Πάτρα – Αναφορά Αγγελικής Τσιόλα: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Ίριδας»
Νέα

Πάτρα – Αναφορά Αγγελικής Τσιόλα: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Ίριδας»

Πάτρα – Αναφορά Αγγελικής Τσιόλα: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Ίριδας»

Στο φως έφερε η αναφορά που απέστειλε η ιατροδικαστής στην Εισαγγελία Πατρών και τις διωκτικές Αρχές

Στο φως έφερε το e-reportaz την αναφορά που απέστειλε η ιατροδικαστής, που διερεύνησε την υπόθεση της άτυχης Ίριδας στην Εισαγγελία Πατρών και τις διωκτικές Αρχές η οποία ανέφερε ότι πιθανόν πίσω από τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα να υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι μετά την νεκροτομική διερεύνηση του βρέφους υπέδειξε στην οικογένεια να υποβληθεί σε έναν πλήρη γονδιακό έλεγχο. «Άμεσα επικοινώνησα με την αστυνομία και ενημέρωσα για τους προβληματισμούς που μου είχαν δημιουργηθεί, καθώς και για την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης προανακριτικά της υπόθεσης, κάτι στο οποίο, ούτως η άλλως, και η αστυνομία συμφωνούσε εξαρχής μαζί μου».

Στη συνέχεια η κ. Τσιόλα ανέφερε ότι μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών και του εξέθεσε τους προβληματισμούς της.

Προέτρεψε συνδυαστική έρευνα-διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της οικογένειας, καθόσον τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα και κάποιες ιδιαίτερες συμπτώσεις συνηγορούσαν υπέρ της εκδοχής ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί πλέον, σε καμία περίπτωση, η εγκληματική ενέργεια».

«Πρέπει να κληθεί να συντάξει νεότερη ιατροδικαστική έκθεση αφού συνεκτιμηθούν τυχόν παραγγελλόμενες συμπληρωματικές εξετάσεις και τις οποίες θα υποδείξω».

Με αυτή τη διατύπωση η κ. Τσιόλα άφησε να εννοηθεί ότι, μετά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στο ζεύγος, και η ίδια είναι σε θέση να καταστήσει με σαφήνεια την αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας, παρά την σχετική διάγνωση της παθολογοανατόμου, Αντιγόνης Μητσέλου, η οποία την απέδωσε σε ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα και συγκεκριμένα στην αγενεσία φλεβόκομβου.