Σία Κοσιώνη: “Εγώ δεν κυκλοφορώ με θωρακισμένα οχήματα, πηγαίνω σούπερ μάρκετ, μιλάω με τον κόσμο”
Νέα

Σία Κοσιώνη: “Εγώ δεν κυκλοφορώ με θωρακισμένα οχήματα, πηγαίνω σούπερ μάρκετ, μιλάω με τον κόσμο”

Σία Κοσιώνη: “Εγώ δεν κυκλοφορώ με θωρακισμένα οχήματα, πηγαίνω σούπερ μάρκετ, μιλάω με τον κόσμο”

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ σε μια σπάνια εξομολόγηση

Στο Andro.gr και τη Μία Κόλλια μίλησε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Σία Κοσιώνη.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη ζωή της μετά την έλευση του γιου της αλλά και τη σχέση της με τον σύζυγό της, Κώστα Μπακογιάννη.

Πόσο την άλλαξε το παιδί που απέκτησε;

“Πολύ. Έχω επανακαθορίσει πράγματα, έχω επανακαθοριστεί η ίδια ως ύπαρξη. Ένα παιδί έρχεται και σου θυμίζει ότι δεν είσαι εσύ η αρχή, η μέση και το τέλος, είναι κάποιος άλλος -το παιδί, που είναι κομμάτι σου. Δεν βλέπω πλέον μόνο μέσα από τα δικά μου τα μάτια, βλέπω μέσα από τέσσερα μάτια -τα δικά μου και του γιου μου. Έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές μου. Παλιά είχα μια ζωή όπου δούλευα διαρκώς, στο μυαλό μου ήταν μόνο η δουλειά μου, όποτε ήθελα, έπαιρνα το διαβατήριό μου κι έφευγα… Ξαφνικά έρχεται ένα παιδί και τα βάζει όλα σε μια νέα βάση, σε προγραμματίζει διαφορετικά.

Με έκανε πιο χαρούμενη, με έμαθε να χαίρομαι πράγματα, να απολαμβάνω. Να νιώθω αυτή την αυθεντική χαρά που σου μεταδίδει όταν γελάει με κάτι και γελάς κι εσύ -κάτι το οποίο είναι ανεκτίμητο. Ποτέ δεν έχω γελάσει τόσο πολύ στη ζωή μου όσο αυτά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Δεν προσπερνώ τίποτα επειδή με παρασύρει ο ρυθμός της καθημερινότητάς μου”.

“Προσπαθώ λοιπόν πάρα πολύ να μην τον επιβαρύνω με τα δικά μου απωθημένα ή των δικών μου. Από την άλλη, όμως, θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να του περάσουμε κάποιες αξίες. Το να λες ευχαριστώ δεν είναι ένα μαμαδίστικο πράγμα, ο άνθρωπος πρέπει να ξέρει να λέει ευχαριστώ με την έννοια του να μάθει να εκτιμάει. Να μάθει ότι όλα είναι προϊόν ενός κόπου. Να μάθει να έχει ευγνωμοσύνη, γιατί τα πράγματα δεν χαρίζονται αλλά πρέπει να τα κερδίζει και να χαίρεται που τα έχει. Να μάθει να λέει συγγνώμη και να το νιώθει. Σε αυτές τις αρχές θέλω να είμαι πολύ προσεκτική. Κι επειδή σε ένα παιδί δεν μπορείς να κάνεις μάθημα αλλά σε μιμείται, προσπαθώ να τα κάνω εγώ, για να τα βλέπει από μένα”, συμπληρώνει.

“Στη δημοσιότητα εκπαιδεύεσαι”

Πόσο την έχει επηρεάσει η έκθεσή της στα φώτα της δημοσιότητας;

“Γενικώς είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να προχωρούν τα πράγματα, που δεν σταματάει, που δεν ησυχάζει. Μικρή, έπρεπε να τελειώσω τα μαθήματά μου για να πάω να παίξω, έπρεπε να έχω τελειώσει τις υποχρεώσεις μου, για να περάσω στο κομμάτι της ευχαρίστησης. Όταν σπούδαζα, ήθελα παράλληλα να δουλεύω, να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη, να βοηθάω τους γονείς μου. Ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, γιατί μου άρεσε πολύ, αλλά το κομμάτι της έκθεσης δεν νομίζω ότι το έχει κάποιος έμφυτο, ήμουν απλώς εξωστρεφής.

Δεν ήμουν ένα κλειστό και συνεσταλμένο παιδί, αλλά το κομμάτι της δημοσιότητας που υπάρχει σήμερα στη ζωή μου είναι κάτι στο οποίο εκπαιδεύεσαι. Είμαι στην τηλεόραση εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, από τα 26 μου. Είναι συγκινητικό να μου λένε στο δρόμο διάφοροι άνθρωποι ότι έχω γίνει κομμάτι της οικογένειάς τους”.

Έχει δεχτεί επιθέσεις;

“Όχι ιδιαίτερα, πολύ σπάνια. Μου έχουν κάνει κριτική αλλά με πολύ άνετο τρόπο. Είναι και πώς θα το δεχτείς εσύ. Εγώ δεν κυκλοφορώ με θωρακισμένα οχήματα, ασφάλειες κ.λπ., κυκλοφορώ κανονικά στον δρόμο, με τα αθλητικά και τα τζιν μου, πηγαίνω σούπερ μάρκετ, μιλάω με τον κόσμο, επομένως ακόμη κι αν κάποιος θέλει να διαφωνήσει μαζί μου, βλέπει απέναντί του έναν άνθρωπο κανονικό, με τον οποίο μπορεί να συζητήσει. Δεν έχει τύχει πάντως ποτέ να αντιμετωπίσω επιθετικές συμπεριφορές”.

“Είμαστε δυο κανονικοί άνθρωποι”

Όσο για τον σύζυγό της, που είναι εξίσου προβεβλημένος, λέει:

“Είμαστε δύο κανονικοί άνθρωποι – δεν υπάρχει το στοιχείο της έπαρσης, του κρυφτού ή της απόστασης από τον κόσμο. Και αυτό μάλιστα είναι και ένα στοιχείο που εκτιμάει ο ένας στον άλλον. Είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας, μπορεί να κάνουμε και οι δύο δουλειές που μας καθιστούν πιο εκτεθειμένους σε πολλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αιωρούμαστε πάνω από τους άλλους ανθρώπους και σηκώνουν τα χέρια για να μας αγγίξουν. Αν γινόταν αυτό, νομίζω ότι δεν θα ήμαστε καλοί στις δουλειές μας. Ένας από τους λόγους που θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνω καλά αυτό που κάνω, είναι γιατί πατάω στη γη, ζω και τρίβομαι καθημερινά με τον κόσμο, είμαι ένα ζωντανό κομμάτι του”.

Πηγή: Andro.gr