Νίκος Πορτοκάλογλου: «Είναι από τα πιο ταπεινωτικά πράγματα που έχω ζήσει»
Νέα

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Είναι από τα πιο ταπεινωτικά πράγματα που έχω ζήσει»

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Είναι από τα πιο ταπεινωτικά πράγματα που έχω ζήσει»

Όσα είπε στο «Στούντιο 4»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» με αφορμή το «Μουσικό κουτί» την εκπομπή του που ξεκινάει ξανά στην ΕΡΤ1 στις 12 Οκτωβρίου.

Ο τραγουδοποιός μίλησε για τη δύσκολη εποχή της Χούντας που έζησε:

«Έζησα την περίοδο της Δικτατορίας σαν μαθητής. Πολύ σκοτεινή και καταπιεστική εποχή. Μόνο το γεγονός ότι μας μετρούσαν με το χάρακα το μαλλί για να μας κουρέψουν είναι από τα πιο ταπεινωτικά πράγματα που έχω ζήσει. Για να επιβιώσω είχα φτιάξει αυτή τη μάσκα του αναίσθητου και είχα αναπτύξει την επιστήμη του πώς να γίνεσαι αόρατος.

Ταυτόχρονα είχα αρχίσει ήδη να γράφω στίχους.

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στα μπουζούκια, όχι τα πολύ μεγάλα, τα μεσαία. Όταν έμαθα τι μεροκάματα δίνουν είπα ότι αυτός είναι ο τρόπος να αποκτήσω αυτονομία. Από πολύ νωρίς, από 18 χρονών. Μπήκα σε μία δουλειά που δεν ήταν εύκολη, ήταν μαέστρος ο Γεράσιμος Λαυράνος. Τρομερό σχολείο. Δεν είχα ξαναπαίξει λαϊκό τραγούδι».

«Τα “Ψέματα” ήταν εμπορική αποτυχία. Τώρα όλοι λένε τα Ψέματα. Αυτό συνέβη πολλές φορές στην καριέρα μου. Το ότι είχα εκπαιδευτεί να είμαι αόρατος έχει παίξει ρόλο! Φλέρταρα με την ιδέα να τα παρατήσω όλα και να πάω να ζήσω σε ένα νησί» είπε ενώ λίγο παρακάτω ανέφερε ότι «Το “Να με προσέχεις” παραλίγο να μην μπει σε δίσκο».

«Ο γάμος μου μού έφερε μια φοβερή ισορροπία. Ήταν μια τρέλα. Μέσα στην ένταση του πρώτου πάθους το είδα σαν μια κινηματογραφική κίνηση και έκανα πρόταση γάμου. Οι γονείς μας τρελάθηκαν όταν τους το είπαμε. Από τους φίλους φάγαμε καζούρα. Μετά πολλών εμποδίων μας βγήκε. Είναι από τα πράγματα που είμαι περήφανος. Στα εμπόδια σκύβεις το κεφάλι και δουλεύεις».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου παραδέχτηκε ότι «καβάλησε το καλάμι» επί Φατμέ, οι οποίοι διαλύθηκαν λόγω αποτυχίας.  Παραδέχτηκε όμως και ότι ταλαιπώρησε τα παιδιά του διότι τα πρώτα χρόνια ήταν ταυτισμένος με τη δουλειά του.

«Ήθελα να κάνω μία εκπομπή όπου θα μπορούσα να πάω ως καλεσμένος» είπε για το «Μουσικό κουτί». «Κάποιοι συνάδελφοι νόμιζαν ότι είναι το σπίτι μου» είπε για τον χώρο όπου στεγάζεται η εκπομπή.