Ρούλα Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε η γιατρός που πήγε πρώτη στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας – «Περίμενα να βγει ουρλιάζοντας, να φωνάζει»
Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε η γιατρός που πήγε πρώτη στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας – «Περίμενα να βγει ουρλιάζοντας, να φωνάζει»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε η γιατρός που πήγε πρώτη στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας – «Περίμενα να βγει ουρλιάζοντας, να φωνάζει»

Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η σημερινή ακρόαση στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε πυρά έξω από το δικαστήριο κατά του αναισθησιολόγου Χασαπόπουλου, μία ημέρα μετά την κατάθεση του.

Τον καθιστά υπεύθυνο για την τετραπληγία της τότε 8χρονης Τζωρτζίνας γιατί όπως λέει, ο εν λόγω αναισθησιολόγος απουσίαζε από το νοσοκομείο και όταν πια επέστρεψε στο πόστο του ήταν πια αργά.

«Τα πρώτα 10 λεπτά που απουσίαζε ο Χασαπόπουλος και προσπαθούσαν να τον καλύψουν οι συνάδελφοι του με απλές συμπιέσεις και όχι διασωλήνωση. Το παιδί ήταν ήδη τετραπληγικό στα 10 λεπτά», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Εντός δικαστικής αιθούσης τώρα, κατέθετε σήμερα η παιδίατρος του Καραμανδάνειου που είχε την ημέρα της ανακοπής εφημερία κι ήταν εκείνη μάλιστα που είδε την μικρή Τζωρτζίνα χωρίς το ρινικό οξυγόνο, αν και έπρεπε να το φορά 24 ώρες το 24ωρο.

Μάρτυρας: Πήγα του σκοτωμού, τρέχοντας και αντίκρισα το παιδί στο μέσο του κρεβατιού χωρίς το ρινικό οξυγόνο. Το οξύμετρο δεν είχε ανταπόκριση. Ρώτησα τη μητέρα πώς έφτασε το παιδί στην κατάσταση αυτή. Μου είπε πως σηκώθηκε, έβγαλε μια κραυγή, γούρλωσε τα μάτια κι έκανε τινάγματα άκρων.
Πρόεδρος: Τι σημαίνει ότι δεν είχε ρινικό οξυγόνο;
Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι έλειπε όλο από το κεφαλάκι του παιδιού. Θυμάμαι να το ψάχνω γιατί το πρώτο που ήθελα να κάνω ήταν να βάλω οξυγόνο.

Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην γιατρό ήταν η αντίδραση της μητέρας που ήταν όπως λέει κατά τι πιο ψύχραιμη από τη νοσηλεύτρια.

Μάρτυρας: Στις 11 Απριλίου στις 7 το απόγευμα ενώ βρισκόμουν στο Γραφειο των γιατρών. Χτύπησε την πόρτα η μητέρα της Τζωρτζίνας και λέει «Ελάτε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο». Μαζί με την ειδικευόμενη φύγαμε για το δωμάτιο αρχικά με αργά βήματα. Όμως η νοσηλεύτρια μας άρχισε να φωνάζει «τρέξτε γρήγορα». Και τρέξαμε.

Εισαγγελέας: Η κατηγορούμενη αρνείται ότι ήρθε στο γραφείο να σας ειδοποιήσει.

Μάρτυρας: Ήμουν στο γραφείο, είμαι σίγουρη.

Εισαγγελέας: Η μητέρα σας λέει «ελάτε σφυρίζει το οξύμετρο» ενώ η νοσηλεύτρια φωνάζει «ελάτε γρήγορα το παιδί είναι νεκρό!». Η μητέρα δεν κατάλαβε την κατάσταση;

Μάρτυρας: Αν με ρωτάτε, εγώ θα περίμενα να βγει φωνάζοντας. Να ουρλιάζει, όπως κάνουν άλλοι γονείς για πιο απλά πράγματα. Για εμάς ήταν ανεξήγητο αυτό. Ήταν αιφνίδιο και μη αναμενόμενο. Το παιδί δεν είχε κανένα από τα συμπτώματα. Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση, νεκρό! Ποτέ! Ποτέ!

Την ώρα που οι γιατροί μιλούν για μια ψύχραιμη μητέρα που ειδοποιεί μάλλον νωχελικά τους γιατρούς για την ανακοπή της κόρης της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται σθεναρά πως εκείνη τους ειδοποίησε. Κάτι άλλωστε που είχε υπερτονίσει από την πρώτη κιόλας κατάθεση.

«Επιμένω ότι εγώ εκείνη την ημέρα δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών. Η νοσηλεύτρια ειδοποίησε τους γιατρούς για να επιληφθούν της κατάστασης», ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Άλλα όμως φαίνεται πως υποστήριξε στην πρώτη και μοναδική τηλεοπτική της συνέντευξη στον Φεβρουάριο του 22 όταν εξιστορούσε το πώς η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη ανακοπή.

«Και ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Κι εγώ είμαι πανικόβλητη. Βγαίνω φωνάζω τους γιατρούς. Για καλή μου τύχη ήταν στο διάδρομο εκείνη την στιγμή. Κι έρχονται κατευθείαν», είχε αναφέρει.

Στην συνέχεια θα εκθειάσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών οι οποίοι επί 55 λεπτά κάνουν ανάνηψη και τελικά την επαναφέρουν στη ζωή. Αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια ανάνηψης, ο συνήγορος υπεράσπισης θα τη σχολιάσει δύο χρόνια αργότερα μάλλον σκωπτικά λέγοντας ότι «λέγανε ότι κάνανε ένα θαύμα. Δεν κάνανε κανένα θαύμα. Προσπαθούσε να σώσει το κεφάλι του όπως και όλοι οι συνάδελφοι του».

Η παιδίατρος του Καραμανδάνειου τόνισε κατά την κατάθεση της πως αυτό το αιφνίδιο επεισόδιο της κατά τα άλλα υγιέστατης Τζωρτζίνας δεν το είχε ξαναζήσει στην πολυετή καριέρα της.

Πηγή κειμένου: megatv.com