Ναταλία Γερμανού για τη δήλωση του Κώστα Τσόκλη: «Το παιδί έχει δικαίωμα να δοκιμάσει…»
Νέα

Ναταλία Γερμανού για τη δήλωση του Κώστα Τσόκλη: «Το παιδί έχει δικαίωμα να δοκιμάσει…»

Ναταλία Γερμανού για τη δήλωση του Κώστα Τσόκλη: «Το παιδί έχει δικαίωμα να δοκιμάσει…»

Αντιδράσεις για την άποψη του εικαστικού με αφορμή τον κορονοϊό

Τη δήλωση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες γνωστός εικαστικός Κώστας Τσόκλης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή της Λένας Αρώνη Art Week θέλησε να σχολιάσει στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» η Ναταλία Γερμανού. Η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε στα λόγια του εικαστικού που προκάλεσαν μεγάλο ντόρο και αγανάκτηση στα social media

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορονοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είχε δηλώσει: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία.

Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Αυτά τα λόγια ενόχλησαν, όπως φάνηκε και τη Ναταλία Γερμανού που πήρε θέση στο συγκεκριμένο θέμα: «Είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσα με μια ηλικιωμένη γυναίκα. Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου. Λόγω αυτού του γεγονότος έχω μεγάλη αδυναμία στους ηλικιωμένους ανθρώπους. Με τεράστιο σεβασμό απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο θα πω ότι ο ηλικιωμένος έχει ζήσει τη ζωή του, την έχει χορτάσει, έχει ανέβει στο τρένο της ζωής.

Το παιδί δεν μπορείς να προδιαγράψεις αν είναι βόδι όρθιο. Το παιδί έχει δικαίωμα να δοκιμάσει κι αυτό τη δική του πίστα στη ζωή».

https://streamable.com/wzkyog