Ο Μανώλης Λιδάκης σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση: «Έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και δεν είμαι διατεθειμένος»
Νέα

Ο Μανώλης Λιδάκης σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση: «Έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και δεν είμαι διατεθειμένος»

Ο Μανώλης Λιδάκης σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση: «Έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και δεν είμαι διατεθειμένος»

Ο μεγάλος ερμηνευτής στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ

Ο Μανώλης Λιδάκης εμφανίζεται σπάνια στην τηλεόραση και αυτή τη φορά έκανε μια εξαίρεση.

Ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές των τελευταίων χρόνων δέχτηκε την πρόσκληση του Νίκου Πορτοκάλογλου και θα εμφανιστεί στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1, τη Τετάρτη στις 22.00 με τη Βιολέτα Ίκαρη.

Ο Μανώλης Λιδάκης μίλησε «για τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της ζωής του», τις εποχές που μεσουρανούσε στη δισκογραφία, αλλά και τις εποχές που εξαφανιζόταν στα βουνά της Κρήτης.

«Εξαφανιζόμουν, γιατί γνώριζα τη ματαιοδοξία των πραγμάτων… Πολλοί μού λένε ότι, με τα προσόντα που έχεις, έπρεπε να κάνεις περισσότερα πράγματα, κι εγώ απαντώ ότι έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω».

Η σχέση του με τη μουσική και το «Να η ευκαιρία»

Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στην ηλικία των δώδεκα ετών, όταν έπαιζε ευφώνιο και τρομπέτα στη Φιλαρμονική Ηρακλείου.

«Από μικρό παιδί ήθελα να κερδίζω τη ζωή και να μη ζητάω χρήματα από τον πατέρα μου. Δούλευα σ’ έναν ξάδερφό μου, που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, και μια μέρα πέρασε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, με είδε που κράταγα συνέχεια ένα μαντολίνο του πατέρα μου και μου λέει ‘‘δεν έρχεσαι στη Φιλαρμονική;’’».

Στα μέσα του ’70 συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι, όταν συμμετείχε στον Μουσικό Αύγουστο του Ηρακλείου, και δεν διστάζει να τον προσκαλέσει στο σπίτι του για φαγητό. «Μπράβο, τόσο μικρούλης και έχεις τόσο θάρρος!» του είπε ο μουσικοσυνθέτης.

Το 1982, ανεβαίνει στην Αθήνα και παίρνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία», ενώ υπογράφει και το πρώτο του συμβόλαιο σε δισκογραφική εταιρεία με τη βοήθεια του Γιώργου Κατσαρού.

Μουσικό Κουτί 20/01/2021

Ο Nikos Portokaloglou – Νίκος Πορτοκάλογλου και η Rena Morfi την Τετάρτη 20/01, στις 22:00, στην #ΕΡΤ1 καλωσορίζουν στο 🎼 Μουσικό Κουτί δύο σπουδαίες φωνές, μία παλαιότερη, με μεγάλη ιστορία στο τραγούδι, τον Μανώλη Λιδάκη-Manolis Lidakis και μία, τελευταίας εσοδείας, τη Βιολέτα Ίκαρη. Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια από τη ζωή τους στη μουσική σκηνή της εκπομπής!
Διαθέσιμο στο ERTflixOfficial #MousikoKouti
#manolislidakis #violetaikari #ert1

Δημοσιεύτηκε από ΕΡΤ Α.Ε. στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Όπως πάντα, στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια σε εκτελέσεις που δεν περιμένουμε όπως αυτή του «Πες το κι έγινε» από τον Μανώλη Λιδάκη, τον οποίο θα δούμε  να τραγουδά από Στέλιο Καζαντζίδη μέχρι David Bowie.