Μυρτώ Αλικάκη: «Τέτοιες πράξεις, όπως και η αυτοκτονία, είναι μία πράξη μεγάλου θάρρους αλλά και αδυναμίας»
Νέα

Μυρτώ Αλικάκη: «Τέτοιες πράξεις, όπως και η αυτοκτονία, είναι μία πράξη μεγάλου θάρρους αλλά και αδυναμίας»

Μυρτώ Αλικάκη: «Τέτοιες πράξεις, όπως και η αυτοκτονία, είναι μία πράξη μεγάλου θάρρους αλλά και αδυναμίας»

Πώς της φάνηκε ο ρόλος της στο «Μαύρο Ρόδο»;

Η Μυρτώ Αλικάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά «Μαύρο Ρόδο».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και το πώς αντιμετωπίζει τη ζωή της αλλά και την αυστηρότητα που έχει για τον εαυτό της.

«Ήμουν από μικρή ένα πολύ κοντρολαρισμένο παιδί. Σίγουρα όταν σου έρχεται ένα πολύ μεγάλο πράγμα, είναι δύσκολο και ευχάριστο. Θεωρώ πως πρέπει δεν είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα πράγματα. Χρειάζεται ένα χρόνο διαχείρισης. Εγώ πιο πολύ δυσκολεύτηκα μετά την Αναστασία. Είμαι πολύ αυστηρή και με εμένα και με τους άλλους. Έχω τη θεωρία πως η ζωή είναι μικρή και πιστεύω στη χαρά που έρχεται μετά από κόπο. Πιστεύω πως η ζωή είναι δύσκολη και άδικη, και είναι πολύ εύκολο να καταρρεύσεις. Ήμουν 30 ετών όταν έκανα τα παιδιά μου και είχα περάσει μία δεκαετία που είχα χτίσει κάτι στη δουλειά. Ανά περιόδους ζορίστηκα πολύ και με την κούραση και με το οικονομικό. Αυτό που με βοήθησε είναι πως είμαι άνθρωπος που βάζω προτεραιότητες και έχω πολύ υπομονή.

Νιώθω δυνατή γιατί τα έχω καταφέρει σε διάφορες περιστάσεις στη ζωή μου. Κάθε χρόνο είμαι πιο χαρούμενη και γιατί πλέον έχουν μεγαλώσει τα παιδιά και γιατί έφυγαν και κάποια άλλα πράγματα που με ζόριζαν. Θέλω κάθε μέρα να αξίζει τον κόπο, χαίρομαι την κάθε ώρα που είμαι ξύπνια».

Σχετικά με τον ρόλο της στο «Μαύρο Ρόδο», ως μοναχή Κασσιανή, είπε: «Μου άρεσε πάρα πολύ αυτός ο ρόλος γιατί είναι σκοτεινή και δόλια. Δεν το είχα ξανακάνει αυτό, πάντα είχα τους ηθικούς ρόλους. Μου αρέσει πολύ η μεταμόρφωση. Θεωρώ πως το να αφιερώσει κανείς τη ζωή του στο Θεό είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση. Εγώ πιστεύω πως τέτοιες πράξεις, όπως και η αυτοκτονία, είναι μία πράξη μεγάλου θάρρους αλλά και αδυναμίας. Καμία απόφαση δεν την παντρεύεσαι για πάντα. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα θέλεις σε πέντε χρόνια».