Περικλής Κονδυλάτος: «Για ανθρώπους που με έχουν βλάψει λέω “ναι μεν συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ”»
Νέα

Περικλής Κονδυλάτος: «Για ανθρώπους που με έχουν βλάψει λέω “ναι μεν συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ”»

Περικλής Κονδυλάτος: «Για ανθρώπους που με έχουν βλάψει λέω “ναι μεν συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ”»

Όσα είπε στο ΟΚ! για το Survivor, την Ανθή Σαλαγκούδη, τη Lady Gaga, τον Βασίλη Ζούλια και την παιδική του ηλικία

Ο Περικλής Κονδυλάτος μίλησε στον Γιώργο Πράσινο και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Ο σχεδιαστής μίλησε για τη συμμετοχή του στο Survivor και την Ανθή Σαλαγκούδη, τον άνθρωπο που είναι η οικογένειά του, την παιδική του ηλικία αλλά και τη στιγμή που η Lady Gaga που φόρεσε κοσμήματά του.

«Με το που βγήκα από το παιχνίδι και αφότου με πήγαν στο ξενοδοχείο, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να φάω διάφορα φαγητά, σε σημείο που να μην μπορώ άλλο. Μετά έκανα 15 φορές μπάνιο! Τη νύχτα ξύπνησα γύρω στις 30.0, βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτούσα προς τη ζούγκλα, αναπολώντας τους δύο μήνες που πέρασα εκεί» λέει.

Όσο για το τι σκοπεύει να κάνει με τη φήμη που απέκτησε, είπε:

«Σκοπεύω να κάνω αυτό που έκανα πάντοτε: Να ασχολούμαι με τη δουλειά μου, να κάνω όσο πιο ωραία κοσμήματα μπορώ, να δίνω χαρά μέσα από αυτά που δημιουργώ, να προσφέρω με τη στάση μου στους γύρω μου και να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία».

«Η Ανθή ήθελε διαρκώς να την νταντεύουμε»

Με την Ανθή είχαμε μια φιλική σχέση, όχι τόσο μεγάλη όμως, όπως μου την περιέγραψαν αργότερα. Δεν περνούσα ώρες μαζί της γιατί δεν υπήρξε κολλητή μου. Απλώς με στήριξε στην πρώτη ψηφοφορία, όταν βγήκε «η αγαπημένη του κοινού», και ψήφισε την Ελίζαμπεθ Ελέτσι –αντί για μένα– ώστε να είναι προτεινόμενη. Αυτό με έκανε να νιώσω ότι είχα κάποια ηθική υποχρέωση να της συμπαραστέκομαι. Από εκεί ξεκίνησε κάποιου είδους πιο στενή φιλία, αλλά δεν σημαίνει πως ήμασταν κολλητοί ή ότι δεν περνούσα χρόνο με τα άλλα παιδιά. Ωστόσο, η Ανθή έχει το κακό συνήθειο να είναι συνεχώς παραπονούμενη. Την ενοχλούσαν οι συνθήκες διαβίωσης, αλλά όλοι πεινούσαμε, όλοι ήμασταν βρόμικοι και εξαθλιωμένοι. Απλά η Ανθή ήθελε διαρκώς να την νταντεύουμε και να λέει το πρόβλημά της σε κάποιον. Αυτό άρχισε σιγά σιγά να γίνεται ασφυκτικό για μένα. Της είχα πει πολλές φορές –με συμβουλευτική διάθεση– ότι είναι εγωκεντρική και ότι ασχολείται με τον εαυτό της, σαν να μην υπάρχουν οι άλλοι. Αυτός
ήταν ο λόγος που σταμάτησε να μου μιλάει μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, έμοιαζε σαν να μην την ενδιαφέρει καθόλου το παιχνίδι, μου είχε πει ότι δεν έβρισκε κίνητρο για να είναι εκεί, σαν να ζητούσε να της το δώσω εγώ. Από την άλλη, ήταν περίεργο που όταν ήταν προτεινόμενη ένιωθε ριγμένη και απογοητευμένη!» λέει.

Το κεφάλαιο «Βασίλης Ζούλιας»

Ο πρώτος άνθρωπος που είδα όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Ζούλιας.

«Ο Βασίλης είναι οικογένειά μου. Είναι ο συνεργάτης μου, είναι ένα άτομο χωρίς το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου» λέει.

Όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος ο Βασίλης, στο παρελθόν πάλεψε με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και πλέον έχει βγει νικητής. Θα μπορούσε ο Περικλής Κονδυλάτος  να κάνει μαζί του στενή παρέα τότε;

«Όχι, δεν θα μπορούσα κάποιον που εκτιμώ και αγαπώ να τον βλέπω να αυτοκαταστρέφεται και να κάνω τον θεατή. Έχω πει σε διάφορους ανθρώπους γύρω μου με τάσεις αυτοκαταστροφής πως δεν μπορούν να με έχουν κοντά τους. Αρνούμαι να κάθομαι σιωπηλός θεατής και να συμβάλλω με την ανοχή μου στην καταστροφή τους. Η διαμαρτυρία μου εκφράζεται μέσω της αποχής μου».

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει πέσει στην παγίδα των καταχρήσεων.

«Υπήρξα τρομερά πειθαρχημένος στη ζωή μου από πάρα πολύ μικρός. Ίσως σε κάποιες φάσεις της ζωής μου δεν ήμουν προσεκτικός με το φαγητό».

«Η Lady Gaga φόρεσε δικό μου κόσμημα χωρίς να την πληρώσω»

Ιδιαίτερη ώθηση στην καριέρα του τού έδωσε και η Lady Gaga, όταν φόρεσε μια τιάρα του και ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram της.

«Όντως, ήταν πολύ σημαντικό που η Lady Gaga φόρεσε ένα δικό μου κόσμημα, και μάλιστα χωρίς να μεσολαβήσει πρακτορείο και χωρίς να την πληρώσω – γιατί ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι τα περισσότερα κοσμήματα που φοράνε οι σούπερ σταρ είναι συμφωνίες μέσα από πρακτορεία στα οποία οι σχεδιαστές
πληρώνουν χιλιάδες δολάρια. Αυτό δεν έγινε στην περίπτωσή μου. Της το έστειλα στο ξενοδοχείο και εκείνη το έβαλε αυτοβούλως. Επομένως, αυτό ήταν μια σημαντική κατάκτηση, διότι την κέρδισε η φαντασία και το ταλέντο μου».

Ο Περικλής Κονδυλάτος μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια οπότε και φάνηκε η καλλιτεχνική του κλίση.

«Ζωγράφιζα και με θεωρούσαν παιδί-θαύμα. Καλούσαν τη μητέρα μου στο σχολείο και της έλεγαν ότι έχω ιδιαίτερες ικανότητες και κλίση στα καλλιτεχνικά».

Δεν τα αναπολεί όμως και εξήγησε γιατί:

«Δεν αναπολώ ιδιαίτερα τα παιδικά μου χρόνια. Μεγάλωσα μεταξύ Αθήνας και Λευκάδας. Ο πατέρας μου είχε ξενοδοχείο στη Λευκάδα και μπορώ να πω ότι έζησα μια πολύ ιδιόρρυθμη παιδική ηλικία γιατί εν μέρει μεγάλωσα μέσα στο ξενοδοχείο. Από το Δημοτικό ακόμη δούλευα κανονικές βάρδιες. Η πρώτη μου δουλειά ήταν να κουβαλάω παγάκια στο υπαίθριο μπαρ του ξενοδοχείου».

«Έχω τρεις αδελφές, δύο από τον πρώτο γάμο του πατέρα μου και μία από τον γάμο με τη μητέρα μου. Είμαι πολύ δεμένος με τις αδελφές μου, τις αγαπώ πάρα πολύ, ίσως επειδή έζησαν σκληρά παιδικά χρόνια και δύσκολες καταστάσεις που ένας άλλος άνθρωπος δεν έχει ζήσει, τουλάχιστον στην παιδική του ηλικία. Ο πατέρας μας λειτούργησε πολύ εγωκεντρικά κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συνέπειες των πράξεών του να επηρεάσουν τις ζωές μας και να υποστούμε κάποιες τραυματικές εμπειρίες όλοι μας. Υπήρξε τρομερά εγωιστής, δεν λειτούργησε με βάση το καλό των παιδιών του, δεν διασφάλισε σε κάποιον από εμάς ήρεμα και ισορροπημένα παιδικά χρόνια. Αντίθετα, υπήρχε η αίσθηση ανασφάλειας μαζί του και νομίζω ότι όλοι μας νιώσαμε ότι εμείς ήμασταν οι ενήλικες και εκείνος το παιδί.

Με τους περισσότερους από εμάς η σχέση είναι από τυπική έως ανύπαρκτη. Η μητέρα μου ήταν σχετικά αποστασιοποιημένη από εκείνον, αλλά το γεγονός ότι είχε αποφασίσει να είναι μαζί του είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε εμείς αντιμέτωποι με εκείνον.

Το έχω αφήσει πίσω μου, αλλά, όπως λέω πάντοτε για ανθρώπους που με έχουν βλάψει, “ναι μεν συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ”».