Netflix: Στη νέα ταινία Black Mirror “εσύ αποφασίζεις” το φινάλε
Νέα

Netflix: Στη νέα ταινία Black Mirror “εσύ αποφασίζεις” το φινάλε

Netflix: Στη νέα ταινία Black Mirror “εσύ αποφασίζεις” το φινάλε

Μπορεί στην Ελλάδα η επιλογή του φινάλε σε μια σειρά να είναι “παλιά υπόθεση”, ωστόσο στην πλατφόρμα του Netflix μόλις αποφάσισαν να κάνουν τα προϊόντα τους πιο διαδραστικά. Η πρεμιέρα της νέας ταινίας, από τον κόσμο του Black Mirror, είναι η πρώτη απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση. Το Black Mirror: Bandersnatch έκανε πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνος την εξέλιξη του σεναρίου. Κι αν στο κλασικό “Εσύ Αποφασίζεις” υπήρχαν δύο φινάλε, με τον τηλεθεατή να ψηφίζει για εκείνο που επιθυμεί, στον κόσμο του διαδικτύου η επιλογή είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Όπως διαβάζουμε στο Variety, οι ιθύνοντες του Netflix είχαν δοκιμάσει τα διαδραστικά προγράμματα σε παιδικές παραγωγές. Ωστόσο, οι επιλογές των ενηλίκων θα έπρεπε να είναι πιο περίπλοκες και φυσικά πιο πολλές. Εν τέλει, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε διακριτά σενάρια ως το τέλος της ταινίας. Μάλιστα, ανάλογα με τις επιλογές κάθε χρήστη, η ταινία μπορεί να διαφέρει και σε διάρκεια.

Στον κόσμο του Black Mirror

Το ολοκληρωμένο φιλμ ενσωματώνεται στο franchise του Black Mirror που εγκαινίασε η βραβευμένη με Emmy σειρά. Ο τίτλος Bandersnatch , παραπέμπει στο τρομακτικό πλάσμα που επινόησε ο συγγραφέας του κλασικού πλέον έργου “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, Lewis Carroll, μέσα από το μυθιστόρημά του “Through the Looking-Glass” (1872) και το ποίημα του, “The Hunting of the Snark” (1874).

Ένας νεαρός προγραμματιστής από τη Βρετανία, πίσω στο 1984, επινοεί ένα ευφυέστατο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Μέσα από αυτό θα αρχίσει να αμφισβητεί τα όρια του φανταστικού και της πραγματικότητας. Στο βιβλίο, ο ήρωας οδηγείται στην παράνοια, κάτι που μάλλον δεν συμβαίνει στην περίπτωση της ταινίας. Ο ήρωας ζει μία περιπέτεια χωρίς τέλος, και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πρόκληση η οποία δοκιμάζει το μυαλό και τις αντοχές του.

Δείτε το trailer:

Πώς λειτουργεί η επιλογή σεναρίου

Η Netflix δημιούργησε ένα δικό της πρόγραμμα επιλογής συνέχειας στο έργο. Με αυτό χτίζεται ένα περίπλοκο σεναριακό περιβάλλον που καθοδηγεί τους θεατές πίσω στην βασική ιστορία αν οι επιλογές του οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Το Bandersnatch έρχεται με πέντε πιθανά φινάλε, ενώ η συντομότερη διαδρομή πως το τέλος μειώνει τη διάρκεια της ταινίας στα 40′ λεπτά. Ωστόσο, ο μέσος όρος διάρκειας των χρηστών υπολογίζεται στα 90′ λεπτά.