Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή τους στην Oprah Winfrey
Νέα

Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή τους στην Oprah Winfrey

Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή τους στην Oprah Winfrey

Η όψη του νομίσματος που παρουσίασε η Δούκισσα και οι αντιδράσεις που προκάλεσε στη Βρετανία

Η πολυσυζητημένη συνέντευξη της Meghan Markle στην Oprah Winfrey είναι πλέον γεγονός και η Δούκισσα έδωσε τη δική της οπτική για το πώς βίωσε την είσοδό της στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, το περιβόητο Megxit αλλά και τη νέα ζωή στην Αμερική.

Παράλληλα κατηγόρησε το Παλάτι για ρατσισμό αλλά και για «δολοφονία χαρακτήρων» εις βάρος της.

Οι πρώτες αντιδράσεις των Βρετανών

Ακολουθεί μια επιλογή από αντιδράσεις σε μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Βίκη Φορντ, υφυπουργός αρμόδια για τα Παιδιά και τις Οικογένειες

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας», δήλωσε στο Sky News η Φορντ, αν και πρόσθεσε πως δεν είδε τη συνέντευξη στο CBS η οποία μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Republic, οργάνωση που αγωνίζεται για την κατάργηση της μοναρχίας

«Η μοναρχία μόλις επλήγη από την χειρότερη κρίση της από την παραίτηση του 1936. Είτε για το καλό της Βρετανίας είτε για το καλό των νεότερων μελών της βασιλικής οικογένειας αυτός ο σάπιος θεσμός πρέπει να φύγει».

Piers Morgan, Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής: «Αυτή η συνέντευξη συνιστά απολύτως μια επαίσχυντη προδοσία της Βασίλισσας και της Βασιλικής Οικογένειας. Τις περίμενα όλες αυτές τις άθλιες καταστροφικές ανοησίες, που εξυπηρετούν μόνον την ίδια, από την Μέγκαν Μαρκλ –αλλά για τον Χάρι, ότι θα την άφηνε να αποκαθηλώσει την οικογένειά του και την Μοναρχία κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι επαίσχυντο».

Serena Williams:«Η Meghan Markle, η ανιδιοτελής μου φίλη, ζει τη ζωή της -και ηγείται δίνοντας το παράδειγμα- με ενσυναίσθηση και συμπόνοια. Με διδάσκει καθημερινά τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά ευγενής. Τα λόγια της δείχνουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει βιώσει».

Πρωτοσέλιδο Daily Mail: «Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό»

Πρωτοσέλιδο Daily Mirror: «Ρωτούσαν πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του Άρτσι»

Μπερνίς Κινγκ, το τελευταίο παιδί του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

“Η βασιλεία δεν είναι ασπίδα από την καταστροφή και την απόγνωση του ρατσισμού”.

Νίνα Πάρκερ, Δημοσιογράφος του E!

«Ξέρετε γιατί οι μαύρες γυναίκες πιστεύουν την Meghan; Επειδή ξέρουμε ακριβώς πώς είναι αυτές οι μικροεπιθέσεις. Και πώς σε οδηγούν σιγά σιγά στην τρέλα».

Όλη η συνέντευξη του ζευγαριού στο CBS

Το περιστατικό με την Kate πριν από τον γάμο τους

H συνέντευξη ξεκίνησε με τα πλάνα του γάμου του ζευγαριού για να περάσει στις διευκρινίσεις της Oprah ότι δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτά που θα ρωτήσει, ότι η συνέντευξη έγινε σε φιλικό γειτονικό σπίτι και όχι του Δούκα και της Δούκισσας αλλά και ότι δεν πληρωθούν για αυτήν.

Ξεκινώντας από τον γάμο  της με τον Harry δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη βασιλική οικογένεια όταν τον γνώρισε αλλά και ότι ούτε τον γκούγλαρε για να δει ποιος είναι.

«Ήταν αδύνατο να κατανοήσω πώς θα ήταν σε καθημερινή βάση» είπε τονίζοντας ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από την εικόνα που έχει ο κόσμος για τη βασιλική οικογένεια.

Η Meghan διηγήθηκε πώς γνώρισε τη Βασίλισσα αλλά και πώς η δούκισσα Fergie την έμαθε μέσα σε πέντε λεπτά να υποκλίνεται προκειμένου να τηρήσει το πρωτόκολλο μπροστά  στην Ελισάβετ.

«Τη γνώρισα και έκανα πολύ βαθιά υπόκλιση. Μετά καθίσαμε και συζητήσαμε. Ήταν όμορφα και άνετα» είπε.

Η Meghan αποκάλυψε ότι τρεις μέρες πριν από το γάμο τους που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν παντρευτεί μυστικά με τον Harry και τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και πώς όλα ξεκίνησαν μετά τον γάμο, όπως η ιστορία που γράφτηκε ότι έκανε την Kate Middleton να κλάψει στον γάμο της.

«Το αντίστροφο συνέβη», δήλωσε. «Λίγες μέρες πριν από τον γάμο, αυτή (η Κέιτ) είχε αναστατωθεί με κάτι, το οποίο είχε σχέση, ναι, το θέμα ήταν σωστό σχετικά με τα φορέματα των κοριτσιών με τα λουλούδια, και με έκανε να κλάψω. Και πραγματικά με πλήγωσε», είπε.

Μάλιστα όπως δήλωσε, η Δούκισσα του Cambridge της πήγε λουλούδια και της έγραψε απολογητικό σημείωμα για το συμβάν.

“Ήταν μόλις είχαμε παντρευτεί και όλα άρχισαν πραγματικά να γίνονται χειρότερα και κατάλαβα ότι όχι μόνον εμένα δεν με προστάτευαν, αλλά ότι ήταν πρόθυμοι να πουν ψέματα για να προστατεύσουν άλλα μέλη της οικογένειας”, είπε.

https://streamable.com/sm7a68

Το χρώμα του μωρού της και οι σκέψεις περί αυτοκτονίας

Η Markle έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του ρατσισμού που θεωρεί ότι βίωσε ειδικά όταν απέκτησε παιδί.

«Η Βασίλισσα μου συμπεριφερόταν πάντα υπέροχα» είπε αρχικά.

Η Winfrey ρώτησε τη Markle τι είδους προστασία ζητούσε και δεν την έλαβε.«Έβγαιναν και διέψευδαν την πιο γελοία ιστορία. Όμως στο θέμα ότι έκανα την Κέιτ να κλάψει ήταν η απαρχή μιας δολοφονίας χαρακτήρα. Ήξεραν ότι είναι ψέματα. Και σκέφτηκα ότι αν δεν διαψεύδουν τέτοια τι θα κάνουμε; Τότε έλεγαν ότι δεν ήθελαν να γίνει πρίγκιπας ή πριγκίπισσα το μωρό που ερχόταν. Δεν ξέραμε ακόμα το φύλο. Και ότι δεν θα του παρείχαν ασφάλεια».

Τι εξήγηση της έδωσαν για αυτό; «Δεν υπάρχει εξήγηση. Άκουσα πολλά από τον Χάρι και από συζητήσεις». Μάλιστα η Markle επικαλέστηκε το διάταγμα του Γεωργίου που αναφέρει ότι τα εγγόνια της  Βασίλισσας γίνονται πρίγκιπες ή πριγκίπισσες και ότι θα άλλαζε το διάταγμα για να μην περιληφθεί ο γιος της σε αυτό.

«Τους μήνες που ήμουν έγκυος  υπήρχαν ανησυχίες για το πόσο σκούρο ίσως ήταν το δέρμα του μωρού όταν γεννιόταν» είπε η Δούκισσα αλλά αρνήθηκε να πει ποιος έκανε αυτή τη συζήτηση μαζί της.

«Θα ήταν καταστροφικό για το άτομο να το πω» ανέφερε.

Η Meghan ανέφερε ακόμη ότι έφτασε να κάνει σκέψεις αυτοκτονίας κάτω από την πίεση ότι ένιωθε ανεπιθύμητη και ότι αναγκάστηκε να το πει στον σύζυγό της παρά το ότι γνώριζε πόσες απώλειες έχει βιώσει και ο ίδιος.

«Δεν ήθελα να ζω πια και ήταν μια πολύ ξεκάθαρη και τρομακτική, συνεχής σκέψη μου. Θυμάμαι πώς με πήρε αγκαλιά. Πήγα στο Παλάτι και είπα ότι χρειάζομαι βοήθεια. Μου είπαν ότι δεν γινόταν. Θα φαινόταν άσχημο για το Παλάτι».

https://streamable.com/yjij15

Η Δούκισσα αναφέρθηκε στη δημόσια εμφάνισή της με τον Harry τη μέρα που του αποκάλυψε ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Όπως ανέφερε, ο σύζυγός  της  τής ζήτησε να μην πάει μαζί του και εκείνη αρνήθηκε γιατί δεν έπρεπε να μείνει μόνη.

Όπως λέει στη φωτογραφία της εκδήλωσης φαίνεται πόσο σφιχτά κρατάει το χέρι του για να κρατηθεί.

Η ίδια δήλωσε ότι έχασε πολλά και προκειμένου να χάσει και την ταυτότητά της και τότε αποφάσισε ότι θέλει άλλη ζωή.

Σε αυτό το σημείο της συνέντευξης εμφανίστηκε και ο Harry ο οποίος κατηγόρησε τη Daily Mail ότι πρόδωσε το γεγονός πως μετακόμισαν στον Καναδά με αποτέλεσμα να μην έχουν πια ασφάλεια μετά το Megxit και έτσι πήραν την απόφαση να μετοικήσουν στην Αμερική.

«Στράφηκα όπου μπορούσα για βοήθεια. Δεν τους αφήσαμε. Έβλεπα να επαναλαμβάνεται η ιστορία της μητέρας μου, πιο επικίνδυνα γιατί εδώ έχουμε και τη φυλή και τα social media» είπε.

https://streamable.com/hyb7dx

«Η γιαγιά μου είναι ο συνταγματάρχης μου»

Στην ερώτηση τι θα έλεγε η μητέρα του για τα γεγονότα αυτά, ο Χάρι είπε: “Νομίζω ότι θα αισθανόταν πολύ θυμωμένη με το πώς εξελίχθηκε αυτό και πολύ λυπημένη”.

Ο Harry πρόσθεσε ότι αισθάνεται «πολύ απογοητευμένος» από τον πατέρα του και συνέχισε: «Η οικογένειά μου κυριολεκτικά με απέκοψε οικονομικά».

Αρνήθηκε ότι έπληξε την γιαγιά του, την βασίλισσα Ελισσάβετ, με την απόφασή του να αποχωρήσει από την βασιλική ζωή, αλλά πρόσθεσε ότι ο πατέρας του σταμάτησε κάποια στιγμή να δέχεται τα τηλεφωνήματά του.

«Είχα τρεις συνομιλίες με τη γιαγιά μου και δύο συνομιλίες με τον πατέρα μου προτού σταματήσει να δέχεται τα τηλεφωνήματά μου. Και μετά είπε, μπορείς να τα κάνεις γραπτά όλα αυτά;».

«Έχω πλήρη επίγνωση της θέσης της οικογένειάς μου και πόσο φοβούνται μη στραφεί εναντίον τους ο κίτρινος Τύπος» είπε ο Harry κάνοντας λόγο για συμφωνία του Τύπου με το Παλάτι για να τους φερθούν σωστά.

«Δεν είχαμε πλάνο» δήλωσε ο Harry αναφερόμενος στις συμφωνίες με το Netflix και το Spotify και ότι προέκυψαν αφότου η οικογένειά του τον απέκλεισε οικονομικά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Δήλωσε όμως ότι η μητέρα του τον είχε εξασφαλίσει οικονομικά ακριβώς γιατί είχε προβλέψει  ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε.

«Πέρσι μίλησα περισσότερο με τη γιαγιά μου από όσο τα τελευταία χρόνια. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί της. Τη σέβομαι βαθιά. Είναι ο συνταγματάρχης μου άλλωστε» είπε.

https://streamable.com/l23d5g

Ο Harry ανέφερε πως ήδη πριν από τον γάμο τους υπήρχαν σημάδια ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα και πως αν είχαν στήριξη δεν θα είχαν φύγει από τη βασιλική οικογένεια.

«Δεν παραπονιέμαι, η ζωή μας είναι υπέροχη εδώ» είπε και ανέφερε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε και πως ο χρόνος τα γιατρεύει όλα.

Ο Harry είπε εξάλλου ότι η Meghan τον έσωσε από την εγκλωβισμένη βασιλική ζωή του. «Διαφωνώ, νομίζω ότι αυτός μας έσωσε όλους. Εσύ πήρες μια απόφαση που σίγουρα έσωσε τη ζωή μου», είπε η σύζυγός του.

https://streamable.com/ro3gp4

«Δεν αναφέρεται στη Βασιλισσα» ξεκαθαρίζει η Winfrey για το θέμα του ρατσισμού

Ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε ο σύζυγός της συμμετείχαν στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια των οποίων διατυπώθηκαν ανησυχίες σχετικά με το χρώμα του δέρματος του γιου που επρόκειτο να φέρει στον κόσμο η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, διαβεβαίωσε σήμερα η Όπρα Γουίνφρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν διευκρίνισε την ταυτότητα του προσώπου εκείνου που ανέφερε αυτό το θέμα, «όμως ήθελε να σιγουρευτεί πως γνωρίζω (…) ότι δεν ήταν ούτε η γιαγιά του ούτε ο παππούς του», δήλωσε η παρουσιάστρια της εκπομπής του CBS This Morning.

Η Μέγκαν Μαρκλ είπε πως ο σύζυγός της της είχε αποκαλύψει ότι ορισμένοι στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν σχετικά με το χρώμα του δέρματος που θα είχε το μωρό τους, όταν εκείνη ήταν έγκυος στον Άρτσι.

Μετά την προβολή χθες το βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον) των όσων σοκαριστικών εκμυστηρεύτηκε η δούκισσα του Σάσεξ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι, ολόκληρος ο κόσμος διερωτάται ποιος έκανε το ρατσιστικό αυτό σχόλιο αμαυρώνοντας την εικόνα της βασιλικής οικογένειας.