Μιμή Ντενίση: «Γνωρίζω τη Δανάη από παιδάκι. Τις τσάκωνα στην κουζίνα τον Θεολόγο μαζί με τη Μαριτίνα, ξημερώματα, να τρώνε γιουβαρλάκια»
Νέα

Μιμή Ντενίση: «Γνωρίζω τη Δανάη από παιδάκι. Τις τσάκωνα στην κουζίνα τον Θεολόγο μαζί με τη Μαριτίνα, ξημερώματα, να τρώνε γιουβαρλάκια»

Μιμή Ντενίση: «Γνωρίζω τη Δανάη από παιδάκι. Τις τσάκωνα στην κουζίνα τον Θεολόγο μαζί με τη Μαριτίνα, ξημερώματα, να τρώνε γιουβαρλάκια»

Ποιοι είναι οι αστικοί μύθοι γύρω από το όνομά της;

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη η Μιμή Ντενίση.

«Γυρίσαμε την ταινία “Σμύρνη μου Αγαπημένη” με καύσωνα, πυρκαγιές, Covid και φτάσαμε μέχρι και 500 άτομα σε γύρισμα. Θυμάμαι γυρίζαμε με καύσωνα στη Μυτιλήνη να φοράμε όλοι χειμωνιάτικα και μου λέει άνθρωπος του νησιού που έπαιζε: “Κυρία Μιμή, να βγάλω το παλτό γιατί πεθαίνω;”».

«Η ταινία είχε προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα υπερβήκαμε κατά πολύ. Ήταν το μεγάλο μου όνειρο και με πιάνει θλίψη που δεν την πρόλαβαν η μαμά μου, η Ολυμπία Δουκάκη και ο Κώστας Βουτσάς. Τους την αφιερώνω».

Σχετικά με το #Metoo σημειώνει:

«Στα 40 χρόνια που συμπληρώνω στο θέατρο δεν τολμούσε να κάνει κανείς κάτι κακό σε δικό μου θίασο γιατί είμαι πολύ προστατευτική. Στο τόσο θα είχα ουρλιάξει. Στους θιάσους μου άνθρωποι παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά. Θέλω ο συνεργάτης μου να είναι καλός άνθρωπος, περνάω μεγάλο μέρος της ζωής μου μαζί του, δεν μπορώ να είμαι με τέρατα. Ο άνθρωπος από τον καλλιτέχνη δεν διαχωρίζεται, ανεξαρτήτως ταλέντου. Οι άνθρωποι που έκαναν κακές πράξεις έχουν μια πληγή, κάτι άρρωστο ή διαστροφικό μέσα τους που δεν το παρατήρησε κανείς νωρίς. Αυτό που κάνει κακό στους ίδιους και μετά στους άλλους, κάποια στιγμή επισκιάζει τον καλλιτέχνη».

Η σχέση της με τη Δανάη Μπάρκα και οι αστικοί μύθοι γύρω από το όνομά της

«Η παρουσία της Δανάης στην τηλεόραση έκανε πολύ καλό. Γνωρίζω τη Δανάη από παιδάκι. Τις τσάκωνα στην κουζίνα τον Θεολόγο μαζί με τη Μαριτίνα, που κάναμε δίαιτα,  ξημερώματα, να τρώνε γιουβαρλάκια, την έχω ζήσει από όλες τις πλευρές. Έχει κάνει πάρα πολύ καλό με αυτό το θάρρος που έχει πάρει από τη μάνα της για το body shaming», λέει, ενώ για την κόρη της τη Μαριτίνα σημειώνει:

«Η Μαριτίνα είναι πλέον 21, ανταγωνισμό δεν είχαμε ποτέ, καβγάδες είχαμε πολλούς. Από τα 14 μέχρι τα 17 της με “πέθανε”. Πάντα με βλέπει καλύτερη απ’ ό,τι είμαι, έχει χρυσή καρδιά, δεν ένιωσα ποτέ ότι είναι κορίτσι που ανταγωνίζεται τη μάνα».

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά και για τους αστικούς μύθους γύρω από το όνομά της.

«Ο κόσμος νόμιζε πως ήμουν πολύ κοσμική. Ένα δεύτερο είναι πως εγώ ξυπνάω με βλεφαρίδες, χτενισμένη με κόσμημα. Έχω διαβάσει για μυθιστορηματικούς έρωτες που δεν είχα ποτέ. Από τον πρίγκιπα της Ιορδανίας μέχρι τον έρωτά μου με κάποιον πολύ κανονικό άνθρωπο, ονόματι Νίκο. Παίρνω διαβάζω και ήταν ένας άντρας με φαλακρίτσα και ότι πήγαινα σε ταβέρνες μαζί του και χόρευα στα τραπέζια. Τηλεφώνησα στον αρχισυντάκτη κι εκείνος μου είπε “τι να κάνω βρε Μιμή; Έχω και παιδιά, πώς θα ζήσω;”.  Έλεγαν ότι τσακωνόμουν με την Άννα Βίσση τότε που έπαιζε τη Μάλα, με την οποία είχα φοβερή σχέση ή ότι υπήρχε φοβερή έχθρα με την Αλίκη».

Όσο για το τι θα ήθελε να ξαναζήσει στη ζωή της αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω;

«Αν μπορούσα να ξαναζήσω μια στιγμή της ζωής μου θα ήταν εκείνη που είδαν για πρώτη φορά τη Μαριτίνα οι γονείς μου, όταν την είχα μωρό στην αγκαλιά μου».