Παντελής Τουτουντζής: «Πριν γίνω μπαμπάς, ήθελα να ακούσω πρώτα με σιγουριά ότι τα ομόφυλα ζευγάρια βγάζουν εξίσου ευτυχισμένα παιδιά»
Νέα

Παντελής Τουτουντζής: «Πριν γίνω μπαμπάς, ήθελα να ακούσω πρώτα με σιγουριά ότι τα ομόφυλα ζευγάρια βγάζουν εξίσου ευτυχισμένα παιδιά»

Παντελής Τουτουντζής: «Πριν γίνω μπαμπάς, ήθελα να ακούσω πρώτα με σιγουριά ότι τα ομόφυλα ζευγάρια βγάζουν εξίσου ευτυχισμένα παιδιά»

Όσα είπε στην Τζένη Θεωνά

Ο make up artist Παντελής Τουτουντζής ήταν καλεσμένος της Τζένης Θεωνά στις «Μαμά-δες» και μίλησε για την πατρότητα αλλά και τη δουλειά του.

«Προϋπήρχε η ζωγραφική στη ζωή μου. Ήμουν με το ένα πόδι στην Καλών Τεχνών. Αποφάσισα να κάνω μόδα και τελικά ερωτεύτηκα το μακιγιάζ» είπε για τη δουλειά του. «Σέβομαι τα χαρακτηριστικά, και τα φυσικά και τα ψυχικά» είπε.

Οι πολύ διάσημες πελάτισσές του είναι και φίλες του. «Η Φουρέιρα έχει βαφτίσει τα παιδάκια μια. Δεν το βρίσκω πολύ εύκολο. Η Αγία Τριάδα, η Άννα Βίσση, η Ελένη Φουρέιρα και η Δούκισσα Νομικού, συνδέθηκα με την καθεμιά για διαφορετικούς λόγους» είπε.

Μιλώντας για τη ζωή του ως γκέι παιδί στην Κρήτη στα 80s είπε:

«Μια λατρεμένη Κρήτη αλλά δύσκολη για ένα γκέι παιδί με καλλιτεχνικές τάσεις. Το αντιμετώπισα όπως έπρεπε. Στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αρχίζει και γράφει το κοντέρ φόβους, απορρίψεις, μοναξιά, σκοτάδι, άρχισα να παίρνω ένα βάρος που δεν μου άνηκε, το βάρος που μου δημιουργούσε η κοινωνία, το μπούλινγκ, ο διαχωρισμός. Οι γονείς μου ήταν παρατηρητές,  μου αφήσαν τον χώρο να το δουλέψω μόνος μου. Μια προεφηβική κατάθλιψη την χτύπησα. Είχαν τους λογικούς φόβους. Ο αδελφός μου ήταν το μεγάλο μου στήριγμα. Ήταν αυτός που με πήρε από το χέρι σε πολύ μικρή ηλικία και μου είπε “θα το πούμε στους γονείς μας και αν δεν σε δεχτούν θα φύγουμε να μείνουμε μαζί”. Οι γονείς μου ακολούθησαν τη συμβουλή του ειδικού και με είχαν από κοντά. Δεν έχασαν κανένα ραντεβού. Από την ώρα που το είπα στη μάνα μου την ένιωσα σαν λύκαινα, δεν άφησε ποτέ κανένα υπονοούμενο να έρθει προς εμένα» είπε.

Μιλώντας για την απόφασή του να κάνει οικογένεια είπε:

«Ακόμα και τότε που δεν είχα τίποτα να πιαστώ, φανταζόμουν κάθε βράδυ ότι θα γίνω μπαμπάς.

Ήθελα να ακούσω πρώτα με σιγουριά ότι τα ομόφυλα ζευγάρια βγάζουν εξίσου ευτυχισμένα παιδιά. Ήθελα να έχω στατιστικές και φτάσαμε μέχρι τη Γαλλία».

Ως πατέρας πια έχοντας αποκτήσει πρώτα την κόρη του, είπε:

«Θυμάμαι την απεριόριστη αγάπη, μετακινήθηκε η καρδιά μου, η αγάπη ξεχείλιζε, ήταν σχεδόν μη διαχειρίσιμο» ανέφερε.

«Σαν πατέρας πια, πήρα τηλέφωνο τους γονείς μου και τους ζήτησα συγγνώμη για ό,τι τους έχω κάνει» είπε.

«Κατευθείαν είπαμε στα παιδιά ότι έχουν δυο μπαμπάδες. Είναι τόσο φυσιολογικό για τα παιδιά μου που έχουν δύο μπαμπάδες. Τα παιδιά αν δεν τα βάλεις σε δύσκολα μονοπάτια, αν δεν τους λερώσεις αυτό που ζουν είναι τρισευτυχισμένα.

Αν το αποφασίζαμε σοβαρά θα πήγαινα να ζήσω σε ένα χωριουδάκι στη Νότια Κρήτη, θα μπορούσα να κάνω ένα καφενεδάκι. Δεν με φοβίζει το τέλος της δουλειάς μου. Τη λατρεύω, μου άνοιξε πόρτες και με έβγαλε από την κατάθλιψη αλλά και για την ίδια την καριέρα μου δεν είναι δίκαιο να με εκβιάζει.

Θέλουμε να αποκτήσουμε κι άλλα παιδιά».