Ρένος Χαραλαμπίδης: Το θαύμα της γέννησής του, η επιλογή να μην κάνει οικογένεια και το πάθος του
Νέα

Ρένος Χαραλαμπίδης: Το θαύμα της γέννησής του, η επιλογή να μην κάνει οικογένεια και το πάθος του

Ρένος Χαραλαμπίδης: Το θαύμα της γέννησής του, η επιλογή να μην κάνει οικογένεια και το πάθος του

Η ιστορία του ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει μεγάλο ενδιαφέρον

«Είμαι ένας φιλόδοξος ηθοποιός. Θέλω να βλέπω τον θαυμασμό των ανθρώπων για τα πράγματα που κουράστηκα να κάνω», είπε αφοπλιστικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2Night Show.

Όλοι τον λένε «βαψομαλλιά», όπως δεν έχει βάψει ποτέ τα μαλλιά του και έχει φτάσει στην ηλικία των 50 ετών.

«Δεν παντρεύτηκα ποτέ. Με απασχόλησε κι εμένα και είναι ένα αίνιγμα γιατί είμαι ένας άνθρωπος συντροφικός, της συμβίωσης και ανεκτικός. Το παράκανα με τη δουλειά νομίζω. Έδωσα τόσο πολύ ενέργεια, είχα τόσο πολύ ανάγκη να χτίσω τη ζωή μου με αυτόν τον τρόπο που δεν έδειξα το απαραίτητο ενδιαφέρον. Είχα σχέσεις και είμαι πολύ περήφανος για τη ζωή τους και μετά από μένα. Κάποτε μια πρώην μου είχε πει ευχαριστώ για τα χτυπήματα που έριξα στον ναρκισσισμό της. Όταν τις βλέπω με τις οικογένειές τους νιώθω μια επιβράβευση, ότι δεν τους έκανα ζημιά. Είμαι βαθιά μοναχικός άνθρωπος και στα σχέδιά μου είναι να παραμείνω. Κάπου όμως τα αφήνω και στον Θεό», δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν έχω νιώσει την ανάγκη να γίνω πατέρας. Και να την ένιωθα δεν θα γινόμουν. Θέλω να γίνω υπεύθυνος πατέρας, όχι ένας δότης σπέρματος. Δεν είναι σκύλος ο διάδοχος. Καμιά φορά με τρόμαξε ο έρωτας. Όταν είδα φιλικά ζευγάρια να πρέπει να μπω στη μέση για να μην παίξουν ξύλο μπροστά στα παιδιά τους. Με τρόμαξε η ανωριμότητα και των γυναικών και των ανδρών και της κοινωνίας. Υπάρχει ρατσισμός με όσους δεν έχουν παντρευτεί, ότι κάτι δεν πάει καλά στα μυαλά τους. Δεν παντρεύτηκα επειδή είμαι υπεύθυνος».

Αυτό που συμβουλεύει τις φίλες του να κοιτάζουν σε έναν άνδρα είναι πώς τα πάει με την εφορία και τις υποχρεώσεις του με το κράτος. «Αυτό δείχνει πολλά για την προσωπικότητά μας».

Το θαύμα

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένα θαύμα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου που όταν ήταν μικρός ντρεπόταν όταν το άκουγε γιατί φοβόταν ότι θα πουν ότι οι γονείς του είναι οπισθοδρομικοί.

«Οι γονείς μου με έκαναν μετά από 14 χρόνια γάμου. Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί όσο κι αν προσπάθησαν. Είχαν πει στη μητέρα μου ότι δεν θα κάνει παιδί ποτέ. Πολλές φορές ένιωθα αμηχανία που οι γονείς μου το απόδωσαν σε θαύμα. Αλλά αφού έγινα 50 αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου. Η μικρή μου ιστορία έχει ως εξής. Ο πατέρας μου ήταν κηπουρός και η μητέρα μου καθαρίστρια στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Τότε έκανε παρέα με άλλες κοπέλες που της είπαν για την Αγία Ειρήνη ότι κάνει θαύμα στις στείρες γυναίκες. Κάποια στιγμή ένα μεσημέρι που κοιμήθηκε είδε όνειρο μια γυναίκα μαυροφορεμένη, χαμογελαστή έξω από ένα κάστρο να της λέει εμένα ψάχνεις έλα να με βρεις. Υπέθεσε ότι είναι εκείνη και πήγαν με τον πατέρα μου. Εκεί υπάρχει μια διαδικασία δύσκολη ψυχικά για μια γυναίκα που κάνει τάμα. Είναι μεγάλη ψυχική οδύνη. Και μετά δεν έγινε τίποτα ώσπου ξέχασε μέχρι και το τάμα. Τότε άρχισε να φουσκώνει και της είπαν ότι είναι ανεμογκάστρι. Όταν έδωσα σημεία της πραγματικής μου παρουσίας έπεσε σοκ στην ιατρική κοινότητα. Γεννήθηκα με καισαρική και πιστεύει η μητέρα μου ότι αυτό έγινε για να μην πουν ότι υιοθετήθηκα».

Ο Ρένος δεν μετάνιωσε στιγμή που ασχολήθηκε με την πολιτική, ενώ βασικό του τακτ είναι η ευγένεια. «Η προσωπική μου ζωή έμεινε προσωπική. Είμαι φιλόδοξος και θέλω να ασχολείστε με το έργο μου όχι με εμένα. Δεν θα ενδιέφερε η προσωπική μου ζωή το κοινό. Μου αρέσουν οι ηθοποιοί παλαιάς κοπής που έχουν ένα αίνιγμα, δεν ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους. Όπως και στον έρωτα».

Το μόνο πάθος που έχει είναι το σινεμά. «Έχασα λεφτά εκεί. Δεν έβγαλα από καμία ταινία. Ότι έβγαζα από την τηλεόραση τα πέταγα στις ταινίες».

Υπήρξε ευάλωτος στην κριτική και τώρα κατηγορεί τον εαυτό του γι αυτό. «Ήμουν καθαρός μ…κας. Μετανιώνω που πήρα σοβαρά τους έρωτες. Αν ξαναζούσα θα έκανα λιγότερο σεξ και θα χόρευα περισσότερο».

https://streamable.com/1iwsjw

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μίλησε για τη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» και τόνισε ότι τον δυσκόλεψε πολύ για να πιάσει τον ρόλο, γιατί είναι πολυδιάστατος.

https://streamable.com/rraur6