Σοφία Μπεκατώρου: Συγκινούν τα λόγια της κόρης της – «Μαμά δεν θα φοβάμαι πια»
Νέα

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκινούν τα λόγια της κόρης της – «Μαμά δεν θα φοβάμαι πια»

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκινούν τα λόγια της κόρης της – «Μαμά δεν θα φοβάμαι πια»

Πώς αντέδρασαν τα παιδιά της όταν τα ενημέρωσε για το τι πρόκειται να συμβεί

Για την απόφασή της να μιλήσει έστω και καθυστερημένα για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, αναφέρθηκε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσα καν να το σκέφτομαι γιατί δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου. Εφόσον δεν είχα αντιδράσει άμεσα εκείνη τη χρονική στιγμή κατάλαβα ότι και να έβγαινα να μιλήσω δεν θα μπορούσα να το αποδείξω. Φοβόμουν τις συνέπειες. Διαχρονικά μέσα στον χώρο υπήρχε ένα σύστημα που δεν άφηνε τους αθλητές να φωνάξουν και όταν διαμαρτυρόμασταν υπήρχε μια αποσιώπηση των γεγονότων και δεν βρίσκαμε το δίκιο μας«, είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το «Ενώπιος Ενωπίω» και συνέχισε:

«Σε πολλές στιγμές όμως υπήρχε το συναίσθημα της δυσφορίας που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου ότι αυτό θα περάσει. Αυτό που μου έδωσε δύναμη είναι ότι άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποπλανεί παιδιά, όπου εκεί συνειδητοποίησα και ως μητέρα ότι αυτός συνεχίζει να δραστηριοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο και ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη, όπως επίσης και το ότι με αφορμή την αγωγή που έγινε κατά του Νίκου Κακλαμανάκη όλοι οι αθλητές ο ένας στήριξε τον άλλον και μπορέσαμε να πάμε στη δικαιοσύνη».

Όσον αφορά εκείνους που θεωρούν ότι χρησιμοποιεί την κατάσταση για να μπει στην πολιτική, απάντησε: «Πολλοί λένε ότι θέλω να πολιτευθώ και να γίνω ευρωβουλευτής, για όσους μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος αυτού του συμβάντος και το τραύμα που έχω υποστεί, δεν θα μπορούσαν να μπουν καν στη διαδικασία να το χρησιμοποιήσουν για οποιονδήποτε λόγο».

https://streamable.com/i7xvac

Η αντίδραση των παιδιών της

Η Σοφία Μπεκατώρου είδε τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι την βίασε μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο ο ίδιος δεν παραδέχτηκε ποτέ την πράξη του, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

«Προσπάθησε να μου πει ότι δεν ήταν κάτι, ότι δεν έγινε κάτι, αρνήθηκε ότι ήταν βιασμός. Καμία συγγνώμη δεν άκουσα. Με ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης έχει έναν γιο 12 ετών και μία κόρη 8 ετών. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Από την άλλη από τη στιγμή που μίλησα στην πρώτη μου κατάθεση στον εισαγγελέα προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο όπου θα κάνω πραγματικά καλό. Φρόντισα να συζητήσω με τα παιδιά πριν, να τους περάσω το θέμα της βίας, της σεξουαλικής βίας, όσο μπορούσα. Στην αρχή την αντίδραση του γιου μου δεν την περίμενα. Με στεναχώρησε μου είπε ότι θα γίνουμε ρεζίλι και όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω σχολείο. Μετά του εξήγησα ότι εφόσον εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Πρέπει να σώσω άλλα παιδιά. Τότε, όταν πήρε διάσταση το θέμα, το κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι είναι για το καλό. Η κόρη μου μου είπε ότι “τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δεν θα φοβάμαι πια”. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα», είπε.

https://streamable.com/7feavp