Ντέμη Γεωργίου – Άλκηστις Αλεξανδράτου: Ο γάμος τους, η ομοφοβική κριτική και η κατάθλιψη
Νέα

Ντέμη Γεωργίου – Άλκηστις Αλεξανδράτου: Ο γάμος τους, η ομοφοβική κριτική και η κατάθλιψη

Ντέμη Γεωργίου – Άλκηστις Αλεξανδράτου: Ο γάμος τους, η ομοφοβική κριτική και η κατάθλιψη

Όσα είπαν στην Ελεονώρα Μελέτη

Η Ντέμη Γεωργίου που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef ήταν απόψε η πρώτη καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη αλλά όχι μόνη. Μαζί της ήταν και η σύζυγός της, Άλκηστις Αλεξανδράτου για να μιλήσουν μαζί πρώτη φορά για τη σχέση τους και τα εμπόδια που συνάντησαν εξαιτίας των στερεοτύπων που μέχρι και σήμερα ταλανίζουν την κοινωνία.

Αρχικά, η πρώην παίκτρια του reality μαγειρικής περιέγραψε τα πρώτα της αισθήματα μετά την αποχώρησή της όπου βρέθηκε στο “μάτι” του κορονοϊού, σε συνθήκες που δεν θα φανταζόταν κανείς πως θα συνέβαιναν.

Βέβαια, για εκείνη ήταν μία ευχάριστη περίοδος, καθώς κατάφερε να ξεκουραστεί και να περάσει ποιοτικό χρόνο με την Άλκηστη.

https://streamable.com/igsdyu

Μιλώντας για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό η Ντέμη εξήγησε πως ποτέ της δεν φοβήθηκε να εξωτερικεύσει την αλήθεια της και πως η οικογένειά της δεν της έφερε ουδέποτε το παραμικρό εμπόδιο.

“Για κάποιο λόγο έχω κάποιες άμυνες που δεν ακούω, δεν με νοιάζει. Οπότε εγώ δεν φοβήθηκα σε κανένα στάδιο της ζωής μου. Δεν φοβήθηκα να πω ποια είμαι, τι είμαι. Τοποθετούμαι πάντα απέναντι στον οποιονδήποτε”.

Αντίθετα, η Άλκηστις παραδέχτηκε ότι πέρασε από πολύ δύσκολες περιόδους στη ζωή της ξεκινώντας από το οικογενειακό της περιβάλλον.

“Είχα κατάθλιψη. Όταν προσπαθείς να προσαρμοστείς στα καλούπια που σου βάζουν οι γονείς σου και φαντασιώνονται κάτι άλλο για εσένα αλλά εσύ έχεις άλλο ταμπεραμέντο και το αντιλαμβάνεσαι πολύ νωρίς προφανώς είναι συγκρουσιακό. Έκανα στην οικογένειά μου μου το χατίρι για 28 ολόκληρα χρόνια. Μεγάλωσα σε ένα άκρως ομοφοβικό περιβάλλον”.

Η ίδια έκανε έναν γάμο αλλά όπως εξομολογήθηκε δεν ερωτεύτηκε ποτέ τον άνδρα της παρά το γεγονός ότι μαζί έζησαν ευτυχισμένες στιγμές.

“Δεν τον ερωτεύτηκα. Μου άρεσε ο τρόπος ζωής που είχαμε, εργαζόμασταν και οι δυο στην ίδια δουλειά. Βγαίναμε, ήμουν πιο ελεύθερη”.

Όσον αφορά τη σύγκρουσή της με την οικογένειά της ανέφερε:

“Του μπαμπά μου του φάνηκε περίεργο. Σου λέει τέτοια γυναικάρα και θέλει γυναίκα. ‘Θα σου βρω εγώ έναν άνδρα’ και του λέω όχι, μπαμπά μου σε ευχαριστώ”.

“Η μαμά μου είχε για αρκετά χρόνια θέματα αλλά τώρα έχουμε συμφιλιωθεί. Περάσαμε 4 μεγάλες κρίσεις”.

https://streamable.com/6rgo6f

Τέλος, η Ντέμη περιέγραψε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά που της έχουν τύχει εξαιτίας της ομοφοβίας ορισμένων.

“Tο χειρότερο ήταν σε δύο σπίτια που νοικιάζαμε να έχει τύχει να τσακωνόμαστε και μας στείλουν πόσες φορές την αστυνομία. Ό,τι χειρότερο μου έχει συμβεί. Μας πέφτανε τα μούτρα. Αυτό δεν θα το έκαναν σε ένα straight ζευγάρι”, τόνισε.

https://streamable.com/1am4bz