Μιμή Ντενίση: «Μου λείπει μια αγκαλιά, εύχομαι να υπάρξει κάτι»
Νέα

Μιμή Ντενίση: «Μου λείπει μια αγκαλιά, εύχομαι να υπάρξει κάτι»

Μιμή Ντενίση: «Μου λείπει μια αγκαλιά, εύχομαι να υπάρξει κάτι»

Η «Σμύρη» και η προσωπική της ζωή

Για την καριέρα της, τη σχέση με τη μητέρα της, τους άντρες αλλά και για την επιθυμία να ασχοληθεί με την πολιτική, μίλησε η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας και παραγωγός, Μιμή Ντενίδη, στο Dot και τη Γωγώ Αυγερινοπούλου.

Η αναφορά στην επιτυχημένη ιστορική δραματική ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», και η αποκάλυψη των συναισθημάτων που βίωσε όταν αυτή δεν προτάθηκε για ‘Οσκαρ.

«Όταν ήμουν στην Αμερική και ήταν διάφοροι παραγωγοί, μεταξύ αυτών και ο παραγωγός του Joker, μου λέει “αυτό το φιλμ θα κάνει 60 εκατομμύρια, 70, 80;”, του λέω “πήγαινε σε μονοψήφιο. Όλοι αυτοί που βλέπεις στη Μυτιλήνη, είναι Έλληνες που θέλουν να πάρουν μέρος, δεν είναι κομπάρσοι, το κάνουν με αγάπη”», δήλωσε αρχικά η Μιμή Ντενίση και συνέχισε:

«Ήταν πολύ αληθινό το ζούσαν στα χωριά, κοντέψαμε να σκοτωθούμε με τον Κακούρη. Δεν στεναχωρήθηκε που το “Σμύρνη μου αγαπημένη” δεν προτάθηκε για Οσκαρ, γιατί ξέρω τους Έλληνες. Ήταν λάθος και κρίμα για τη χώρα και τη στιγμή. Όταν έχεις μια τέτοια παραγωγή, είναι τα 100 χρόνια, έχεις μια ιστορική ταινία, στέλνεις τη “Σμύρνη” που θα περάσει στα 5 ξενόγλωσσα και ας μην πάρει τίποτα. Το να στείλεις μια ταινία low budget με δύο ηθοποιούς σε ένα νησί, μπορείς να το κάνεις ανα πάσα στιγμή. Ήταν μέγα λάθος που έγινε από την επιτροπή του υφυπουργού Πολιτισμού».

Για τη μητέρα της: «Ήταν πολύ δυναμική και φεμινίστρια, δεν πίστευε στα χρήματα και δεν με προέτρεψε ποτέ να κάνω σχέση με κάποιον απλώς επειδή είναι πλούσιος».

Για τον έρωτα: «Δεν είσαι ποτέ πλήρης από έρωτα. Αυτό που με ιντριγκάρει σε έναν άντρα είναι το μυαλό. Με ενδιαφέρουν δύο πράγματα σε έναν άνθρωπο, η καλοσύνη και η εξυπνάδα. Και η μόρφωση. Θέλω καλούς και γενναιόδωρους ανθρώπους. Δεν μπορώ να ζηλέψω μία όμορφη κοπελίτσα , ο καθένας έχει τη θέση του».

«Έχω σκεφτεί πολλές φορές να ασχοληθώ με την πολιτική. Πιστεύω ότι οι άντρες με φοβούνται λόγω της δυναμικότητάς μου. Στους συντρόφους μου δεν ήμουν. Πιο εύκολα με πλησιάζει ένας άντρας στο εξωτερικό που να ξέρει δυο λόγια για μένα παρά ένας Έλληνας. Μου λείπει μια αγκαλιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτομαι αυτά που μου λείπουν, αλλά αυτά που έχω, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι αυτά που έχουμε. Εύχομαι να υπάρξει και κάτι, αλλά αυτό είναι θέμα τύχης».