Σίσσυ Χρηστίδου: Ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου – «Οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ενός ανθρώπου δεν σε αφορά»
Νέα

Σίσσυ Χρηστίδου: Ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου – «Οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ενός ανθρώπου δεν σε αφορά»

Σίσσυ Χρηστίδου: Ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου – «Οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ενός ανθρώπου δεν σε αφορά»

Τι είπε ο σχεδιαστής κοσμημάτων και εκνεύρισε την παρουσιάστρια

Δηλώσεις που θα συζητηθούν πραγματοποίησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ο Περικλής Κονδυλάτος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το body shaming και το κίνημα #MeToo, με αποτέλεσμα να φέρει την αντίδραση της Σίσσυς Χρηστίδου.

«Το να είσαι δίπλα στο Βασίλη Ζούλια είναι σπουδή. Δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς. Όταν βλέπεις κάποιον σπουδαίο πρέπει να ταπεινώνεσαι. Για εμένα όσοι δεν αναγνωρίζουν το Βασίλη είναι γελοίοι», ανέφερε ο Περικλής Κονδυλάτος.

«Δεν νομίζω ότι με το να βγαίνουν όλοι από το χώρο του θεάματος και να λένε ότι έχουν βιαστεί, θα αλλάξει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία; Έχει γίνει τρομακτικό το σκηνικό. Δεν μπορείς να πεις σε μια κοπέλα ότι έχει πάρει κιλά. Δεν μπορείς να σφυρίξεις στο δρόμο σε μια κοπέλα. Μου φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Όταν γίνονται βιασμοί και κακοποιητικές συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται. Διαφωνώ όταν αφήνουμε πράγματα να περνάνε και βγαίνουμε μαζικά μετά από χρόνια να μιλήσουμε», δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέα και πάλι» και συνέχισε:

«Αν πω ότι κάποιος είναι εύσωμος, είναι body shaming. Δηλαδή τι να πω; Ότι είναι αδύνατος; Κάποιες κοπέλες θέλουν να ασχοληθούν με το modelling, και είναι oversized. Ο χώρος της μόδας έχει να κάνει με την ομορφιά και την καλαισθησία. Αν θες να τρως, μην μπεις στο χώρο της μόδας, πήγαινε σε ένα εργοστάσιο».

«Το bullying που τρώμε όλοι στα social media, δε σας πειράζει; Διαφωνώ με αυτό που έκανε στην κοπέλα ο Τάσος Ξιαρχό. Θα βγω και θα πω ότι διαφωνώ, είναι λάθος του, αλλά δε θα τον κάνω και να αυτοκτονήσει», σημείωσε για τα πρόσφατα γεγονότα.

«Η Ελλάδα είχε το θεσμό της βασιλείας από αρχαιοτάτων χρόνων. Είμαι υπέρ της βασιλείας γιατί έφεραν πολιτισμό σε μια χώρα που τότε ήταν πεσμένη στα γόνατα. Στο δημοκρατικό πολίτευμα που έχουμε, κάθε άλλο παρά δημοκρατία έχουμε. Δεν αποφασίζουμε για τίποτα, αποφασίζουν άλλοι για εμάς», κατέληξε ο Περικλής Κονδυλάτος.

Η αντίδραση της Σίσσυς Χρηστίδου

Η παρουσιάστρια, ακούγοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις και παρά το γεγονός ότι πάντα προσπαθεί να είναι ευγενική με τους φιλοξενούμενούς της στην εκπομπή, ξέσπασε.

«Οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ενός ανθρώπου δεν σε αφορά. Οποιοδήποτε είδος προσβολής που προκαλεί ντροπή στον συνάνθρωπό σου απαγορεύεται. Και όχι απαγορεύεται γιατί είναι θεσμικό, απαγορεύεται ανθρώπινα γιατί έχεις ενσυναίσθηση και αντιλαμβάνεσαι ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου θα πληγωθεί, θα στεναχωρηθεί και αυτό σε αφορά, γιατί κι εσύ άνθρωπος είσαι, θέλω να πιστεύω. Εκεί που εστιάζω από αυτά που ακούσαμε από τον Περικλή, με όλο τον σεβασμό, είναι ότι είπε ότι δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι αν βγει ο καθένας και καταγγέλεια. Όχι, θα αλλάξει, έχει αλλάξει, γιατί την επόμενη φορά θα σκεφτεί ο κακοποιητής πώς θα δράσει. Σε κανενός την κρίση δεν υπόκειται να εκφράσει την αποψούλα του για το “πώς και γιατί το θυμήθηκε τώρα”. Με θυμώνει πάρα πολύ αυτή η αντίληψη, όχι μόνο η διατύπωση. Ο Περικλής εκπροσωπεί μια μερίδα ανθρώπων που λέει ότι “τι έρχεστε και μας τα ανακατώνεται τώρα; ”  Πώς θα αλλάξει η κατάσταση αν δεν μιλήσουν; Ας μας κάνει την πρότασή του ο Περικλής».