Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Δεν θα ήθελα ο γιος μου να με έχει ως πρότυπο γιατί είναι καταπιεστικό»
Νέα

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Δεν θα ήθελα ο γιος μου να με έχει ως πρότυπο γιατί είναι καταπιεστικό»

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Δεν θα ήθελα ο γιος μου να με έχει ως πρότυπο γιατί είναι καταπιεστικό»

Όσα είπε στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ και η ενόχληση για τη δημοσιοποίηση της προσωπικής του ζωής

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος» και από τις πρώτες ερωτήσεις που του τέθηκαν είναι πώς είναι να σκηνοθετεί στην Επίδαυρο.

«Το δύσκολο δεν είναι να σκηνοθετήσεις στην Επίδαυρο αλλά να κάνεις αυτό που θέλεις και να μην σε καταπιεί το μέγεθος του χώρου. Τα σχόλια δεν με νοιάζουν από θέση αλλά συναισθηματικά με πληγώνουν. Κάποια σχόλια με απογοήτευσαν» είπε και έφερε ως παράδειγμα το «από πού κι ως πού ο Παπασπηλιόπουλος σκηνοθέτης στην Επίδαυρο;».

«Πάντα λέω ότι τώρα θα με καταλάβουν, ότι είμαι μπλόφα» είπε χιουμοριστικά μιλώντας για το γεγονός ότι δεν πανηγυρίζει για τα όσα πετυχαίνει.

https://streamable.com/3s7t7y

«Τα όρια που έβαλε ο κορονοϊός μου έκαναν καλό» είπε εξηγώντας πώς ξεκίνησε με άλλα πλάνα για τη Λυσιστράτη και αλλιώς κατέληξε λόγω του ιού.

«Έχω μία τύχη να μην έχω social media και έτσι μου σκάνε πολύ φιλτραρισμένα τα πράγματα. Το διασκεδάζω λίγο. Νομίζω ότι αυτή μας η αντίδραση είναι ενιαία και προς όλα τα πράγματα. Δεν εκπλήσσομαι» είπε για τους αρνητές του κορονοϊού.

«Πιστεύω ότι είναι σοβαρό το θέμα του κορονοϊού και εύχομαι να έρθει το εμβόλιο. Θα το κάνω. Το να κατασκευάζουμε θεωρίες συνωμοσίας για όλα είναι πρόβλημα» είπε.

https://streamable.com/fuhyak

Η παιδική του ηλικία και η σχέση του με τα παιδιά του

Ο ηθοποιός μίλησε για την παιδική του ηλικία και τη μετακόμισή του από την οδό Φυλής στην Κάντζα την οποία θεωρούσε χωριό και ένιωθε σαν τον Τομ Σόγιερ όπως είπε.

«Το πιο χρήσιμο πράγμα που έμαθα ήταν να τα καταφέρνω. 17,5 χρονών έφυγα από το σπίτι και ήμουν έτοιμος. Δούλευα σε σουβλατζίδικο και σερβιτόρος».

Όπως είπε δεν είχε θεατρικές προσλαμβάνουσες και πήγε θέατρο όταν αποφάσισε να γίνει ηθοποιός στο Λύκειο. Δεν έδωσε Πανελλήνιες αλλά δεν θα το συνιστούσε στα παιδιά του. «Είναι επικίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά.

Θα ήθελε να τον έχει πρότυπο ο γιος του που είναι 15 ετών; «Νομίζω όχι, όχι γιατί είμαι κανένας κακός άνθρωπος αλλά νομίζω ότι είναι λίγο θέμα να έχεις πρότυπο τον πατέρα σου και να είσαι αγόρι, είναι καταπιεστικό ειδικά αν τυχαίνεις κάποιας αναγνωρισιμότητας, οπότε είναι ακόμα πιο καταπιεστικό».

Μιλώντας για τον Καζαντζάκη που ενσάρκωσε στην ομώνυμη ταινία του Σμαραγδή, δήλωσε ότι δεν τον πειράζει να κάνει ρόλους ανθρώπων που δεν του αρέσουν ή ρόλους κακών γιατί έχουν ενδιαφέρον ενώ θα ήθελε πολύ να κάνει τον Χίτλερ.

https://streamable.com/k8x4ig

Τι κοιτάει όταν του προτείνουν έναν ρόλο; Το timing όπως είπε. Aν του έδινε ρόλο τώρα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα τον δεχόταν. Χωρίς δισταγμό είπε «ναι». «Οι δουλειές του Παπακαλιάτη είναι προσεγμένες».

Το ίδιο είπε και για το αν ο Γιώργος Λάνθιμος του πρότεινε ρόλο. «Μου γεννά πολύ αντιφατικά συναισθήματα. Ο κόσμος του είναι τόσο πειραγμένος» δήλωσε.

«Την ξέρω τη δουλειά μου, είμαι πολύ καλός συνεργάτης. Είμαι σοβαρός επαγγελματίας. Σαν σκηνοθέτης θα σου απαντήσω σε 5 χρόνια» είπε αξιολογώντας τον εαυτό του ως ηθοποιό.

«Και φήμη ήθελα να έχω κάποια και λεφτά να έχω κάποια. Προτιμούσα να έχω τόσα χρήματα ώστε να ζω με αξιοπρέπεια και τόση φήμη ώστε να με καλούν σε δουλειές».

Θα έκανε επιθεώρηση; «Σαν τρελός αν μου έφερναν κείμενα».

«Είναι τόσο πληθωρική περσόνα ο Σεφερλής που δε νομίζω ότι θα χώραγα πουθενά» απάντησε σε ερώτηση αν θα έπαιζε με τον Μάρκο Σεφερλή.

https://streamable.com/8zv1ht

Δεν θα σκηνοθετούσε κάτι στην τηλεόραση γιατί είναι ένας άλλος κόσμος, «μια άλλη αφήγηση, μια άλλη γλώσσα και δεν το ξέρω. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου στις σκηνές, δεν μου αρέσει να βλέπω καν τον εαυτό μου στον καθρέφτη, νιώθω άβολα».

Επίσης όπως είπε «δεν είμαι ο άνθρωπος που θα φέρει τα παιδιά του στο θέατρο. Δεν θα με πειράξει και να μη με δουν» και ο λόγος που έδωσε είναι ότι είναι τρομακτικό για τα παιδιά του να είναι γνωστός και φοβάται μην τα «καπελώσει» αυτό το γεγονός.

https://streamable.com/bfb17d

Όπως ομολόγησε έχει μια δυσκολία σύνδεσης στην προσωπική του ζωή. «Δύσκολα παίρνω τηλέφωνο. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να αλλάξω γιατί δεν μου αρέσω» είπε. «Προσπαθώ να κρατάω τη προσωπική μου ζωή μακριά από τα φώτα γιατί είναι προσωπική και γιατί έχει φύγει κάτι προς τα έξω. Η ζωή μου είναι δική μου και δεν είναι προϊόν για να το εκμεταλλεύομαι. Στο μέτρο που θα συμβεί τόσο δεν με πειράζει. Από ‘κει και πέρα όταν αρχίζει να γίνεται πολύ δεν μου αρέσει» είπε χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για τα πράγματα που δημοσιοποιούνται για την προσωπική του ζωή.

https://streamable.com/0mwwjf