Πάτρα – Ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου ξεκαθαρίζει: «Δεν δώσαμε ποτέ διαζεπάμη στην Τζωρτζίνα»
Νέα

Πάτρα – Ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου ξεκαθαρίζει: «Δεν δώσαμε ποτέ διαζεπάμη στην Τζωρτζίνα»

Πάτρα – Ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου ξεκαθαρίζει: «Δεν δώσαμε ποτέ διαζεπάμη στην Τζωρτζίνα»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου της Πάτρας, Παύλος Αθανασόπουλος,ξεκαθαρίζοντας ότι οι γιατροί ποτέ δεν χορήγησαν διαζεπάμη στην άτυχη Τζωρτζίνα, όπως είχε ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για να δικαιολογήσει τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την ουσία αυτή.

«Όχι, όχι, δεν χορηγήθηκε ποτέ, καμία από τις 4 μέρες. Το παιδί απ΄όσο γνωρίζω δεν έκανε καθόλου σπασμούς εδώ πέρα, δεν έκανε καθόλου σπασμούς. Της κάναμε κάποιες εξετάσεις. Και ο νευρολόγος και ο καρδιολόγος την είδε. Ο δε νευρολόγος της είχε κάνει και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και τα λοιπά, και όλες οι εξετάσεις, και οι αιματολογικές, και τα πάντα. Δεν είχε φανεί κάτι, ήταν όλες αρνητικές», ανέφερε αρχικά ο κ. Αθανασόπουλος.

Το παιδί έμεινε μέσα 4 μέρες από όσο θυμάμαι. Όταν ήταν να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά άρχισε να έχει συμπτώματα, πονόκοιλο, τάση προς έμετο, και μία ελαφρά δύσπνοια, στην οποία χορηγήθηκε ρινικό οξυγόνο και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή, στην οποία έγινε ΚΑΡΠΑ περίπου στα 50 λεπτά και επανήλθε. Και πήγε στο Ρίο.

Ακόμη, έκανε λόγο για τις σκέψεις που έκανε το προσωπικό του νοσοκομείου μπροστά σε τρεις θανάτους παιδιών που ήταν απίθανο να είναι τυχαίοι.

Όπως είπε, μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας υπήρξαν υποψίες για το τι συνέβη στο παιδί, αλλά δεν προχώρησαν σε καταγγελία καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις.

«Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και απ΄τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι΄αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του».

Για το εάν ενημερώθηκαν οι Αρχές, δήλωσε πως, «Όχι δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τι αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Τί να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια».