Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ”… ξανάρχεται!
Νέα

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ”… ξανάρχεται!

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ”… ξανάρχεται!

Η δραματική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι επιστρέφει για άλλη μια χρονιά

Ένα από τα ανέλπιστα περσινά πασχαλινά hit στις τηλεθεάσεις επανέρχεται στις οθόνες μας και φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο λόγος φυσικά για τη δραματική σειρά του μεγάλου Φράνκο Τζεφιρέλι “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” την οποία ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι θα προβάλλει στο κλίμα της κατάνυξης που επιβάλλει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η σειρά θα προβάλλεται από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, στις 20:45 και θα ακολουθεί στις 23:00, η μίνι σειρά «Η Βίβλος», που θα προβάλλεται από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Το θρησκευτικό δράμα του 1977 έχει αφήσει λίγους ασυγκίνητους ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς κυρίως για το μοναδικό καστ του που περιελάμβανε -εκτός από τον Ρόμπερτ Πάουελ στον ρόλο του Ιησού- τους: Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Σερ Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ  Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ.

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς που αναφέρονται στη Βίβλο ενώ εύσημα έλαβε για την επιλογή του Πάουελ για τον ρόλο του Ιησού.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ με το επιβλητικό γαλάζιο βλέμμα καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές ως Ιησούς