Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα «καυτά» ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει σχετικά με την κεταμίνη και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο
Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα «καυτά» ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει σχετικά με την κεταμίνη και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα «καυτά» ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει σχετικά με την κεταμίνη και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή της με την θανατηφόρα ουσία

Το βούλευμα που οδήγησε την Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη είναι σαφές, η 9χρονη Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε με κεταμίνη.

Χωρίς όμως καθ’ ομολογίαν δράστη ή έστω αυτόπτη μάρτυρα, η δικαστική διαμάχη εξελίσσεται σε θρίλερ, με τους γιατρούς να λένε «Ουδέποτε χορηγήσαμε κεταμίνη στο παιδί» και την 34χρονη κατηγορούμενη να απαντά «Την κεταμίνη την χορήγησαν οι γιατροί. Την μπέρδεψαν με το ροκουρόνιο».

Σε αυτούς τους δύο μήνες από τότε δηλαδή που άρχισε η δίκη, έχουν καταθέσει 14 γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο, ο Ανδρέας Ηλιάδης και η Αγγελική Καρατζά από το Ρίο αλλά και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε για την κατηγορούμενη ότι σκότωσε την Τζωρτζίνα γιατί ήθελε να με εκδικηθεί.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, που πλέον προσπαθεί να αλλάξει σελίδα στη ζωή του με νέα δουλειά και μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα, επανέλαβε από το βήμα του μάρτυρα ότι το κίνητρο που ώθησε την Πισπιρίγκου αρχικά να αποπειραθεί και εν συνεχεία να σκοτώσει την κόρη τους ήταν για να τον εκδικηθεί καθώς και τις δύο φορές της είχε ανακοινώσει πως θα εγκατέλειπε τη συζυγική τους στέγη.

«Αυτό μύθευμα, αυτό το αφήγημα που κατασκευάστηκε από εκπομπές ότι δήθεν αυτός ο μόσχος σιτευτός είναι η αιτία που η γυναίκα αυτή σκότωσε τα παιδιά της. Αυτό αναιρέθηκε από την προηγούμενη δικάσιμο», είχε δηλώσει στις 17/01/2023 ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη και πως η ανακοπή δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα.

«Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον αναρωτιόμασταν “γιατί, τι έγινε;” Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος. Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις… Στη μικρή τουλάχιστον μέχρι τις 9/4 δεν υπήρχε καμία αιτία», σημείωσε παιδίατρος.

Κι ενώ οι υγειονομικοί δια του αποκλεισμού «δείχνουν» τη Πισπιρίγκου εκείνη αντικρούει τις κατηγορίες προτάσσοντας το ιατρικό λάθος, ότι δηλαδή οι γιατροί χορήγησαν κατά λάθος τη δόση κεταμίνης που σκότωσε την Τζωρτζίνα.

Η κατηγορούμενη υποστηρίζει πως έμαθε την κεταμίνη εκ των υστέρων από την τηλεόραση και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αν και στο προσκεφάλι της μικρής στο νοσοκομείο υπήρχε αναρτημένο χαρτί με τα φάρμακα έκτακτης ανάγκης με τις δοσολογίες τους, όπου μεταξύ αυτών υπήρχε και η κεταμίνη.

Στην συνέχεια της δίκης μάλιστα, η κατηγορούμενη αναμένεται να ερωτηθεί από την έδρα γιατί λίγες μέρες πριν επέλθει ο θάνατος της Τζωρτζίνας αναζητούσε στο διαδίκτυο «ουσίες που σκοτώνουν».