«Προσωπικά»: Αυτοί θα είναι οι πρώτοι καλεσμένοι της Έλενας Κατρίτση
Νέα

«Προσωπικά»: Αυτοί θα είναι οι πρώτοι καλεσμένοι της Έλενας Κατρίτση

«Προσωπικά»: Αυτοί θα είναι οι πρώτοι καλεσμένοι της Έλενας Κατρίτση

Πρεμιέρα σε νέα ώρα και μέρα

Σε νέα μέρα και ώρα επιστρέφει η εκπομπή «Προσωπικά», με την Έλενα Κατρίτση, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στις 16:00, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.

Την προηγούμενη σεζόν η εκπομπή προβαλλόταν κάθε Παρασκευή στις 23.00, ζώνη που πλέον προβάλλεται η εκπομπή του Κωστή Μαραβέγια.

Η παρουσιάστρια επιστρέφει σε μία γνώριμη ζώνη καθώς η εκπομπή της αρχικά προβαλλόταν Κυριακή.

Καλεσμένοι στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν είναι ο Κώστας και ο Αλέξανδρος Χατζής, οι οποίοι διηγούνται, αναπολούν, ερμηνεύουν, συγκινούνται, σε μια εξαιρετικά έντονη και φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Ο Κώστας Χατζής, από τους πρωτοπόρους και κορυφαίους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι, είναι ο καλλιτέχνης που ουσιαστικά επέβαλε τον συνδυασμό κιθάρας-φωνής και αυτό το είδος της μπαλάντας πριν από 65 χρόνια. Από τότε, γενιές τραγουδοποιών βάδισαν στα δικά του χνάρια.

Μιλώντας για τον γιο του Αλέξανδρο, ο Κώστας Χατζής τόνισε ότι είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, που αν και έχουν την ίδια χροιά, η φωνή του έχει πολύ καλύτερη ποιότητα.

Παρ’ όλα αυτά, εκείνος αναγκάστηκε πριν από δέκα χρόνια να μετακομίσει στη Γερμανία όπου, αν και συνεχίζει να ασχολείται με τη σύνθεση, την ερμηνεία, τις διασκευές παλαιότερων τραγουδιών και συμμετέχει σε φεστιβάλ, η κύρια δουλειά του δεν έχει καμιά σχέση με τη μουσική.

Ο μεγάλος τραγουδιστής μίλησε και για την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου στη Βόρεια Εύβοια που έκανε μεγάλο κακό σε πολλούς ανθρώπους. Ανάμεσα στα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς ήταν και του Κώστα Χατζή.

Ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις από τα ευτυχισμένα χρόνια που έζησε η οικογένεια εκεί, κυρίως από την εποχή που είχαν εγκατασταθεί μόνιμα.

Τις εικόνες της απόλυτης καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά κατέγραψε στον φακό ο Αλέξανδρος, τις ημέρες που βρισκόταν στην Ελλάδα.

https://streamable.com/t18ioj