Πάνος Ιωαννίδης: «Το MasterChef ήρθε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς»
Νέα

Πάνος Ιωαννίδης: «Το MasterChef ήρθε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς»

Πάνος Ιωαννίδης: «Το MasterChef ήρθε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς»

Το μικρόβιο της μαγειρικής υπήρχε πάντα μέσα του όπως εξομολογήθηκε

Τον Πάνο Ιωαννίδη καλωσόρισε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο Fishy με τον γνωστό σεφ να μιλά για τη συμμετοχή του στο επιτυχημένο MasterChef και όχι μόνο.

«Το MasterChef ήρθε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς. Στην Ιταλία περνούσα υπέροχα, απλά το πρόβλημα ήταν πως μου είχε λείψει η Ελλάδα. Ήρθα και είχα την τύχη η δουλειά μου να είναι σε κάποια πρεσβεία. Την τηλεόραση δεν την είχα ποτέ στο μυαλό μου, την φοβόμουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ακόμη ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν σεφ και έναν μάγειρα.

«Δεν υπάρχει σεφ, υπάρχει μάγειρας. Όταν έχεις μία ομάδα και ηγείσαι μίας κουζίνας είσαι σεφ, ο chief της κουζίνας. Δεν υπάρχει εγώ είμαι σεφ, είμαι μάγειρας. Όταν έχω στήσει κουζίνα και έχω ομάδα, είμαι σεφ. Όταν είμαι στο σπίτι και μαγειρεύω είμαι… ούτε καν μάγειρας».

Όπως εξομολογήθηκε το μικρόβιο της μαγειρικής υπήρχε πάντα μέσα του: «Νομίζω ότι η μαγειρική, η γεύση υπήρχε πάντα στη ζωή μου. Από πολύ μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου ότι με ενδιέφερε η μαγειρική. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μαγειρεύει και εγώ να είμαι δίπλα. Και οι δύο γιαγιάδες μου ήταν από την Κωνσταντινούπολη, έχω μεγαλώσει με real πολίτικη κουζίνα. Το φαγητό είχε ξεχωριστό ρόλο στην οικογένειά μου, θυμάμαι αρώματα, γεύσεις, μπαχαρικά… Σε αυτό το κομμάτι ήμουν τυχερός. Το μικρόβιο της μαγειρικής υπήρχε, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα το έκανα επαγγελματικά».