Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: “Είμαι παλαιάς κοπής αρσενικό με όλα τα καλά και τα κακά του”
Νέα

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: “Είμαι παλαιάς κοπής αρσενικό με όλα τα καλά και τα κακά του”

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: “Είμαι παλαιάς κοπής αρσενικό με όλα τα καλά και τα κακά του”

"Τα κομμάτια της προσωπικής μου ζωής είναι δικά μου και οφείλω να τα προστατεύω"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ήταν καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στα “Μεσάνυχτα”.

“Είχα τη δυνατότητα να πάω στην Αγγλία επειδή η μισή μου οικογένεια ήταν εκεί. Έτσι μου πρότειναν να σπουδάσω κάτι ασυνήθιστο. Πήγα να σπουδάσω computing and business. Κάπως το πάλεψα αλλά είχα τη γιαγιά μου που στα μέσα της σεζόν μου είπε για μια οντισιόν στο Μάντσεστερ” είπε εξηγώντας πώς έκανε την πρώτη επαφή με το θέατρο.

https://streamable.com/emswln

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι δεν ήταν σε καμία δουλειά χαρούμενος και προσπαθούσε να αποδείξει ότι ήταν κατάλληλος ενώ μόνο στην υποκριτική αισθανόταν ο εαυτός του.

Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Ζήτησε όμως τη συμβουλή του Κώστα Κουτσομύτη που ζούσε κοντά στο σπίτι του και εκείνος του έδωσε κατευθύνσεις για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις σε δραματική σχολή.

“Οι γονείς μου αγαπιούνται πάρα πολύ παρόλο που έχουν χωρίσει και νιώθω πολύ τυχερός” είπε για το διαζύγιο των γονιών του.

“Στην αρχή της πανδημίας δεν πήρα πολύ σοβαρά τον κορονοϊό” είπε και εξήγησε πώς βίωσε τη μέρα που έκλεισε το θέατρο λόγω του lockdown.

https://streamable.com/ge4nuj

O ηθοποιός αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή την οποία προστατεύει.

“‘Ετερος εγώ” είπε με χιούμορ. “Δεν αυτοπεριορίζομαι καμιά φορά καταπιέζομαι αλλά είναι δικό μου κομμάτι. Θέλω να τους προστατεύω όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Τα κομμάτια της προσωπικής μου ζωής είναι δικά μου και οφείλω να τα προστατεύω. Εκτός αν για κάποιον λόγο για κάτι που θέλοντας και μη θα βγει θα το πεις, δεν θα το κρύψεις”.

https://streamable.com/azp1gh

Ο ηθοποιός μίλησε και για την τραγική απώλεια του φίλου του στα 24 του από τροχαίο.

“Ήταν Μάιος του 2002. Ήταν η πρώτη μου άδεια στον στρατό. Βγήκα από τον στρατό και την επόμενη μέρα το έμαθα από τον ξάδερφό του”.

“Ήταν κάτι που με ξύπνησε. Ήταν τεράστιο χτύπημα. Δεν παίρνω τίποτα δεδομένο. Ήταν τεράστιο χαστούκι” είπε.

Άλλη κομβική στιγμή στη ζωή του ήταν όσο γύριζε την ταινία “Ευτυχία”. “Έφυγα από το γύρισμα της ‘Ευτυχίας’ και είπα κάτι δεν κάνω σωστά, και πρέπει να το φτιάξω”.

Πέρασε όμως και άλλες περιπέτειες μέσα στο θέατρο που το σώμα του του έδινε σημάδια.

“Η περιπέτεια με το λουμπάγκο με έκανε να σκεφτώ λίγο παραπάνω τον εαυτό μου”.

https://streamable.com/faux26

Ο Πυγμαλίων μίλησε για τον ελεύθερό του χρόνο που του αρέσει να βλέπει θέατρο και να κάνει ταξίδια με τη μηχανή του που όμως τον φοβίζει παρόλο που όπως είπε έχει κάνει “κανιβαλισμούς”.

“Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η βία γιατί ξέρω ότι την έχω μέσα μου και μπορώ να ασκήσω βία και εγώ. Δεν το έχω κάνει. Βλέπω κάτι και θυμώνω και ασυναίσθητα το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να ανταποδώσεις”.

“Προτιμώ τους ιππότες από τους αλήτες. Είμαι παλαιάς κοπής αρσενικό με όλα τα καλά και τα κακά του. Μεγαλώνοντας αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι όλα είναι τραγικά μάταια. Εγώ είμαι ο δύσκολος στις σχέσεις”, ομολογεί.

https://streamable.com/6fnx84