραμα” που κυκλοφορεί και την Αθηνά Ζαχαράκη μίλησε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής “Οδηγός καλής ζωής” διανύει μια πολύ καλή τηλεοπτική σεζόν σε επίπεδο τηλεθέασης και όπως είπε το οφείλει “στη σχέση εμπιστοσύνης με τους τηλεθεατές που μετρά πάνω από 25 αδιάκοπα χρόνια”.  Όμως δεν έχει προσαρμόσει ποτέ τη θεματολογία του με  βάση την τηλεθέαση.

Ο κορονοϊός, η υπευθυνότητα και ο φόβος

Αυτή την εποχή είναι περιζήτητος λόγω του κορονοϊού καθώς ο κόσμος στρέφεται στο ιατρικό ρεπορτάζ.

Έτσι η συνέντευξη περιστράφηκε και γύρω από το σοβαρό θέμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Παραδέχτηκε ότι δέχεται πολλές ερωτήσεις από τον κόσμο αλλά η δική του συμβουλή είναι “να δείξουμε υπευθυνότητα”.

Η δική του καθημερινότητα άλλαξε “αλλά όχι από τις πρώτες μέρες. Όσο η γνώση γύρω από τον κορονοϊό γινόταν πιο ξεκάθαρη, άρχισα κι εγώ να ακολουθώ τι συστάσεις των επιστημόνων, όπως οφείλουμε όλοι. Περιόρισα σημαντικά τις μετακινήσεις, ακύρωσα προγραμματισμένα ταξίδια και εξόδους για φαγητό και άρχισα να αποφεύγω πολυσύχναστα μέρη. Έγινα πιο επιμελής με το πλύσιμο των χεριών”.

Μάλιστα έκοψε τις χειραψίες ή τη συνήθεια να δίνει φιλιά στους καλεσμένους στο στούντιο αλλά αυτό θα το δούμε μετά το Πάσχα, καθώς όπως είπε έχουν γυριστεί ήδη πολλές εκπομπές.

Φοβάται άραγε;

“Ο φόβος είναι ένα από τα κύρια ανθρώπινα συναισθήματα… Όμως άλλο ο φόβος σε λογικό πλαίσιο και άλλο ο πανικός και η υστερία. Η γνώση γύρω από τα ιατρικά θέματα με έχει κάνει πολύ ψύχραιμο. Αυτός που ενημερώνεται σωστά και δεν πανικοβάλλεται αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις καταστάσεις”.

Επεσήμανε όμως ότι “έχουμε δείξει και στο παρελθόν ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε με το ‘εμείς’. Ας το πράξουμε και τώρα”.

Celebrities και υγεία

Δέχονται οι επώνυμοι να βγουν στην εκπομπή του για να μιλήσουν για κάποιο πρόβλημα υγείας;

“Οι περισσότεροι με μεγάλη χαρά. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν δέχονται, ενώ άλλοι που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα δεχτούν τελικά μας λένε ΄ναι’. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να μοιραστείς τόσο προσωπικά θέματα μπροστά στην κάμερα. Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί που μετά την προβολή της εκπομπής μού λένε πόσοι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί τους για να τους συγχαρούν, καθώς ανέδειξαν ένα θέμα που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι. Κατά κάποιον τρόπο γίνονται πρεσβευτές και βοηθούν πολύ κόσμο να αισθανθεί πιο άνετα με κάτι που του συμβαίνει, χωρίς να ντρέπεται να ζει με αυτό”.