Νικολέττα Βλαβιανού: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στην πρώτη μου δουλειά και αποχώρησα»
Νέα

Νικολέττα Βλαβιανού: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στην πρώτη μου δουλειά και αποχώρησα»

Νικολέττα Βλαβιανού: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στην πρώτη μου δουλειά και αποχώρησα»

Τι είπε και για την απομάκρυνση του Πέτρου Φιλιππίδη από τη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» βρέθηκε σήμερα η Νικολέττα Βλαβιανού και αποκάλυψε πως έχει αποτρέψει το παιδί της από το να ασχοληθεί με την υποκριτική, μίλησε για την πρώτη της θεατρική δουλειά στην οποία και δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

«Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολύ δύσκολο και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το περιβάλλον και είναι μη οριοθετημένο, με μεγάλη κατάχρηση εξουσίας. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα όταν το αντιμετωπίσεις ως επάγγελμα.

Το θέατρο το παρομοιάζουμε με την ηρωίνη. Σε ανεβάζει, αλλά δεν ξέρεις πότε θα σε κατεβάσει. Είναι ναρκωτικό. Αυτά που ακούμε και παλιά συνέβαιναν. Δεν είναι μόνο η δική μας ηλικία που της συμβαίνει αυτό. Κι εμείς γνωρίσαμε πολύ άσχημα πράγματα και ίσως και χειρότερα γιατί ήταν και λιγότερες οι δουλειές τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.

Μιλώντας για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχθηκε και η ίδια είπε: «Θυμάμαι ότι στην πρώτη μου δουλειά, το καλοκαίρι μόλις αποφοιτήσαμε, που είχα μια πρόταση για δουλειά και αμέσως υπήρξε μια σεξουαλική παρενόχληση. Απλά είπα “γεια” και άνοιξε μια άλλη πόρτα.

Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν συνέχεια στη δική μας δουλειά. Ήταν κάπως δεδομένα. Πάντα υπάρχει γιατί υπάρχει αυτό το η εξουσία. Η κατάχρηση της εξουσίας είναι στην ουσία. Μην ξεχνάμε, δε, ότι στα δικά μας επαγγέλματα –βάζω και τα δικά σας, των δημοσιογράφων-  που είναι προβεβλημένα δεν πάνε όλοι οι άνθρωποι γιατί θέλουν να κάνουν αυτήν την καριέρα. Θέλουν να προβληθούν. Την εικόνα αγαπούν πιο πολύ και πάνω σε αυτήν δεν έχουν πάντα το υπόβαθρο της κουλτούρας για να βγουν σε αυτό. Δεν μπορούν να αντισταθούν εύκολα στο θέμα της εξουσίας».

Η Νικολέττα Βλαβιανού ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει αξιοκρατία, ωστόσο, δήλωσε ότι ξεκαθαρίζει τώρα πια το τοπίο.

Τέλος, η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο καθημερινό σίριαλ της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» μίλησε για την απομάκρυνση του συναδέλφου της, Πέτρου Φιλιππίδη. «Δεν είναι ευχάριστα πράγματα αυτά να συμβαίνουν. Είχαμε μνα δουλέψουμε 15 χρόνια μαζί. Αντιλαμβάνομαι και από τις δυο πλευρές και είναι μια δύσκολη πορεία. Εμείς δεν είχαμε καταλάβει κάτι. Εγώ πήγαινα να κάνω τη δουλειά μου να επιστρέψω σπίτι μου να μεγαλώσω το παιδί μου».

https://streamable.com/5qw6qh