Ο Μελέτης Ηλίας στο Znews: «Είναι μεγάλη πρόκληση και κέρδος να κυκλοφορούμε σε μια γειτονιά του 1969»
Νέα

Ο Μελέτης Ηλίας στο Znews: «Είναι μεγάλη πρόκληση και κέρδος να κυκλοφορούμε σε μια γειτονιά του 1969»

Ο Μελέτης Ηλίας στο Znews: «Είναι μεγάλη πρόκληση και κέρδος να κυκλοφορούμε σε μια γειτονιά του 1969»

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του στα «Τα καλύτερά μας χρόνια», ο ηθοποιός μάς μίλησε για τα απαιτητικά γυρίσματα μιας σειράς εποχής

Το Znews παρακολούθησε την ειδική διαδικτυακή προβολή για τους δημοσιογράφους του πρώτου επεισοδίου των νέων σειρών της ΕΡΤ, ανάμεσά τους και «Τα καλύτερά μας χρόνια» με πρωταγωνιστές την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Μελέτη Ηλία.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ρωτήσαμε τον Μελέτη Ηλία για το αν συνάντησε δυσκολίες στο να παίξει έναν ρόλο που τοποθετείται σε μια εποχή την οποία δεν γνωρίζει από προσωπική εμπειρία και αν μελέτησε για τον ρόλο του.

«Είναι πάντα δύσκολο για έναν ηθοποιό να παίξει κάτι που δεν του είναι γνώριμο, δεν είναι στα γνωστά νερά. Σαφώς έπρεπε να μελετήσουμε κάποια πράγματα, εγώ προσπάθησα όσο μπορώ από τον πατέρα μου που είναι ακριβώς η ηλικία του μικρού Άγγελου (σ.σ. ο γιος του στη σειρά) το ’69 – ο πατέρας μου το ’69 ήταν 12-15 χρονών- να ακούσω διηγήσεις, να γευτώ μυρωδιές από εκείνη την εποχή από την οποία ναι μεν μας χωρίζουν μόνο 40 χρόνια αλλά είναι κάποια πράγματα τόσο διαφορετικά.

Ο τρόπος ομιλίας, ο τρόπος που περπατάει κανείς, εμείς έχουμε κι ένα αυχενικό όλη την ώρα σκυμμένοι στο κινητό, τότε ήταν λίγο πιο όρθιο το κεφάλι. Για μας είναι μεγάλη πρόκληση να κυκλοφορούμε σε μια γειτονιά του 1969 και είναι μεγάλο κέρδος.

Προσπαθήσαμε όσο μπορούμε και με πολλές πρόβες και με την Όλγα τη Μαλέα που και κείνη έχει εικόνες από εκείνη την περίοδο και φυσικά με τον Νίκο Απειρανθίτη και την Κατερίνα Μπέη (σ.σ. οι σεναριογράφοι της σειράς) και τις προσωπικές τους διηγήσεις.

Προσπαθούμε όσο μπορούμε να το πιάσουμε από κάθε μεριά ώστε να είμαστε καλυμμένοι, μην κάνουμε κάτι που δεν συνάδει με την εποχή. Ακόμα και στον τρόπο ομιλίας καμιά φορά σε ένα σίριαλ που εκτυλίσσεται στο σήμερα αν κάτι δεν σου πάει στο στόμα μπορείς να το αλλάξεις. Ένα σενάριο που διαδραματίζεται στο 1969 πρέπει να πάρεις άδεια για να πεις κάτι δικό σου γιατί μπορεί να μην κολλάει καθόλου με την εποχή» είπε.

Ο ηθοποιός μας αποκάλυψε μάλιστα ότι οδήγησε και αυτοκίνητο εποχής: «Πρόσφατα οδήγησα έναν αυτοκίνητο του 1965 και ήταν μια μοναδική εμπειρία, δεν το είχα ξανακάνει και μάλιστα το στουκάραμε λίγο γιατί έτσι έλεγε το σενάριο».