Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάς συστήνει τους παπαγάλους του: «Καταλαβαίνουν την αγάπη που τους δείχνουν»
Νέα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάς συστήνει τους παπαγάλους του: «Καταλαβαίνουν την αγάπη που τους δείχνουν»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάς συστήνει τους παπαγάλους του: «Καταλαβαίνουν την αγάπη που τους δείχνουν»

Ο αγαπημένος ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας εκτός από καταξιωμένος ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας είναι και φιλόζωος με μεγάλες ανησυχίες για τα ζώα.

«Μπαμπάς» ο ίδιος πολλών εξωτικών παπαγάλων δεν υπάρχει στιγμή που να μην τον «ταξιδεύουν» τα κελαηδήματά τους στο σπίτι του.

«Πριν από 25 χρόνια ένας φίλος μου μετακόμισε δίπλα σε σπίτι σε γάτα και μου έδωσε τον παπαγάλο του αλλά επειδή μένω κοντά στο δάσος έγινε πόλος έλξης άλλων παπαγάλων και εξοικειώθηκαν μαζί μου επειδή τους τάιζα.

Ένας παπαγάλος ερωτύτηκε την πρώτη τη Σωσώ που είχαμε αλλά μετά από 15 χρόνια πέθανε. Μου άφησε την κόρη της και έναν γιο και έχω τα εγγόνια της από τότε.

Σιγά σιγά ανακάλυψα πράγματα για τους παπαγάλους γιατί δεν τρώνε όλα τα ίδια» είπε αρχικά.

Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια έχει δει με τα μάτια του πως οι παπαγάλοι μπορούν και επικοινωνούν με τον άνθρωπο, έχουν συναισθήματα και μάλιστα τα εκφράζουν.

«Τα μικρά δεν γίνονται εύκολα φίλοι, οι μεγάλοι γίνονται πιο εύκολα. Ειδικά αν τους μεγαλώνεις με μπιμπερό αυτά σε βλέπουν σαν μάνα και αρχίζουν μία ωραία σχέση μαζί σου. Τα τελευταία 25 χρόνια ζω με παπαγάλους. Όταν ταξιδεύω παίρνω μαζί μου μερικούς γιατί δεν γίνεται να τους πάρω όλους».

Αυτό που τον έχει συναρπάσει στους παπαγάλους είναι οι ερωτικές σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους.

«Οι παπαγάλοι καταλαβαίνουν την αγάπη που τους δείχνουν. Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τα συναισθήματα των πτηνών γιατί δεν υπάρχει πλάσμα στη γη που να μην έχει συναισθήματα».

«Έχω μεγάλη αγάπη στα ζώα αλλά πρώτα είμαι φιλάνθρωπος. Το λέω γιατί υπάρχουν φιλόζωοι που δεν είναι καθόλου φιλάνθρωποι και με εκνευρίζει πολύ αυτό» τόνισε στο τέλος.