Πέτρος Γαϊτάνος: “Τα θέματα της πίστης είναι υπέρλογα”
Νέα

Πέτρος Γαϊτάνος: “Τα θέματα της πίστης είναι υπέρλογα”

Πέτρος Γαϊτάνος: “Τα θέματα της πίστης είναι υπέρλογα”

Η δική του οπτική για το θέμα των μεταλήψεων

Το όνομά του έχει ταυτιστεί με την ερμηνεία θρησκευτικών ύμνων ενώ είναι γνωστός και για το βαθύ αίσθημα πίστης του στην Ορθοδοξία.

Ο λόγος για τον Πέτρο Γαϊτάνο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Μεσημέρι” και στον Γιώργο Λιάγκα, και πήρε θέση στον αμφίρροπο διάλογο απέναντι στην Εκκλησία και τη Θεία Κοινωνία.

“Για μένα υπάρχουν δύο ματιές. Υπάρχει η λογική της πίστης και η λογική της λογικής, δηλαδή η αντίληψη της πίστης και η λογική”.

“Αυτός, ο οποίος πιστεύει γνωρίζει ότι όλα τα πράγματα μες στην εκκλησία προσεγγίζονται και έχουν ως στόχο πράγματα τα οποία είναι υπέρλογα δηλαδή δεν εξηγούνται με τη λογική. Αυτός ο οποίος όμως δεν λειτουργεί με την έννοια της πίστης λειτουργεί με τη λογική του”.

“Εγώ ως πιστός ποτέ δεν πίστεψα ούτε θα πιστέψω ποτέ ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να είναι φορέας κάποιου νοσηρού πράγματος αλλά από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέπω και τη αδυναμία του ανθρώπου που δεν το προσεγγίζει με την πίστη, γιατί εγώ θέλω εγωιστικά όνοι να βλέπω τη δική μου πίστη”.

“Τα θέματα της πίστης είναι υπέρλογα δεν είμαι μόνο η Θεία Κοινωνία. Το κέντρο και ο στόχος του πιστού είναι η ανάσταση νεκρών. Όπως το ότι ο Θεός είναι Ένας με τρία πρόσωπα, ότι η Παναγία έφερε στον κόσμο τον Ιησού Χριστού, αλλά έμεινε αειπάρθενος. Είναι θέματα που φαίνονται παλαβά σε εισαγωγικά στα μάτια του άπιστου. Γι΄αυτό χρειάζεται κατανόηση από αυτόν που πιστεύει”, κατέληξε.

https://streamable.com/0rwz88