Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η αντισυμβατική γυναίκα που δεν παντρεύτηκε από επιλογή και δεν έγινε ποτέ βασίλισσα του θρόνου
Νέα

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η αντισυμβατική γυναίκα που δεν παντρεύτηκε από επιλογή και δεν έγινε ποτέ βασίλισσα του θρόνου

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η αντισυμβατική γυναίκα που δεν παντρεύτηκε από επιλογή και δεν έγινε ποτέ βασίλισσα του θρόνου

Η ζωή της μικρότερης αδελφής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Η Πριγκίπισσα Ειρήνη είναι ένα από τα πιο αντισυμβατικά πρόσωπα της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος που δεν παντρεύτηκε από επιλογή και δεν κατέκτησε ποτέ τον θρόνο.

Κάποτε φωτογραφίες της φιγουράριζαν σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής αλλά η μικρότερη αδερφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς της.

Στη αυτοβιογραφία της και σε μια σπάνια εξομολόγηση στο MEGA και στον Σταύρο Θεοδωράκη το 2007 μίλησε για όλους και για όλα. Για τη λάμψη των παιδικών χρόνων στα παλάτια, το δημοψήφισμα του 1974 που ανέτρεψε τους υπολογισμούς που έκανε, τη μάχη της με τον καρκίνο και τη φιλοσοφία της ζωής της.

«Δεν διαμαρτύρομαι που δεν έκανα παιδιά. Εγώ είμαι επαναστάτρια και ενδιαφερόμουν πάντοτε για πολλά πράγματα. Αν είχα κάνει παιδί, θα τα είχα αφήσει όλα. Επιπλέον, για να είχα γνωρίσει έναν σύζυγο, θα έπρεπε να είναι ‘’Άγιος’’, κανείς δεν θα μπορούσε να με αντέξει», είχε δηλώσει η πριγκίπισσα.

Το 1984, στα 42 της χρόνια σε ένα ταξίδι στην Ινδία, οι εικόνες που βλέπει γυρίζουν μέσα της ένα διακόπτη. Η προσφορά και η μάχη ενάντια στη φτώχεια δεν γίνεται απλά προτεραιότητα αλλά σκοπός της ζωής της.

Μεταφέρει αγελάδες από την Γερμανία, την Ισπανία και την Ολλανδία. Σώζει ζωές και βραβεύεται. Με τη φιλανθρωπική της δράση να επεκτείνεται στην Αλβανία και τη Νότια Αφρική που είχε γεννηθεί το μακρινό 1942. Όταν οι γονείς της, βρίσκονταν μακριά από την κατεχόμενη Ελλάδα.

«Το να ανήκεις σε βασιλική οικογένεια δεν σημαίνει ότι είσαι ψηλότερα ή χαμηλότερα από κανέναν, είναι ένα επάγγελμα, όπως είναι του μουσικού ή του γιατρού, είναι η δουλειά μας. Ανήκω σε μια οικογένεια βασιλέων, όπως κάποιος μπορεί να ανήκει σε μια οικογένεια μουσικών. Εγώ είμαι πριγκίπισσα, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να καθαρίσω ένα μπάνιο», είχε πει.

Από τη λάμψη των πρωτοσέλιδων και των εξωφύλλων κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60, στα χρόνια της σκιάς και της δύσκολης μάχης με τον καρκίνο.

«Φοβόμουν ότι θα γινόμουν φαλακρή. Βρήκα κάποιες καταπληκτικές σκόνες για ανθρώπους που έχουν φαλάκρα, τις βάζεις και καλύπτεις τα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν μαλλιά. Ορισμένες φορές φορούσα έναν κότσο ψεύτικο, στερεωμένο με τσιμπιδάκια, ένα καλοκαίρι στην Πάλμα όμως έφυγε από τη θέση του και έπεσε και δεν μπορούσα πλέον να τον χρησιμοποιώ. Έτσι αποφάσισα να κουρέψω κοντά τα μαλλιά μου».