«Πλάνα με ουρά»: Η συγκινητική ιστορία του Τζάσμιν που έπασχε από κατάθλιψη και θεραπεύτηκε
Νέα

«Πλάνα με ουρά»: Η συγκινητική ιστορία του Τζάσμιν που έπασχε από κατάθλιψη και θεραπεύτηκε

«Πλάνα με ουρά»: Η συγκινητική ιστορία του Τζάσμιν που έπασχε από κατάθλιψη και θεραπεύτηκε

Η Εύα Δεστούνη περιγράφει πώς θεράπευσε το άλογό της

Η Εύα Δεστούνη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» και διηγήθηκε την συγκινητική ιστορία του Τζάσμιν, ενός αλόγου που είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του.

Κάποιες φορές η μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει κοντά αυτούς που πρέπει.

Όπως και στην περίπτωση της Εύας με τον Τζάσμιν, που στην κυριολεξία την διάλεξε και έκτοτε είναι αχώριστοι.

«Επισκεπτόμουν έναν ιππικό όμιλο και μέσα σε όλα τα άλογα ήταν και ο Τζάσμιν. Εγκαταλελειμμένος από τον ιδιοκτήτη του και κλεισμένο σε ένα box. Είχε κατάθλιψη αλλά είναι πολύ αξιοπρεπής και “ψώνιο”, του αρέσουν οι κάμερες. Σε μια περίοδο που ήμουν και εγώ περίεργα με την υγεία μου, με διάλεξε, δεν το διάλεξα. Με τράβηξε από το πουκάμισο.

Όσο καιρό ήμουν εκεί, ο ιδιοκτήτης δεν είχε έρθει ποτέ και παρέμεινε κλεισμένο σε ένα κουτί. Ζήτησα από τον ιδιοκτήτη του ιππικού ομίλου να έρθει σε επαφή μαζί του και πήρα την άδεια. Μια καλή φίλη μου έδωσε το τηλέφωνο ενός γητευτή αλόγων στην Αμερική. Μου έστειλε βίντεο από τον τρόπο που προσεγγίζει άλογα με κατάθλιψη και μπήκα σε αυτή τη διαδικασία.

Και έτσι θεραπευτήκαμε και πλέον είμαστε εδώ! Είναι φανταστικό ζώο και με έχει βοηθήσει και με τα άλλα άλογα. Έχουμε τέτοιο δέσιμο που οποιοδήποτε ιπποειδές έρχεται εδώ, δείχνει με τον τρόπο του ότι με έχει εμπιστευτεί. Έχει τύχει να κοιμηθούμε και μαζί στο box, ήταν πολύ προσεκτικός.

Ψηφίζουμε outsiders εδώ, είμαστε υπέρ τους! Δεν διαλέγουμε ένα ζώο, μας διαλέγουν. Είναι μεγάλη τιμή να σε διαλέξει ένα ζώο για προστάτη του, για leader του. Είναι πολύ συγκινητικό και το εισπράττω κάθε μέρα».