Πόπη Τσαπανίδου: Απάντησε για το περίφημο βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις της – «Ήμουν πολύ αληθινή τότε και εξακολουθώ να είμαι και σήμερα»
Νέα

Πόπη Τσαπανίδου: Απάντησε για το περίφημο βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις της – «Ήμουν πολύ αληθινή τότε και εξακολουθώ να είμαι και σήμερα»

Πόπη Τσαπανίδου: Απάντησε για το περίφημο βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις της – «Ήμουν πολύ αληθινή τότε και εξακολουθώ να είμαι και σήμερα»

Όσα είπε στο «Καλύτερα δε γίνεται»

Απαντήσεις έδωσε η Πόπη Τσαπανίδου στη Ναταλία Γερμανού για την απόφασή της να ολοκληρώσει την καριέρα της στη δημοσιογραφία και να πάρει τον δρόμο της πολιτικής, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλέον εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και για το βίντεο που κυκλοφόρησε μετά την ανακοίνωση της απόφασής της, με δηλώσεις της στις οποίες είχε τονίσει ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική.

«Ήταν η εποχή που είχα φύγει από την πρωινή ζώνη. Είχα πει ότι δεν θα ξανακάνω ποτέ και είχα σκοπό να αποτραβηχτώ και από τη δημοσιογραφία. Μετά, ήρθαν τα πάνω κάτω, άλλαξε όλη μου η ζωή και ξαναγύρισα στα δελτία ειδήσεω», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Εκείνο το βίντεο το χρησιμοποίησαν κάποιοι για να στοχεύσουν. Σίγουρα προβλημάτισε πολλούς. Τους προβληματισμούς όσων το είδαν τους σέβομαι και τους συμμερίζομαι. Αυτό που θέλω να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι έκανα τις δηλώσεις εκείνες γιατί τις πίστευα σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν είχα καμία πρόθεση να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο στη ζωή μου τότε κι έκανα μια δήλωση. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση και δεν στόχευα σε αυτό. Γι αυτό και όταν ήρθε η ξαφνική πρόσκληση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί μπήκα σε μια εσωτερική αναζήτηση.

Ήμουν πολύ αληθινή τότε και εξακολουθώ να είμαι και σήμερα. Υπηρέτησα τη δημοσιογραφία με έναν αντικειμενικό τρόπο και ήμουν πολύ αληθινή στους τηλεθεατές. Δεν δούλεψα ποτέ στη δημοσιογραφία για να την εξαργυρώσω με μια θέση στην πολιτική».

Οι λόγοι που την έκαναν να πει το «ναι» είναι τέσσερις!

«Η πρόταση ήρθε σε μία εποχή που εγώ ήμουν ψυχολογικά έτοιμη να την αντιμετωπίσω. Ήμουν σε αναπτυξιακό στάδιο που μπορούσα να το διαχειριστώ. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου και δεν είχα τον αγώνα επιβίωσης. Επίσης, ήρθε σε μια φάση να έχω την πολιτική ωριμότητα να μπορώ να καταλάβω ότι το αντέχω όλο αυτό το δύσκολο και την επίθεση που θα δεχτώ. Το 4ο είναι με την κατάσταση που βιώνουμε. Στην αντικειμενικότητα που υπηρέτησα πάρα πολύ πιστά στη ζωή μου, είχα προσωπικές ιδεολογίες και πεποιθήσεις που προσπαθούσα να μη δείξω. Οι απόψεις μου ήταν πάντα προοδευτικές. Ήμουν πολύ κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε και για τον τίτλο «μητέρα» που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση, όταν ανέλαβε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά μου. Δεν ήταν νουθεσία προς τον κόσμο. Είναι δομικό στοιχείο του εαυτού μου. Το κουβαλάω σαν μεγάλο παράσιμο και γι αυτό το προτάσσω».

«Έκανε πλήρη κύκλο η δημοσιογραφία για εμένα. Την αποχαιρετώ», κατέληξε.