Μόλις ανακοινώθηκε! «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μετακόμισε στην ΕΡΤ και αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης!
Νέα

Μόλις ανακοινώθηκε! «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μετακόμισε στην ΕΡΤ και αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης!

Μόλις ανακοινώθηκε! «Ο πιο αδύναμος κρίκος» μετακόμισε στην ΕΡΤ και αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης!

Ο Τάσος Τρύφωνος... μετακομίζει και αυτός!

Ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή παιχνίδια γνώσεων σε όλο τον κόσμο -που ξεκίνησε από το BBC- «Ο πιο αδύναμος κρίκος» (The weakest link) αλλάζει επίσημα τηλεοπτική «στέγη» όπως είχε γραφτεί εδώ και καιρό.

Το τηλεπαιχνίδι που μέχρι σήμερα βλέπαμε τα Σαββατοκύριακα στον ΣΚΑΪ μετακόμισε και επίσημα στην ΕΡΤ.

Έτσι από τον Σεπτέμβριο, ο Τάσος Τρύφωνος – που αλλάζει στέγη μαζί με το παιχνίδι- θα λέει το χαρακτηριστικό του «Ρολόι!» καθημερινά πλέον στην ΕΡΤ1.

Ο Τάσος Τρύφωνος είναι ο πρώτος παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού παγκοσμίως, ο οποίος το έχει παρουσιάσει ταυτόχρονα σε δύο χώρες – Ελλάδα και Κύπρο- και έχει γυρίσει τα περισσότερα επεισόδια του «Πιο αδύναμου κρίκου» σε όλο τον κόσμο.

Το κρατικό κανάλι αποφάσισε να ρίξει τον «Κρίκο» στην μάχη κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και ενδεχομένως στη ζώνη πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Όπως σας έχει γράψει ήδη το Znews και ο Γιώργος Μπέζας, στο κρατικό κανάλι σκέφτονται σοβαρά να μετακινηθεί το δελτίο ειδήσεων στη ζώνη 20.00-21.00 από τις 21.00 που μεταδίδεται σήμερα. Έτσι δημιουργείται χώρος για το παιχνίδι ώστε να δίνει το lead in στο δελτίο.

«Ο πιο αδύναμος κρίκος» έκανε το ντεμπούτο του στη Μεγάλη Βρετανία, πριν από περίπου 20 χρόνια και έγινε αμέσως παγκόσμια επιτυχία. Έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο και θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια διεθνώς (Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Σουηδία κ.ά.).

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής, όπου οκτώ παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα» κάτω από την πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή, ο οποίος έχει ένα αντισυμβατικό ρόλο και «φαρμακερές» ατάκες για κάθε παίκτη. Το έπαθλο είναι χρηματικό, έως και 10.000 ευρώ σε κάθε επεισόδιο.