Πάτρα: Τι έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας; «Έχω δει πολλά πράγματα μεμονωμένα. Δεν μπορώ να πω την αιτία θανάτου αλλά θα βρεθεί»
Νέα

Πάτρα: Τι έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας; «Έχω δει πολλά πράγματα μεμονωμένα. Δεν μπορώ να πω την αιτία θανάτου αλλά θα βρεθεί»

Πάτρα: Τι έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας; «Έχω δει πολλά πράγματα μεμονωμένα. Δεν μπορώ να πω την αιτία θανάτου αλλά θα βρεθεί»

Η δήλωση του παθολογοανατόμου Σταμάτη Θεοχάρη που διενέργησε την εξέταση

Στο «Χαμογέλα και πάλι» έκανε δήλωση ο παθολογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης που διενέργησε την ιστοπαθολογική εξέταση της Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

«Έχω περιγράψει στην έκθεσή μου αυτά που έχω δει»

«Υπάρχει μία έκθεση που κοινοποιήθηκε την Πέμπτη μέσα σε έναν σφραγισμένο φάκελο με φωτογραφίες ιστολογικών στον ιατροδικαστή που χειρίζεται την υπόθεση.

Υπάρχουν δεδομένα τα οποία θα αξιολογηθούν από τον ιατροδικαστή. Ο ιατροδικαστής έχει τις τοξικολογικές εξετάσεις, έχει δει αν υπάρχουν ασφυκτικές κηλίδες παντού και θα βγάλει το πόρισμα.

Εγώ δεν έχω αιτία θανάτου, ούτε έχω καταλήξει σε συμπέρασμα.  Αυτά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Δεν μπορώ να πω αν το παιδί έφυγε από ασφυκτικό θάνατο ή όχι γιατί δεν έχω τα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας.

Έχω περιγράψει στην έκθεσή μου αυτά που έχω δει.

Έχω δει πολλά πράγματα μεμονωμένα τα οποία περιγράφονται στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα που θα αξιολογηθούν.

Δεν μπορώ να πω την αιτία θανάτου γιατί θα έπρεπε να έχω περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες που δεν έχω.

Το μόνο που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι η έκθεση παραδόθηκε την Πέμπτη, την έχει στα χέρια του ο αρμόδιος που θα αξιολογήσει όλα αυτά τα δεδομένα και θα προσθέσει και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ίδιος για να μπορέσει να φτάσει σε ένα συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού.

Εκτιμώ ότι η αιτία θανάτου θα βρεθεί αρκεί να απαντηθούν κάποια δεδομένα και κάποιες πληροφορίες που προκύπτουν από το κλινικό ιστορικό του παιδιού».

Η μητέρα περιγράφει τους θανάτους των παιδιών με «ορθούς ιατρικούς όρους»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έδωσε το «παρών» στην εκπομπή για να σχολιάσει τα όσα είπε ο παθολογοανατόμος.

Ο κ. Λέων επισήμανε πως στην προκειμένη έρευνα συνεκτιμώνται όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το να υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να προκάλεσε την ασφυξία στο παιδί και όχι απαραίτητα εξωτερικός παράγοντας.

«Στην έρευνα εκτιμώνται και πράγματα που αποκλείονται και καταλήγουμε στην ασφυξία» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει ασφυκτικός θάνατος, δίχως να έχουν βρεθεί ευρήματα, απάντησε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, ωστόσο στα παιδιά παρατηρείται πως ασφυκτικές κηλίδες και άλλα σημάδια που είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο, δεν είναι 100% ασφυκτικός θάνατος παρατηρούνται πολύ σπάνια σε παιδιά. Όμως όταν κάποιος πεθαίνει από ασφυκτικό θάνατο έχει μία σειρά από ευρήματα.

Αναφορικά με την ανάρτηση του κ. Λέων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου αναφερόταν στην περιγραφή που έκανε η μητέρα των τριών παιδιών για τις τελευταίες στιγμές του κάθε παιδιού με «ορθούς ιατρικούς όρους», ο ίδιος εκτιμά πως ίσως οφείλεται στις σπουδές της και επισημαίνει πως το γεγονός πως η μητέρα ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές των κοριτσιών, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ιατροδικαστές και παράλληλα τόνισε πως όσα περιγράφει δεν συνάδουν με την ασθένεια για την οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, ο κ. Λέων ανέφερε πως είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός πως έχουν εμπλακεί πολλοί γιατροί στις υποθέσεις και τέλος, τόνισε πως αυτό που δεν βλέπουμε σίγουρα βάσει όλων των δηλώσεων είναι σαφή παθολογικά αίτια για τους τρεις θανάτους.