Νίκη Λυμπεράκη: «Μου είχαν πει πως πολύ δύσκολα θα έκανα παιδί. Είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην το περιμένω, γιατί δεν ήθελα να ζήσω τη ματαίωση»
Νέα

Νίκη Λυμπεράκη: «Μου είχαν πει πως πολύ δύσκολα θα έκανα παιδί. Είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην το περιμένω, γιατί δεν ήθελα να ζήσω τη ματαίωση»

Νίκη Λυμπεράκη: «Μου είχαν πει πως πολύ δύσκολα θα έκανα παιδί. Είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην το περιμένω, γιατί δεν ήθελα να ζήσω τη ματαίωση»

Η δημοσιογράφος μίλησε για τη μητρότητα ενώ αποκάλυψε και πότε θα γίνει η βάπτιση του γιου της

Στον Άρη Καβατζίκη και το «Πάμε Δανάη μίλησε η Νίκη Λυμπεράκη και αποκάλυψε πιο προσωπικές λεπτομέρειες όπως το ταξίδι της για τη μητρότητα, τον σύζυγό της αλλά και τη σχέση της με τη δικηγορία.

Η ίδια αναφέρθηκε και στα σχολικά της χρόνια «Ήμουν καλή μαθήτρια και απουσιολόγος, αλλά δεν έβαζα απουσίες σε όσους έκαναν κοπάνα. Η μητέρα μου ήταν μαθηματικός, αυστηρή, την είχα καθηγήτρια τρία χρόνια και είχα φάει και αποβολή από τη μαμά μου».

«Δεν εξάσκησα τη νομική και η μοναδική μου φορά στην αίθουσα ήταν για δική μου υπόθεση, όταν αναγκάστηκα να πω «να κρατηθεί η υπόθεση κύριε πρόεδρε», ανέφερε για το επάγγελμα που δεν εξάσκησε ποτέ, καθώς την κέρδισε η δημοσιογραφία.

«Σήμερα θα έλεγα πως μια υποτιμητική συμπεριφορά τραυματίζει το φορέα και όχι αυτόν που τη δέχεται, ενώ θυμάμαι με λύπη κάποιον που φέρθηκε έτσι. Πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα με τον εαυτό σου για να εκτονώνεις τη δική σου έλλειψη με παιχνίδια εξουσίας πάνω σε παιδιά που τώρα ξεκινάνε», σημείωσε για τον τρόπο που φέρονται ορισμένοι συνάδελφοι της σε νέους δημοσιογράφους.

«Το κέντρο της ζωής μου είναι οι άνθρωποι μου, η φυσική μου οικογένεια, ο σύντροφος μου, το παιδί μου και οι φίλοι μου» είπε χαρακτηριστικά

«Ο σύντροφος μου είναι δικηγόρος και γνωριστήκαμε σε μια παρουσίαση βιβλίου για δημοσίους υπάλληλους, δεν ήταν ρομαντικό αλλά εν πάση περιπτώσει…» είπε για τον σύντροφό της με τον οποίο ήταν μαζί 4 χρόνια.

«Μου είχαν πει στα 33 μου ότι πολύ δύσκολα θα έκανα παιδί στη ζωή μου, οπότε είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην το περιμένω. Μου μίλησαν για πολύ μικρό χρονικό περιθώριο, επομένως είχα σταματήσει να το σκέφτομαι και να το περιμένω, δεν ήταν στα σχέδιά μου», εξομολογήθηκε η δημοσιογράφος.

«Όταν ήρθε το παιδί δεν με βρήκε σε διαδικασία προσπάθειας για να το αποκτήσω, ήταν μια τρομερή έκπληξη, ένα θαύμα. Είχα εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην περιμένει παιδί, γιατί δεν ήθελα να ζήσω τη ματαίωση, ενώ θαυμάζω τις γυναίκες που κάνουν αγώνα για ένα παιδί», πρόσθεσε.

«Είχα προετοιμάσει και το σύντροφο μου, ο οποίος είχε ήδη ένα υπέροχο παιδάκι δέκα ετών, άρα είχε βιώσει την πατρότητα. Καθόλου δεν με τρόμαξε το γεγονός ότι ο σύντροφος μου είχε ήδη παιδί, ίσα – ίσα είδα έναν υπέροχο μπαμπά και πρόκειται για ένα τέλειο παιδάκι», ανέφερε για το γιο του συζύγου της.

«Ο γιος μου είναι 14 μηνών, με αγχώνουν τα πάντα, αν αναπνέει, αν ροχαλίζει και είπε την πρώτη του λέξη «μαμά», είπε μιλώντας τρυφερά για το γιο της.

«Αύριο Σάββατο βαπτίζουμε το γιο μας και το όνομα που θα πάρει είναι Πάνος και Μάξιμος. Παναγιώτης ήταν το όνομα του μπαμπά μου, που τον έχασα πριν από τρία χρόνια και μην πάμε σε αυτό το θέμα γιατί δεν είναι εύκολο. Έλεγα στον μπαμπά μου ότι δεν μου άρεσε το όνομα του και δεν θα το έδινα στο παιδί μου, αλλά δεν είχα υπολογίσει πως λειτουργεί η αίσθηση της απώλειας», δήλωσε για το όνομα του γιου της και την απώλεια του πατέρα της.