Παραμένει εκτός πλατό ο Γιώργος Παπαδάκης – Η συζήτηση με τον Βασιλακόπουλο για την πανδημία, τα covid test και το Πάσχα
Νέα

Παραμένει εκτός πλατό ο Γιώργος Παπαδάκης – Η συζήτηση με τον Βασιλακόπουλο για την πανδημία, τα covid test και το Πάσχα

Παραμένει εκτός πλατό ο Γιώργος Παπαδάκης – Η συζήτηση με τον Βασιλακόπουλο για την πανδημία, τα covid test και το Πάσχα

Ο καθηγητής μίλησε για την επιστροφή στην κανονικότητα και εκείνους που δεν εμβολιάζονται

Εκτός πλατό βρίσκεται από την Παρασκευή ο Γιώργος Παπαδάκης και παραμένει σε καραντίνα μαζί με όλη την ομάδα της εκπομπής μετά από ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε. Έτσι, τη θέση της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» πήραν ο Γιάννης Ρογκάκος και ο Παναγιώτης Στάθης με τους «Πρωινούς Τύπους» και βασικό συνομιλητή τους τον Γιώργο Παπαδάκη που βγαίνει σε σύνδεση από το σπίτι του.

Με αφορμή μάλιστα, τις τελευταίες εξελίξεις στην πανδημία, καλεσμένος της εκπομπής ήταν σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε για τους εμβολιασμούς, την πορεία της πανδημίας, την επιστροφή στην κανονικότητα και το Πάσχα που πλησιάζει.

«Περνάμε τη χειρότερη φάση και στην Αθήνα είναι άσχημη η κατάσταση», επεσήμανε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή και εξέφρασε την ελπίδα ότι, «αυτήν τη φορά θα ξαναμπούμε σε κανονικότητα, με μεγαλύτερη προσοχή».

Ο καθηγητής εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη χρονική ισχύ του τρίωρου για ψώνια, αφού όπως είπε κάτι τέτοιο δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και πρότεινε στις μεγάλες πόλεις να ανοίξουν πρώτα τα μικρά μαγαζιά. Όσο αφορά στον εμβολιασμό του πληθυσμού είπε πως, μεγάλο μέρος των δόσεων που ήταν για το 1ο τρίμηνο, περίοδος κατά την οποία ούτως ή άλλως θα λαμβάναμε περισσότερες δόσεις, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

«Θα κάνουμε καλύτερο Πάσχα, καλύτερο από πέρυσι», εκτίμησε ο καθηγητής με τον Γιώργο Παπαδάκη να αναφέρει: «Ο λαός μας λέει μεγάλη κουβέντα πες… Μακάρι. Ποιος δεν θέλει να είναι το Πάσχα στο χωριό του Ρογκάκου;», με τον παρουσιαστή να αναφέρει: «Σας καλώ όλους στο χωριό μου».

Στη συνέχεια ο Βασιλακόπουλος ανέφερε πως, «το 40% των πολιτών άνω των 80 δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν τη δυνατότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.

https://streamable.com/405uo3

Την ίδια ώρα, πάντως, «σε κάποια νοσοκομεία ακόμα και το 30% των υγειονομικών αρνείται τον εμβολιασμό».

«Το Μάιο θα μιλάμε για μια άλλη χώρα», κατέληξε με βεβαιότητα ο καθηγητής.

Ωστόσο, η συζήτηση για το Πάσχα στο χωριό συνεχίστηκε με τον Γιώργο Παπαδάκη να αναφέρει: «Αν θα έρθω στο χωριό στη Μάνη θα τα έχεις φάει όλα, γι’ αυτό κρατάω πισινή» με τον Ρογκάκο να του λέει πως θα βάλει 2 κατσίκια να ψήσει.

https://streamable.com/itlv7r