Πάσχα στην τηλεόραση – Οδηγός: Όλα τα προγράμματα που έχουν ετοιμάσει τα κανάλια για την Ανάσταση και την Κυριακή της Λαμπρής
Νέα

Πάσχα στην τηλεόραση – Οδηγός: Όλα τα προγράμματα που έχουν ετοιμάσει τα κανάλια για την Ανάσταση και την Κυριακή της Λαμπρής

Πάσχα στην τηλεόραση – Οδηγός: Όλα τα προγράμματα που έχουν ετοιμάσει τα κανάλια για την Ανάσταση και την Κυριακή της Λαμπρής

Τι θα δείτε πού σε περίπτωση που επιλέξετε να ψυχαγωγηθείτε τηλεοπτικά!

Τι έχουν ετοιμάσει τα κανάλια και ετοιμάζονται να προσφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα για τη διασκέδασή του;

Αυτά είναι τα προγράμματα που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ανά κανάλι στην prime time αλλά και στη μεσημεριανή ζώνη του Πάσχα.

ΑLPHA

Μεγάλο Σάββατο 23/4

«Η αγάπη μας», 20:00 

Ο Δημήτρης Ραζέλος είναι ένας μεγάλος πρωταγωνιστής του θεάτρου, αρραβωνιασμένος με την συμπρωταγωνίστρια του. Η Αλίκη είναι μια απλή ταξιθέτρια στο θέατρο του Δημήτρη και η ‘σκηνή’ είναι το μεγάλο της όνειρο. Κάποια μέρα, ο Ραζέλος φτάνει νωρίτερα στο θέατρο και βλέπει την Αλίκη να δίνει παράσταση για τις ‘συναδέλφους’ της. Μένει έκπληκτος από το μεγάλο της ταλέντο και η Αλίκη δεν αργεί να βρεθεί γρήγορα στη σκηνή. Πολύ γρήγορα θα μεταμορφωθεί σε λαμπρό αστέρι και θα κερδίσει και την αγάπη του συμπρωταγωνιστή της, αλλά η γρήγορη και εκτυφλωτική της άνοδος στο θεατρικό μουσικό στερέωμα στέκεται εμπόδιο στην ολοκλήρωση του έρωτα τους.

Chart show – Your Countdown (Ε), 22:00

Το πιο μουσικό σόου της ελληνικής τηλεόραση μας ταξιδεύει στις μελωδίες της ευτυχίας και της διασκέδασης, της νοσταλγίας και των συγκινήσεων. Η Δέσποινα Βανδή, μαζί με τους πιο ξεχωριστούς καλεσμένους από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας, της υποκριτικής, της ελληνικής showbiz – και όχι μόνο – δίνει το έναυσμα για την πιο μοναδική μουσική εμπειρία.

«Χοντρός και λιγνός», 02:45

Η αληθινή ιστορία του διασημότερου κωμικού διδύμου του Χόλυγουντ, του Όλιβερ Χάρντι και του Σταν Λόρελ ή αλλιώς του «Χοντρού και του Λιγνού». Πως μετά από την εποχή του μεγάλου θριάμβου τους, δίνουν προσπαθούν να αναβιώσουν την φθίνουσα καριέρα τους με μια εξοντωτική θεατρική περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία, ελπίζοντας σε μια θριαμβευτική επιστροφή στο Χόλιγουντ.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

«Θεός για μια εβδομάδα», 21:30

Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!

Μια ξέφρενη κωμωδία, που έσπασε ρεκόρ εισπράξεων, για έναν άνθρωπο που «πάει γυρεύοντας»… το Θεό, αλλά τελικά βρίσκει τον εαυτό του!

«Fame ζόρι», 23:30

Με αφορμή τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια και τη μουσική βιομηχανία όπως εξελίσσεται, ο Μάρκος Σεφερλής στήνει ένα παραληρηματικό γαϊτανάκι γέλιου με άφθονη μουσική, χορό και σπαρταριστές ανατροπές. Γιατί, όπως και να το κάνεις, η μουσική περνάει… ζόρι. Και η δόξα, ακόμα μεγαλύτερο…

ΑΝΤ1

Μεγάλο Σάββατο 23/4

«Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ», 20.00

Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης για άλλη μία μέρα, το πέμπτο μέρος της.

«Αλίμονο στους νέους», 22.00

Τα χρόνια περνούν και η μοναξιά γίνεται εντονότερη, ειδικά όταν δεν μπορεί κανείς να συμβιβαστεί με την ηλικία του. Οι αναμνήσεις των παλιών, καλών εποχών φέρνουν θλίψη σε όποιον έχει γεράσει. Ο Δημήτρης Χορν υποδύεται σ’ αυτή τη διαχρονική ταινία έναν γέρο που πουλά την ψυχή του στον… διάβολο προκειμένου να κερδίσει χρόνια νεότητας. Η ανταλλαγή φαντάζει στα μάτια του δίκαιη, ιδιαίτερα όταν κατακτά την καρδιά μιας νεαρής κοπέλας… Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Σπύρος Μουσούρης. Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος. Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος. Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις.

Αναστάσιμη Ακολουθία από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, 23.55

«Γάμος αλά ελληνικά 2», 00.10

Η δημοφιλής ταινία της Νία Βαρντάλος που έκανε θραύση σε Ελλάδα και Αμερική, έρχεται μετά τα μεσάνυχτα.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

Rouk Zouk Special, 20:00

Η Ζέτα Μακρυπούλια υποδέχεται δέκα special καλεσμένους που τα… «σπάνε», παίζοντας και τραγουδώντας για καλό σκοπό, για την ενίσχυση του «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Ο Λευτέρης Πανταζής, η Σοφία Αρβανίτη, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Στέλιος Λεγάκης και η Ματίνα Ζάρα είναι «ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ», οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα «ΟΙ ΛΑΜΠΡΟΙ» των Κατερίνας Στανίση, Μπέσσυς Αργυράκη, Γωγώς Τσαμπά, Ελένης Καρουσάκη και Γιάννη Αθητάκη.

Η βραδιά ξεκινάει με το καθιερωμένο τσούγκρισμα των αυγών. Ποιος έχει το τυχερό αυγό; Μήπως η Ζέτα; Στη συνέχεια, ακολουθούν ξεκαρδιστικές «μάχες», αλλά και ένα μικρό αφιέρωμα στους καλεσμένους με επιτυχίες τους που όλοι αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να τραγουδάμε όλα αυτά τα χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=yXFNf6HC67Q

Super Mammy, 22:00

Επεισόδιο 04: «Μας πιάσανε στο δείπνο». Η Χαρίκλεια και η Μίνα δεν προσκαλούνται στο μπάτσελορ πάρτι της Μαρίας, επειδή είναι ηλικιωμένες. Στην προσπάθειά τους να το σαμποτάρουν, κάνουν κατά λάθος άνω – κάτω μια… κηδεία! Λίγο μετά, η Χαρίκλεια προσκαλεί την κυρία Τσαλαπαταούρα σε δείπνο, στο οποίο αναλαμβάνουν να μαγειρέψουν και να σερβίρουν ο Τεό και ο «φίλος» του, Τέρυ. Μόλις η Χαρίκλεια πληροφορείται ότι το σπίτι της κυρίας Τσαλαπαταούρα διαθέτει δύο τουαλέτες, προκειμένου να την εντυπωσιάσει, εγκαθιστά κι αυτή μια δεύτερη τουαλέτα κάτω από τις σκάλες. Όταν, όμως, ο Παππούς, θα μπερδέψει τις πόρτες και θα μπει στην ντουλάπα, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια.

Slumdog Millionaire, 23:00

Δραματική ταινία, βρετανικής παραγωγής 2008. Ο Τζαμάλ Μαλίκ, ένας 18χρονος από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι, θα ζήσει τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής του με όλα τα μάτια της Ινδίας στραμμένα πάνω του: αν απαντήσει σωστά σε μια τελευταία ερώτηση.

ΕΡΤ1

Μεγάλο Σάββατο 23/4

«Δυνατά», 23.00

Mια μαγική νύχτα με την κρυστάλλινη φωνή της αγαπημένης Γλυκερίας και εκλεκτούς καλεσμένους θα περάσουν το βράδυ της Ανάστασης, στις 23:00, οι τηλεθεατές στο πιο πλούσιο, κεφάτο και ξεχωριστό εορταστικό «Δυνατά» με οικοδεσπότη τον Κωστή Μαραβέγια.

Η σκηνή του «Δυνατά» μετατρέπεται σε πάλκο με λαμπερούς καλλιτέχνες από τον χώρο της τηλεόρασης, της μουσικής και του θεάτρου, που συνοδεύουν και ερμηνευτικά τη Γλυκερία.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου και η Έρρικα Πρεζεράκου πιάνουν το μικρόφωνο και μας διασκεδάζουν με αγαπημένα τραγούδια, ανταλλάσσουν ευχές, τσουγκρίζουν αβγά και μιλούν για τις αναμνήσεις των ημερών.

Ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης φέρνουν την κρητική λύρα και μας χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές με διασκευές, ενώ συμπράττουν με τη Γλυκερία σε τραγούδια της ελληνικής παράδοσης.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Βασίλης Προδρόμου, Χάρης Μακρής και Χριστιάνα Γαλιάτσου, που με το ταλέντο της ερμηνείας τους μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι με παλιές επιτυχίες.

Από τις 23:50 έως και τις 00:10, σε σύνδεση με την ΕΡΤ2, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως, απευθείας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

«Το αλάτι της γης», 13.00

«Ηρθ’ η Λαμπρή κι η Πασχαλιά!..». Σ’ ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι, με εορταστικά τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα μας προσκαλεί ο Λάμπρος Λιάβας. Σ’ έναν κατάφυτο ελαιώνα, ο οικοδεσπότης υποδέχεται μια μεγάλη παρέα με περισσότερους από 100 τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές.

Ο δάσκαλος και ερευνητής του ελληνικού χορού Βασίλης Καρφής αναφέρεται στα έθιμα, τις τελετουργίες και τα χορευτικά δρώμενα των ημερών όπου πρωτοστατούν οι γυναίκες, ενώ οι μουσικοί Ηλίας Πλαστήρας και Φραγκίσκος Τζιωτάκης μιλούν αντίστοιχα για το Πάσχα στην Ήπειρο και την Κύθνο. Τραγουδούν οι: Ηλίας Πλαστήρας, Δημήτρης Κωνσταντής, Μαρία Ζιάκα, Μαριάνθη Λιουδάκη και Ηλίας Αβραμίδης.

«Μια κυρία στα μπουζούκια», 19.15

Φέρνει άφθονο γέλιο και υπέροχα τραγούδια διά χειρός Μίμη Πλέσσα, στην οθόνη μας, στις 19:15. Η μουσική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ζωή Λάσκαρη, Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Μαίρη Χρονοπούλου και πολλούς άλλους, είναι η καλύτερη παρέα για το απόγευμα του Πάσχα.

«Μουσικό κουτί» – «Ένα τραγούδι για την Ουκρανία» (Ε), 00.15

Παρακολουθήστε ξανά την ειδική εκπομπή-συναυλία που διοργάνωσαν η ΕΡΤ και το «Μουσικό Κουτί», για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους αμάχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξένησαν περισσότερους από 45 αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, που ένωσαν τις φωνές τους για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που υπομένουν τους συνεχείς βομβαρδισμούς ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

ΕΡΤ2

Μεγάλο Σάββατο 23/4

Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, 08.00

Η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, σε απευθείας σύνδεση με τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει τα Ευαγγέλια, 11.30

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα των Ιερών Ευαγγελίων για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ειδικότερα, στην έκτη και τελευταία εκπομπή, παραγωγής 1979, που σκηνοθέτησε ο Παντελής Βούλγαρης, η αξέχαστη ηθοποιός διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και αποσπάσματα ύμνων από τους Εκλεκτούς Ψαλμούς, την Ακολουθία της Πρώτης Ώρας, τον Εσπερινό του Μεγάλου Σαββάτου και την Ακολουθία του Όρθρου της Κυριακής του Πάσχα.

«ΠΟΠ Μαγειρική», 13.00

Ο ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Λαγός ετοιμάζει ένα εορταστικό μενού με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, παρασκευασμένες με άριστα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ που ταιριάζουν άψογα στο κλίμα των ημερών.

Παρέα μας είναι η αγαπημένη, μικρών και μεγάλων, ηθοποιός και σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία μοιράζει απλόχερα τη θετική της ενέργεια στη σημερινή εορταστική μαγειρική μας.

Το μενού περιλαμβάνει Κατσικάκι γεμιστό με πατάτες, πασχαλινά πιτάκια με αβγά και κουλουράκια μελιού με ροδόνερο.

«Μαμά-δες», 16.30

Η Ζωή Κρονάκη έρχεται με ένα ξεχωριστό εορταστικό επεισόδιο αφιερωμένο στην πασχαλινή Κέρκυρα.

Η εκπομπή παρουσιάζει όλα όσα γίνονται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί των Φαιάκων και μιλάει με παιδιά που συμμετέχουν στις φιλαρμονικές του νησιού.

Στη συνέχεια, συναντάει τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μιλούν για την αγάπη που έχει για το νησί, τα πασίγνωστα τραγούδια που έγραψε γι’ αυτό, αλλά και για την οικογένειά του.

«Art Week», 21:30

Η Λένα Αρώνη υποδέχεται μια εξαιρετική και ακριβοθώρητη καλεσμένη, τη σπουδαία ερμηνεύτρια και μουσικό Δήμητρα Γαλάνη, η οποία αποκαλύπτει και μοιράζεται με τους τηλεθεατές πολλά και πολύτιμα.

Μια διαφορετική συνάντηση με δυνατές στιγμές, βαθιά επικοινωνία, ωραίες μουσικές, «ακριβές» εξομολογήσεις. Περί τέχνης και ζωής, για την καριέρα και την εσωτερική διαδρομή της ψυχής…

Η Ακολουθία της Αναστάσεως, 23.00

Σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

«Το Παρίσι μπορεί να περιμένει», 00:15

Την υπέροχη ταινία συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας 2016, θα απολαύσουμε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα (00:15). Είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας της Έλινορ Κόπολα, μια ρομαντική και γεμάτη γεύση, αρώματα και όμορφα γαλλικά τοπία κομεντί-οδοιπορικό, με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Νταϊάν Λέιν και Άλεκ Μπάλντουιν.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

«Φωτεινά μονοπάτια», 10:00

Την Ιερουσαλήμ, την Άγια Πόλη επισκέπτεται η Ελένη Μπιλιάλη. Ο φακός της εκπομπής ακολουθεί τα βήματα του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους και καταγράφει τα αρχαιότερα προσκυνήματα της Αγίας Γης των Ιεροσολύμων: το όρος των Ελαιών, τον κήπο της Προδοσίας, τη φυλακή του Χριστού, τον Γολγοθά, καθώς και τον Τάφο της Παναγίας, στη Γεθσημανή. Τα «Φωτεινά Μονοπάτια» βρέθηκαν στο κέντρο της Γης, στο κέντρο της Χριστιανοσύνης, στον Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο.

Ο Εσπερινός της Αγάπης, 11.00

Σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

«ΠΟΠ Μαγειρική» – Εορταστικό επεισόδιο, 12.30

Κουζίνες, ψησταριές και σούβλες έχουν πάρει… φωτιά και υπό την επίβλεψη του σεφ Ανδρέα Λαγού ετοιμάζονται τα εορταστικά εδέσματα που απαιτεί η ημέρα.

Φυσικά, γλέντι χωρίς τραγούδι και χορό δεν γίνεται! Οι αγαπημένοι τραγουδιστές Γωγώ Τσαμπά και Βαγγέλης Κονιτόπουλος, με τις ορχήστρες τους, θα μας ξεσηκώσουν με παραδοσιακά δημοτικά και νησιωτικά τραγούδια. Ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Φραγκάκης με τους χορευτές του θα «ανοίξουν» τον χορό και θα ακολουθήσουν και οι προσκεκλημένοι της εκπομπής.

Η Μαρία Φραγκάκη, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Ζωή Κρονάκη, η Πηγή Δεβετζή, ο Σόλων Τσούνης, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, ο Κώστας Λασκαράτος, η Αλεξάνδρα Καϋμένου, η Χριστίνα Βραχάλη και πολλοί άλλοι καλεσμένοι θα γιορτάσουν την Ανάσταση παρέα με τους φίλους της «ΠΟΠ Μαγειρικής», από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα!

«Πάσχα με τις καλύτερες μουσικές στιγμές στην Αυλή των Χρωμάτων», 19:15

Η Αθηνά Καμπάκογλου και ο Χρήστος Νικολόπουλος, με γιορτινή διάθεση, έχουν ετοιμάσει ένα εορταστικό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές των αφιερωμάτων της εκπομπής, τις μοναδικές επιτυχίες και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές που πέρασαν απ’ αυτήν.

Θα θυμηθούμε μουσικές μοναδικές στιγμές από το αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό, ποιητή και δημοσιογράφο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, που έχει βάλει ανεξίτηλη την υπογραφή του στο ελληνικό τραγούδι. Από τον Τρικαλινό μέγα δημιουργό, «πρωτομάστορα» της λαϊκής στιχουργίας, που σημάδεψε έναν ολόκληρο αιώνα κι έκανε πλουσιότερη τη μουσική μας παράδοση, τον Κώστα Βίρβο. Από έναν ζωντανό θρύλο της ελληνικής λαϊκής μουσικής που με την τέχνη και την τεχνική του, γράφει ιστορία σε όλες τις ηχογραφήσεις από το 1960 και μετά, τον Τάκη Σούκα.

«Βούτα», 23:45

Σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους, , παραγωγής 2020, σε σκηνοθεσία: Δημήτρη Ζάχου και σενάριο Γιώργου Τελτζίδη.

Ο Χρήστος, θα πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση με τον πατέρα του, που επιστρέφει από τη φυλακή. Ταυτοχρόνως, προσπαθεί να στεριώσει ως φούρναρης και τριγυρνά στην πιο υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης με τον αδερφικό του φίλο, τον Πάνο.
Παίζουν: Χρήστος Χαλίλογλου, Μίλτος Σωτηρακόπουλος, Τσίμαρας Τζανάτος, Παντελής Δεντακής, Παύλος Ιορδανόπουλος κ.ά.

«Με χωρίς γυναίκες», 00.00

Παραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία και σενάριο Βαγγέλη Σεϊτανίδη. Μια κωμική περιπέτεια δρόμου, με τους Θοδωρή Αθερίδη και Δημήτρη Ήμελλο.

Ο ένας είναι εξωστρεφής οικογενειάρχης με αδυναμία στο ωραίο φύλο. Ο άλλος ιδιόρρυθμος, χρεοκοπημένος και προσφάτως χωρισμένος. Μολονότι έχουν πατήσει τα σαράντα, εγκαταλείπουν τη ρουτίνα για ένα ταξίδι αναζήτησης της εφηβικής τους οπτασίας.

Όμως οι φήμες ότι η Νάντια (Σμαράγδα Καρύδη), η ωραία του σχολείου, έχει γίνει μοναχή, διαψεύδονται όταν καταφέρνουν να τη συναντήσουν. Η παλιά τους συμμαθήτρια είναι πρόσωπο του υποκόσμου και οι δύο φίλοι μπλέκονται εξαιτίας της σε παράδοξες περιπέτειες κι αναπάντεχους κινδύνους.

MEGA

Μεγάλο Σάββατο 23/4

«Ανάσταση στο Mega με την Έλλη Κοκκίνου», 23.00

Ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα θα απολαύσουν οι τηλεθεατές του Mega το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

Η Έλλη Κοκκίνου, λίγο μετά την Ανάσταση, μας προσκαλεί σε ένα πασχαλινό γλέντι γεμάτο μουσική, τραγούδια και πολλές ευχές αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, ανανεωμένη και με μοναδικό κέφι, ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες της και υποδέχεται στη σκηνή εκλεκτούς καλεσμένους.

Δίπλα της θα βρεθούν η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Γιώργος Βελισσάρης και ο Γιάννης Αρβανιτίδης για μία μουσική συνάντηση με ντουέτα-έκπληξη και ρυθμούς από διαφορετικά είδη μουσικής.

Special guest ο Θοδωρής Φέρρης, που θα μας ξεσηκώσει με γνωστές επιτυχίες του. Συμμετέχει ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος. Παρουσιάζουν η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργος Κρικοριάν.

Η βραδιά ξεκινάει στις 23:00 με τον Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών. Μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Μάνου, και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Δεμελή, η χορωδία θα ψάλλει ύμνους και τραγούδια σε κλίμα κατάνυξης.

Στις 23:50 θα συνδεθούμε με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

 «Σπίτι με το MEGA», 13.50 (Ε)

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, τραγουδιστές και συνθέτες, παρουσιάζουν τα τραγούδια που έχουν «αφήσει ιστορία» αλλά και τις μεγαλύτερες σύγχρονες επιτυχίες σε πρώτη μετάδοση.

«Ο καταφερτζής», 16.40

Ο Θανάσης είναι άνεργος. Έχει κάνει πολλά επαγγέλματα στην ζωή του, αλλά δεν στεριώνει πουθενά διότι όλοι τον λένε παλαβό και παρανοϊκό. Κάποια στιγμή, όμως, πηγαίνει στον ξάδελφό του, που δουλεύει σ’ ένα γραφείο ταξιδιών, και πιάνει εκεί δουλειά ως δόκιμος ξεναγός.

Ο Θανάσης παίρνει ομάδες τουριστών και τις ξεναγεί σε διάφορους τουριστικούς χώρους της Ελλάδας. Στη δουλειά του ερωτεύεται μια κοπέλα του γραφείου. Το ειδύλλιο εξελίσσεται και όλα πάνε καλά, μέχρι την στιγμή που μπλέκει με τα αδέλφια μιας άλλης κοπέλας, τα οποία τον περνούν για τον ξάδελφό του, μια και οι δυο τους έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο. Θα μπορέσει άραγε να παντρευτεί την αγαπημένη του;

«Πολίτικη Κουζίνα», 21.00

Αντλώντας από προσωπικά βιώματα και μνήμες από τα παιδικά του χρόνια στην Πόλη, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης καταθέτει ένα έργο ζωής, που παντρεύει το γέλιο με το δάκρυ και τη νοσταλγία με την ελπίδα για το μέλλον, πάντα με οδηγό τις γλυκές γεύσεις, τις πικάντικες μυρωδιές και την τελετουργία της Πολίτικης Κουζίνας. Τα γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη και ο Γιώργος Χωραφάς στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνουν διεθνή αέρα  σε μια άρτια παραγωγή, όμως την παράσταση κλέβει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, που ισορροπεί ανάμεσα στα τραγικό και το κωμικό, σε μια ερμηνεία που συνοψίζει την ατμόσφαιρα ολόκληρης της ταινίας.Η Πολίτικη Κουζίνα έγινε η μεγαλύτερη εισπαρακτική επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ τιμήθηκε με 10 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, μοντάζ και μουσικής, για την υπέροχη δουλειά της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

«Θεέ μου, τι σου κάναμε; 2», 23.20

Τέσσερα χρόνια μετά τη σαρωτική εμπορική επιτυχία του «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» που έσπασε ταμεία σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η πιο αγαπημένη οικογένεια της Γαλλίας επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για νέες, ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

Αυτή τη φορά, ο Κλοντ (Κριστιάν Κλαβιέ) και η Μαρί Βερνέιγ (Σαντάλ Λομπί) έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Γαλλία, μαζί με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους, και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν τη ζωή χωρίς τους δικούς τους ανθρώπους δίπλα τους, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους κρατήσουν κοντά τους.

OPEN

Μεγάλο Σάββατο 23/4

A.D. THE BIBLE CONTINUES, 20:00

Η επική υπερπαραγωγή παρακολουθεί τη ζωή και τη δράση των Δώδεκα Aποστόλων, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν και να διαδώσουν το μήνυμα του Ιησού Χριστού σε όλον τον κόσμο. Η Βίβλος ζωντανεύει μέσα από τα μάτια των μαθητών του Ιησού, αλλά και των πιο κοντινών του ανθρώπων.

«Μπεν Χουρ», 21.οο

Λίγο πριν από την Ανάσταση έρχεται το πιο πρόσφατο ριμέικ – υπερπαραγωγή της κλασσικής ταινίας του 1959, με θεαματικές σκηνές δράσης, βασισμένο στο αρχικό μυθιστόρημα του Λιου Ουάλας.

Ο πρίγκιπας Ιουδαίος Μπεν-Χουρ, κατηγορείται αδίκως για προδοσία από τον υιοθετημένο αδελφό του, Μεσάλα, αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού. Σύντομα, χάνει τον τίτλο του, τη γυναίκα του και όλα τα υπάρχοντά του για να καταλήξει σκλάβος στα πλοία. Αναζητώντας όλα αυτά τα χρόνια τη λύτρωση, αποφασίζει τελικά να επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση.

Ανάσταση, 23.50

«Ένα τραγούδι ακόμα» – Γιάννης Πλούταρχος, 00:10

Αμέσως μετά την Ανάσταση, ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής, τον Γιάννη Πλούταρχο.

Με τη χαρισματική και χαρακτηριστική φωνή του, μας ταξιδεύει και μας παρασύρει σε μια υπέροχη μουσική και άκρως συναισθηματική βραδιά.

Το «καλό παιδί» της δισκογραφίας ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια από το παρελθόν, αλλά και νέα τραγούδια που ξεχωρίζουν, με τον Γιώργο Θεοφάνους να τον συνοδεύει στο πιάνο. Μεγάλη στιγμή της βραδιάς είναι, όταν ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει για πρώτη φορά αξέχαστα τραγούδια του μεγάλου Άκη Πάνου.

Στην παρέα τους έρχεται η Κατερίνα Κακοσαίου και με τη βελούδινη φωνή της ερμηνεύει παλιές «μεγάλες» επιτυχίες, που άφησαν ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Η Κατερίνα Κακοσαίου τραγουδάει και ο πατέρας της Γιάννης Πλούταρχος καμαρώνει και συγκινείται.

Αυτή τη φορά, το ταλέντο που θα αφήσει άφωνους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς, είναι η ταλαντούχα Άντρεα Γρηγορίου. Η Άντρεα είναι από την Πάφο, είναι μόλις 14 ετών και το όνειρό της είναι να γίνει μουσικός.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

«Τιτανικός», 20.00

Η ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ υπήρξε υποψήφια για 14 βραβεία Όσκαρ (ιστορικό ρεκόρ) κερδίζοντας 11 από αυτά, μεταξύ των οποίων, αυτό της Καλύτερης Ταινίας αλλά και της Σκηνοθεσίας.

Στις 15 Απριλίου 1912, ο «αβύθιστος» Τιτανικός – ένα τεχνικό θαύμα της εποχής- διασχίζει τον Ατλαντικό στο παρθενικό του ταξίδι προς την Αμερική. Ωστόσο, ένας λάθος χειρισμός και ένα ογκώδες παγόβουνο ανατρέπουν το κλίμα ευφορίας που επικρατεί μέσα στα σαλόνια, οδηγώντας σε μια πολύνεκρη τραγωδία που έμεινε στην Ιστορία.

Αρκετές δεκαετίες μετά το ιστορικό ναυάγιο, η γεμάτη αναμνήσεις Ρόουζ, επιβάτης της πρώτης θέσης μαζί με τον αρραβωνιαστικό και την οικογένειά της, ανακαλεί στη μνήμη της μια μικρή ιστορία που έζησε η ίδια μαζί με τον Τζακ, έναν ριψοκίνδυνο και γεμάτο όνειρα νεαρό, ο οποίος θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.

ΣΚΑΪ

Μεγάλο Σάββατο 23/4

«Στην υγειά μας ρε παιδιά», 21.00 (Ε)

Με επανάληψη ενός επεισοδίου από το «Στην υγειά μας» θα κρατήσει παρέα στους τηλεθεατές το κανάλι.

Στις δώδεκα παρά πέντε θα γίνει σύνδεση για το «Χριστός Ανέστη» και μετά τα μεσάνυχτα θα συνεχίσει η εκπομπή με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

The Masked Singer, 21.00 (Ε)

«Το παιχνίδι της Μόλλυ», 23.30

Η αληθινή ιστορία της Μόλλυ Μπλουμ, σκιέρ ολυμπιακών προδιαγραφών, που επί μία δεκαετία οργάνωνε υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ, μέχρι να συλληφθεί από το FBI και βρεθεί αντιμέτωπη με εγκληματικές κατηγορίες.

Η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Τζέσικα Τσάστεϊν, Ίντρις Έλμπα και Κέβιν Κόστνερ.

STAR

Μεγάλο Σάββατο 23/4

«Το μαγικό χαλί», 21.00

Παιδική ταινία δανέζικης παραγωγής 2018. Ένα χωριατόπαιδο, η αγαπημένη του κατσίκα, ένας άπληστος για εξουσία σουλτάνος, δύο πεινασμένοι αλιγάτορες, ένας αδίστακτος κακοποιός, ένα κορίτσι της πόλης, ένας αφηρημένος πωλητής χαλιών και φυσικά, ένα ιπτάμενο χαλί! Η ζωή του νεαρού Χότζα αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν αρπάζει την ευκαιρία να ζήσει μια απίθανη περιπέτεια! Κόντρα στις πιθανότητες, καταφέρνει να ταξιδέψει στον κόσμο, να νικήσει τους εχθρούς του, να ξεπεράσει τους φόβους του και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι του με ένα απροσδόκητο δώρο! Σκηνοθεσία: Κάρστεν Κίλεριχ.

«Η ωραία του κουρέα», 22.50

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1969 FINOS FILMS. Σε μια γειτονιά της Αθήνας, η κομμώτρια Μάρθα και ο κουρέας Γιάννης αγαπιούνται και θέλουν να παντρευτούν. Το μεγάλο τους εμπόδιο είναι οι τέσσερις αδελφές του Γιάννη, που κάτα το έθιμο της ελληνικής οικογένειας, πρέπει να παντρευτούν πρώτα εκείνες. Και είναι ένα αξεπέραστο πρόβλημα, γιατί τα οικονομικά του Γιάννη είναι περιορισμένα και δεν υπάρχει ούτε η προίκα, που ζητούν οι υποψήφιοι γαμπροί. Το πρόβλημα αναλαμβάνει να λύσει η Μάρθα και με την εξυπνάδα της καταφέρνει να βρει γαμπρούς και για τη διανοούμενη Ευγενία και για τη χίπισσα Άννα και για την επίδοξη σταρ του κινηματογράφου Σοφία και για τη Ρίτα, που θέλει πλούσιο σύζυγο: τον βιβλιοπώλη Στέφανο, τον προποτζή Λουκά, τον φωτογράφο Θωμά και τον σουβλατζή Κίτσο, που έχει μεγάλη περιουσία στο χωριό του, αντίστοιχα. Όσο για την προίκα, ας είναι καλά οι εργολάβοι Περικλής και Γιώργος, που παίρνουν αντιπαροχή το σπίτι του Γιάννη, δίνοντάς του πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί.

«Ντουέτο εν δράσει», 00.45

Αστυνομική κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2013.

Κυριακή του Πάσχα 24/4

«Η καφετζού», 21.00

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1956, FINOS FILM. Η κυρά-Καλλιόπη πλύστρα της γειτονιάς, μετατρέπεται σε καφετζού, μετά από προτροπή του Σπύρου Τσαρδή, τελειόφοιτου της οδοντιατρικής, που για οικονομικούς λόγους διατηρεί το καφενείο του πατέρα του, και είναι ερωτευμένος με την Καίτη, αλλά δεν μπορεί να την ζητήσει από τους εύπορους γονείς της λόγω του επαγγέλματος που ασκεί. Η δουλειά έχει στηθεί έξυπνα: ο Σπύρος μαθαίνει τα οικογενειακά των πελατισσών του, τα ξεφουρνίζει στην κυρά – Καλλιόπη, που στη συνέχεια τα διαβάζει στο φλυτζάνι. Και το παραδάκι μαζεύεται μέχρι τη στιγμή που έρχεται η μητέρα της Καίτης και ζητεί από την καφετζού να της πει τι έγινε ένα πανάκριβο δακτυλίδι της, που ο σύζυγος της δώρισε στην ερωμένη του. Μόνο που ο τελευταίος είναι ο πρώτος άνδρας της κυρά – Καλλιόπης και η τελευταία τον βάζει στη θέση του, αναγκάζοντας τον όχι μόνο να αποδεχτεί τον Σπύρο, αλλά και να του ανοίξει οδοντιατρείο μετά το γάμο του με την Καίτη.

«Λούφα Και Παραλλαγή: Σειρήνες Στο Αιγαίο», 23:10

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 2005.