Ορέστης Τζιόβας: Η σκληρή απάντηση στον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά τη χρησιμοποίηση δηλώσεών του στη δίκη – «Ήταν άχρηστο»
Νέα

Ορέστης Τζιόβας: Η σκληρή απάντηση στον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά τη χρησιμοποίηση δηλώσεών του στη δίκη – «Ήταν άχρηστο»

Ορέστης Τζιόβας: Η σκληρή απάντηση στον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά τη χρησιμοποίηση δηλώσεών του στη δίκη – «Ήταν άχρηστο»

Ο ηθοποιός απάντησε για τα όσα ειπώθηκαν την Παρασκευή στο δικαστήριο

Κάποιες από τις δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα, χρησιμοποίησε στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο αδερφός του Γιάννης, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Ο ηθοποιός είχε αναφερθεί στην υπόθεση σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αυτή τη φορά, απάντησε στο «Χαμογέλα και πάλι» για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας.

-Κατέθεσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη κι ανέφερε το όνομά σας.

«Ναι, ναι, ναι. Το είδα. Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι η οργάνωση των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί να κινηθούν νομικά, δεν ονομάζεται συνωμοσία. Ονομάζεται οργάνωση κατά μιας εγκληματικής πράξης. Όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν ζήσει για παρόμοια εμπειρία κι αυτή αναφέρεται σε έναν άνθρωπο συγκεκριμένα, δεν νομίζω ότι ονομάζεται συνωμοσία. Συνωμοσία ονομάζεται να προσπαθήσεις να ονομάσεις αυτήν την οργάνωση συνωμοσία».

-Θα κάνετε κάτι για όλα αυτά που έχουν ακουστεί εναντίον σας;

«Δεν έχω λόγο. Αυτά λέγονται στο δικαστήριο. Δεν έχει κάνει κάποια νομική κίνηση εναντίον μου ο Γιάννης Λιγνάδης ώστε να πάρω τα μέτρα μου. Λάθος του να χρησιμοποιήσει σε μια δίκη το όνομα ενός ανθρώπου που δεν είναι μάρτυρας. Εγώ πήρα δημόσια θέση κι έχω πλήρη συνείδηση, επομένως μπορεί να σχολιαστεί αυτή η θέση από οποιονδήποτε. Τώρα να το χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο χωρίς να είμαι μάρτυρας, προφανώς ήταν άχρηστο όπως του είπε ο εισαγγελέας».

Ο διάλογος του Γιάννη Λιγνάδη με τον πρόεδρο του δικαστηρίου

Πρόεδρος: Είχε αντιπαλότητες;

Μάρτυρας: Πολλές. Στο πλαίσιο του αλληλοσπαραγμού που υπάρχει στο θέατρο. Υπήρχαν έντονες και υφέρπουσες αντιπαλότητες, που εκδηλώθηκαν όταν τους δόθηκε το πεδίο, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2021. Πήρε μια σχεδόν υστερική χροιά, ένα φανατισμό πρωτόγνωρο και κατέδειξε κάποιες δυναμικές. Είναι σαφές.

Πρόεδρος: Φτάνουν αυτές σε σημείο να κατασκεύασαν μια σκευωρία; Γιατί μόνο στο συγκεκριμένο εκδηλώθηκε ο σπαραγμός;

Μάρτυρας: Εκδηλώθηκε και με άλλους. Στον αδερφό μου ήταν προσωπικό, έχουν να κάνουν με την ταυτότητά του, την πολιτική – ιδεολογική. Από την πρώτη στιγμή, με τον κοινό νου, αμέσως από τα αμυδρά αρχικά στοιχεία, κατάλαβα ότι ήταν κατασκευασμένο και μάλιστα όχι καλά. Απλά ήταν η συγκυρία τέτοια, που ήταν ευεπίφορο το πεδίο γι’ αυτές τις καταγγελίες. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι σκευωρία, υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις.