Παναγιώτα Βλαντή: «Θεωρώ ανήθικο να πει μια γυναίκα σε μια άλλη “γιατί τώρα;”»
Νέα

Παναγιώτα Βλαντή: «Θεωρώ ανήθικο να πει μια γυναίκα σε μια άλλη “γιατί τώρα;”»

Παναγιώτα Βλαντή: «Θεωρώ ανήθικο να πει μια γυναίκα σε μια άλλη “γιατί τώρα;”»

Όσα είπε για τη δική της σεξουαλική παρενόχληση και το Metoo

Η Παναγιώτα Βλαντή ήταν καλεσμένη στο «Πρωινό» και μίλησε αρχικά για τον γάμο της που αιφνιδίασε τους πάντες, που έγινε στην Ύδρα.

«Ο Γιάννης (σ.σ. ο σύζυγός της) δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μου χώρο. Είναι μηχανικός. Με γοήτευσε από την αρχή. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, με ζεστό χαμόγελο. Του αρέσει πάρα πολύ η Τέχνη. Η πρόταση γάμου έγινε στην Κάρπαθο χωρίς να το περιμένω» είπε.

Μίλησε όμως και για το ελληνικό #metoo.

«Για βιασμού εγώ δεν ήξερα. Για κακή συμπεριφορά ήξερα. Ήταν γνωστό για κάποια άτομα. Σοκαρίστηκα. Για κατάχρηση εξουσίας το ξέραμε. Κι εγώ έχω υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά, ήταν ο άνθρωπος που κατήγγειλαν η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη, σε πολύ νεαρή ηλικία, σε ακρόαση στα 23 μου χρόνια. Ήταν σεξουαλική παρενόχληση υπό τη μορφή ακρόασης. Ευτυχώς από όλες αυτές τις κυρίες τις γλίτωσα πιο ελαφρά. Το είχα πει σε συναδέλφους μου και το έλεγα σε κορίτσια όταν μάθαινα ότι γίνεται μια ακρόαση. Στον χώρο κυκλοφορούσε η φήμη. Από ό,τι κατάλαβα η δράση του σταμάτησε. Δεν έκανε ακροάσεις. Τώρα είμαστε ψύχραιμες. Επειδή έχω μιλήσει και με τις κοπέλες που υπέστησαν βιασμό, είναι ραγισμένες ψυχές. Γι’ αυτό θυμώνω πάρα πολύ όταν ακούω “γιατί τώρα”. Θεωρώ ανήθικο να πει μια γυναίκα σε μια άλλη “γιατί τώρα;”.

Επειδή κάποιος που κατηγορείται για κακοποίηση μου φέρθηκε εντάξει δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει. Εγώ ποντάρω στον κόσμο, ότι η τιμωρία αυτών των ανθρώπων είναι η στάση του κόσμου. Ο καθένας να πάρει αυτό που του αξίζει επιτέλους, αυτό λέμε. Και τα αγόρια και τα κορίτσια να μιλάνε» είπε.